Free float jest tu z tego co widzę przeszło 45 procent więc zainteresowanych powinno być więcej. Pytania?: Kiedy zaczną być powazni? I regularnie publikować raporty. Na tę chwilę gdyby potrafili załatwić tę jedną sprawę było by idealnie.
Czy Ty nie możesz zrozumieć że Spółka została wyciszona. Kasa została bez żadnego komunikatu wypompowana niewiadomo gdzie i dążą w tej chwili do wywalenia z giełdy. Obudź się, żadnych raportów nie będzie
1. Czy spółka prowadzi aktualnie jakąkolwiek działalność operacyjną? 2. Czy działalność spółki została przeniesiona na firmę Easttrade? 3. Czy zarząd dąży do usunięcia spółki Aleja Samochodowa SA z giełdy oraz likwidacji spółki?
Wiem jestem defetysta. Ale mam akcje tej spółki. Jednakże już nie raz i niejeden wysyłał takie mejle. Co ciekawe spółka podała mejle zapewniające o pracy, pomyslach, rozwoju, otwarciach na nowe rynki...bla bla bla a potem robili swoje
Meil z tymi pytaniami ma być tylko po to aby jakby wyczerpac polubowną drogę przed złożeniem zawiadomienia do prokuratury.
Ja proponuję 1 czy ostatnia emisja akcji dla inwestora ukraińskiego została opłacona w postaci wpływu na konto spółki i gdzie te środki obecnie są 2 gdzie są środki pieniężne z zysku z ubiegłych okresów 3 dlaczego spółka nie oplacika należnego podatku VAT i z czego on wynikał? 4 czy spółka prowadząc działalność e portowa na dużą skalę korzystała że zwrotów podatku VAT. 5 dlaczego prowadząc działalność e xportowa spółka miała tak duży podatek VAT do zapłacenia? 6 ponieważ powinna mieć albo duża nadwyżkę podatku nLiczonego albo powinna mieć duże środki że zwrotu tego podatku na koncie.
Dorzucajcie dalej swoje pomysly
1)czy to prawda,że nie było żadnych umów z krajami wschodnimi a podawaliscie nieprawdziwe wiadomości w celu podniesienia kursu akcji? 2) czy to prawda,że nie było żadnego inwestora,który objął ( wpłacił pieniądze za objęte akcje)? 3) czy to prawda,że celowo nie podajcie raportów aby was wywalono z giełdy?
chyba żadnej kasy ani umów nie było.Karmili nas tylko bajkami a to jest jawne oszustwo i musi być zgłoszone do prokuratury.Kilka dni temu mówili w radiu o podobnej historii i prezes poszedł siedzieć.tu też trzeba zrobić porządek.Może ktoś z tu obecnych należy do SII a może warto się zapisać opłacić składkę roczną i tam też szukać pomocy- mają prawników,którzy zajmują się takimi sprawami.
Jeśli tak jest jak mowicie to synek wsadzi matkę do pudła, A ona pewnie nic nie wie biedna bo to tylko "marionetka". Zarząd pewnie też uśmiechnięty nic nie robi a oni będą mieli też nie małe problemy.
Napiszcie do zarządu a jeżeli macie już teraz dowody na oszustwo Aleji to albo w kilka osób albo każdy z osobna piszcie doniesienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa do prokuratury.
Jest wiele spółek które akcjionariusze podali do organów ścigania np Elektrim, FAM itd.
Na bankierze na forach tych spółek
zwłaszcza FAM znajdziecie pisma wzory do Prokuratury.Trzeba tylko odpowiednio daleko cofnąć się w czasie.Do walki nie dajcie się okraść zlodziejom.