Na dziś kapitalizacja 335 mln zl, Carcade poszlo za 192 mln(minus 35 mln za 22% udziały w IdeaBialorus)
Czyli Ukraina ktora zarobi do 100 mln zl, banki na Białorusi i Rumunii oraz Idea Polska jest wg kursu Akcji warte....178 mln zl licząc od kursu 1,77 zl/akcja haha
Na innym watku napisalem ze to na dzis powinno kosztować 4 zl ...NIE to powinno mieć kapitalizacje 1 miliard czyli ponad 5 zł.akcja !
Patrząc na aktywa bankow na Ukrainie, Białorusi, Rumunii to 2 miliardy plus IdeaBank w Polsce.
Zarobia tylko cierpliwie aż w końcu rynek zauważy , doceni i poprawnie wyceni Getin Holding!
Kluczem jest tu nie wiedzieć dlaczego IdeaBank Polska...jeszcze z jeden lub dwa kwartaly zysku i ...się zacznie...albo jak to rynek wyprzedza pewne ruchy ok 6 m-cy wcześniej jesteśmy tuż przed tym....
Ale najpierw przebicie czy tu z lutego i 2,74 później nominał 4 zl, wartosc ksiegowa po 4 kwartale czyli pod 5,3 zl i...potwierdzenie dobrych systematycznych wynikow kwartalnych i kierunek 3 letni szczyt pod 7 zl.
I już bluzgi na forum, wyciąganie cytatów, wyzywanie bo...spadło 5 groszy
Co wam ta kasa czy w zasadzie jej brak robi z mózgów?
Do uczciwej roboty a nie trolling na forum !
Carcade poszlo za ponad 190 mln, pakiet akcji IdeaBankPolska wg wyceny giełdowej ponad 100 mln zl, ok 10 % ,pakiet Noble wart 30 mln, 51% MWTRADE 14 mln czyli podliczmy na szybko...344 mln zl haha
Czyli wg wyceny na gieldzie MINUS 9 mln zl jest warta IdeaUkraina, IdeaBialorus(78%), IdeaRumunia, pakiet TUEuropa,...żarcik?
stary spamerze.... kiedyś ponoć/nie widziałem/... ale w familiadzie na pytanie z czym kojarzy ci się matematyka odpowiedz top była: "z czarną magią"...więc co się dziwisz...?:)
Oj tam
Inni spędzają czas na fejsach, insta (Nie mam ani jednego ani drugiego hehe)
Ja oglądając tv sobie na telefonie ...spamuje...usypia mnie to haha
Czarnecki podjął decyzję o sprzedazy w takiej formie Ukrainy wiedząc że to w Polsce w IdeaBanku jest wieksza pewność na zarabianie pieniędzy tylko Idea potrzebuje kapitału. Idea w Polsce w latach 2014-2017 zarabiała od 70 mln do 346 mln zl rocznie. Na Ukrainie tyle nie wyciagnie i jeszcze regulację ktore mogą się zmieniać w zależności od polityki. Czekam na rozwinięcie tematu i warunków sprzedazy, wypłat dodatkowego wynagrodzenia za 2020 i 2021 rok. Jak narazie Carcade 192 mln Ukraina 225 mln - lacznie 417 mln zl do kasy Holdingu w 2020 roku plus wypłata za 2020 i 2021 lacznie 100-150 mln zl.
Ja z niecierpliwością czekam na wyniki 4 kwartalu w Polsce, czy Idea PL uda sie w tym roku wyjść na zero bo musiała by zarobic ponad 65 mln. Optymistyczne założenie. Ile za 4 kwartał wypłaca dywidendy zza granicy, jak wynik MWTrade.
Obecna kapitalizacja Holdingu 352 mln a w spółce sa jeszcze MWTrade, Banki w Rumuni i na Białorusi, Idea w Polsce ktora za 2020 rok dopisze pełne 100 mln z oszczednosci po cieciach kosztow i odpisie ktory obniżył wynik w 1 i 2 kwartale tego roku! Pakiety akcji Getin Noble, TUEuropa, OpenFinance poprzez IdeaMoney ....
Powina byc juz dzis kapitalizacja 1 miliard a w 2020 roku do 1,5 miliarda zlotych !
Jako akcjonariusz długoterminowy czekam WZA o podziale zyskow za 2019 r i od wynikow za 1 kwartał (w maju) uzależniam czy potrzymam do sierpnia/września wyników polrocznych.
I walą mnie ruchy kilku czy kilkunasto groszowe, czekam na kurs akcji równy min nominalowi!
Wartosc ksiegowa po 1 polroczu i zamknięciu transakcji oraz wyplaty dywidendy bedzie ponad 7 zl, po wypłacie dywidendy za półrocze 2020 Ukrainy tez wpadnie 100% dywidendy czyli z min 50 mln zl minimum
Macieju pisalem tez ze walą mnie ruchy cenowe po kilkanascie groszy i tak jak ostatnio dokupywalem w okolicach 1,8 tak i dziś i to na duzo wieksza skalę
Nie interesuje mnie groszolapstwa
W 2003-2007 kupowalem od 1 zl w górę, sprzedawalem srednio po 16 zł!
Ok 4 lata wytrzymałem takich jak ty doradców hahaha
Holding za 2019 zarobi ponad 100 mln zysku netto i to pomimo strat spowodowanych odpisami IdeaBanku w 1 kw i rezerwa na zwolnienia ponad 35 mln w 2 kwartale.
Jeśli Idea w 2020 r zasługuje zysk za same oszczednosci 100 mln zl plus dywidendy Ukraina i pozostała zagranica plus jednorazowe zyski ze sprzedaży to za 2020 rok wynik netto moze być 2,5 do 3 x ...obecna kapitalizacja hahaha.
Czyli C/Z 0,3...
Za 2021 już IdeaBank po dokapitalizowaniu w 2020 r wróci do gnerowania trwalego zysku netto ja poziomie 150 mln rocznie, Idea Białorusi przede wszystkim Rumunia skokowo zwiekszy wyniki po zwiększeniu juz w 4 kwartale skali działalności. !
W 1 polroczu obecna WK 4,84 powinna strzelić! Wartość ta wtedy i tak już będzie ok 7 zl a w 2021 r juz pod 10 zl.
Powyższe przy założeniu że IdeaBank Polska nie odwróci sztucznych odpisów bo w tym wypadku może być to dużo wcześniej!
Wątek utworzony przy kursie 1,83 zl
Jest 1,70
To kpina z gieldy
Spolka z WK prawie 5 zl
Spolka bez zadłużenia
Kapitalizacja spółki 330 mln a wplynie do niej w ciągu max 6mcy do kasy spolki ponad ...600 mln zl czyli ponad 3 zl na akcje !
Nic tylko sprzedawać akcje. Jutro o 9 zaczynać S PKC haha
Krótki to musi odkupic 1,1 mln akcji jak narazie i je oddać maklerowi.
A patrzac na koszyki sprzedaży nawet wliczajac te sztuczne pakiety-straszaki ktore sa ich to...kierunek 3 zl
Krociak kladzie. na S i sypie...jak widzi, iz brak odbioru,sypie dalej tworzac lawine.
Tak, jak dlugo nie bedzie zdecydowanego odbioru, tak dlugo beda kplny z wycena akcji GHOLDINGU. A grubasy niby dobieraja. Aby ich nie spotkal
wykup tych part akcji z wolnego obrotu za kase LC , ktora mu wpadnie za jego
Udzialy w Carcade i Ukrainie....L C dotychczas milczy, a pozostali graja i tancza
w rytm szorciarza...
Na wykup akcji nie ma szans, nie ma to celu ekonomicznego w obecnej sytuacji. Kasa musi być najpierw na dokapitalizowanie IdeaBank i zejście z zadłużenia 200 mln jakie obecnie jest w Holdingu.
Idea na zielono, Noble na zielono
Getin Holding spolka bez zadluzenia, kredytow frankowych, zarbiajsca 100 mln + rocznie, do kasy jej wpadnie w 1 polroczu ok 600 mln czyli 2 x tyle ile obecna kapitalizacja...kurs na minusie.
I taki leszcz krotkowicz jestcwysta4czajacy by dusic kurs. Raptem ma 1,1 mln akcji ktore musi od kogos odkupic.
Tak wiec sprzedawajcie mu
O posluchania i na tym watku !
w oczekiwaniu na wiosenna hosse na Getin Holding po wynikach za 4 kwartal 2019 i 1 kwartal 2020 juz beda inne poziomy. Obecny kurs to bedzie malutki dolek na szczycie nowego wierzcholka na historycznym wykresie Getin Holdingu --> przystanek obecna wartosc ksiegowa 4,84 zl ! -->6 pln- 8 pln tam powinien byc kurs w 2020-2021 !
Spolka bez zadłużenia ktora bedzie zarabiac 150-200 mln rocznie.
Jesli w marcu przebija 3 zl to te nawet 5 zl moga jeszcze w tym roku zrobic w wariancie optymistycznym chociaj ja stawiam na 2021 r. Mi w tym 2020r roku starczy stopa zwrotu do 4 zl. Nie ma co szalec bo zleci sie wszelkiej maści ynwestorow a oni to musza zlecieć sie jak kurs przebije wartosc ksiegowa po 1 polroczu 2020 czyli ponad 7 tak pod 10 zl i beda pisac jak znanyanalityk o 60 zl na akcje.
Jesli IdeaBank Polska potwierdzi wyjście na prosta i zarowno po 4 kw 2019 jak i 1 i 2 kw 2020 r pokaze zysk to ...wiosna bedzie nasza...
Niestety IdeaBank Polska niewiedziec czemu ma w Holdingu duze znaczenie mimo ze to zagranica zarabi w tym roku pod 200 mln zl co spowoduje ze w calym 2019 r holding powinien zarobic grubo ponad 100 mln zl co przy obecnej kapitalizacji 315 mln pokazuje jak smieszna jest jego wycena.
I nie wliczam to kasy ze sprzedazy Carcade i banków na Ukrai ie bo to bedzie dopiero widoczne w wynikach 2020 r
Pytanie też jak dywidende wyplaci Ukraina Holdingowi w 2020 i 2021 r jak dynamicznie rozwijac sie będzie Rumunia to te powyzej 5 zl zobaczymy tu od kilku do kilkunastu miesiecy.
Ja zakładałem moj czas inwestycji do wyników za 2 kw 2020 lub walnego rocznego i wcale nie wykluczam ze w przypadku dobrych informacji nie potrzymam dluzej...gdzie mam trzymac? Na lokacie 2% ? Innej lepszej inwestycji z takimi wskaźnikami i potencjałem nie widze
C/WK 0,33
Spolka 3 x niedowartosciowana
Wartosc ksiegowa 4,84 a w zasadzie juz jest z 7 zl na akcje wiec C/WK to 0,25 haha
I co najsmieszniejsze to C/Z ponizej 2