Sprytnie manipulujesz tymi wpisami o wynagrodzeniach i wprowadzasz w błąd ludzi Kwoty o których piszesz to wynagrodzenia pracowników a nie zarządu Szukasz sensacji gdzie jej nie ma
Jak to jest ? Spółka bierze kolejną pożyczkę (tym razem na 10%) nie spłacając żadnych poprzednich wielomilionowych zobowiązań wobec inwestorów (w tym Obligatariuszy). Ten kraj jest chory, a jego regulacje prawne są ułomne skoro pozwalają na funkcjonowanie takiej piramidy finansowej jak FKD, która powinna już dawno ogłosić upadłość.
Podbicie kursu akcji za pomocą 7 szt. akcji - dla mnie to akcja roku, Prezes powinie być udekorowany za takie desperackie ratowanie Spółki. Widać, że Prezesowi szkoda już kasy na regularne podtrzymywanie kursu, gdy nikt nie chce kupować.
Jeżeli zawieszą Spółkę to będzie przynajmniej jedna korzyść - w końcu odetnie się Zielińskim źródło dostatniego życia. Przydzielają sobie królewskie pensje pomimo fatalnego zarządzania Spółką - amatorka. Czy jest źle, czy jest dobrze, miliony Zielińskim się należą :(
2 marca 2020 godz. 11:00. Podbicie przez Prezesa kursu akcji na zawrotną kwotę aż 15,60 gr za pomocą 2 szt. akcji. Ruch jak w szachach - majstersztyk :)
Jaka podpucha ??? Ładuj ile wlezie !!! Syp - masz okazję ! Nie było mnie prawie 1,5 m-ca - kukam ciekawy i ...widzę , że w większości dalej ( P ) sam ze sobą się kontaktujesz , oraz czarnowidztwo uprawiasz - koron-oblig cię dopadł widzę
A co ty brałeś i ty sprzedawałeś?
Swój swojemu sprzedał i to wszystko.
Chcą nagonic baranów aby zaczeły kupować akcje, tak jak nas nabili na obligacje.
Te ich śmieszne podbitki aby nie spadło za nisko.
Jakie czarnowidztwo?
Człowiewku czy ty nie widzisz że ta firma leży i piszczy?
Bierz akcje ktore wystawiaja na S.
Zobacz ile kasy wiszą w obligacjach i ile bedą wisieli w 2022 roku.
Ja juz 2.lata sie kisze w tej spółce.
Obym zdazyl uciec.
Bo skoro ty masz akcje, to powoodzonka
Dzisiejsza podbitka Prezesa za pomocą aż 1 sztuki akcji to już czysta bezczelność. Tego typu działanie kosztowało Prezesa 15 gr. a podbił kurs akcji o 20%. Chyba wszystkich ma za ciężkich idiotów ;(
Nie ma tu kogoś, kto mógłby poruszyć wprawę w sądzie. Ja nie wiem jak to zrobić, żeby ich położyć. Może zgłosić na Policji oszustwo... Dołożę się do prawnika.
Przydałby się nam prawnik (kancelaria prawna) z prawdziwego zdarzenia, który wskazałby dalszą drogę dochodzenia naszych praw czyli mam na myśli wszystkich poszkodowanych przez Zielińskich (Akcjonariusze, Obligatariusze, itp.). Największe szanse na odzyskanie pieniędzy są chyba w postępowaniu karnym, które dałoby nam szanse na wymierzenie sprawiedliwości oraz na odzyskanie pieniędzy poprzez wyrok z obowiązkiem naprawienia szkody, a środki na naprawienie szkód mogłyby wtedy pochodzić z majątku prywatnego Zielińskich.
Nie znam się na Prawie, ale już jako amator mógłbym im zarzucić: 1. Zatajanie informacji o prawdziwej sytuacji Spółki przy emisjach kolejnych obligacji (np. w trakcie kolejnych emisji Zielińscy opóźniali się ze spłatą wcześniejszych emisji bądź nie wypłacali od nich odsetek), 2. Przemilczanie informacji o stanie majątkowym Spółki, które miały istotne znaczenie dla nabycia obligacji, itd. 3. Niezłożenie w terminie wniosku o ogłoszenie upadłości ze względu na opóźnienia w realizacji zobowiązań finansowych, które przekraczają już grubo ponad rok czasu. Sprawdzenia wymaga również czy Zielińscy przeznaczyli środki z emisji na właściwe cele, itd.
Zatem może ktoś faktycznie mógłby polecić Kancelarię Prawną, która podejmie się dochodzenia sprawiedliwości.
Do tego wszystkiego należy dodać jeszcze, iż Zielińscy manipulują kursem akcji oraz nie wypełniają obowiązków informacyjnych na rynku NewConnect, np. nie informują o braku wykupu kolejnych serii Obligacji i w związku z tym o podjęciu dalszych działań w tym kierunku.
Takimi wpisami nie podniesiecie kursu i tylko odstraszacie potencjalnych nabywców akcji
No ale sami chcecie się tu ugotować pretensje miejcie sami do siebie