W ostatnich 15 min. byczek walczy dzielnie. Świeczka 15M skończona o 11:45 pokazuje, że są jeszcze obrońcy. Może by coś z tego było, tylko na bazowych, na razie nie widać chęci do odbicia.
Dwoma spółkami: Jastrzębiem i PEKAO nie wyciągną rynku, potrzeba by było trochę więcej siły. Pierwsza walka może się rozegrać w przedziale 2260-72. Ale możemy tam wcale nie dojechać.
https://stooq.pl/q/?s=betaw20tr.pl&d=20190709&c=3m&t=l&a=ln&b=1&r=fw20+wig20 zaczyna mi się coraz bardziej podobać do września ok 2.5% powinien premie zrobić do wig20 :)
Dnia 2019-07-10 o godz. 10:41 gim napisał(a): > Zosiu zapewne masz coś innego na myśli.Zejście po stopy nie oznacza spadku\wzrostu 100pkt. > > Atmosfera grozy nie dotyczy tych, którzy stosują stoploss.
Osuniecie /wybicie z uwagi na SL jest proporcjonalne do ilosci tych SL ... najwyraźniej było ich bardzo mało .
Kiedy jest duzo .. może się zdarzyc flash crash ... chyba pamiętasz .. ?! Taka wyprawa po SL , to jest coś godnego uwagi ...a dzisiaj nic się nie dzieje
tak to dziś rozgrywają jak myślałem 2291/2 ma szanse miś jeszcze jedną falkę w dół rozwinąć ale ja nie zagram bo kiedyś ten pociąg odjedzie bez byków na pokładzie :) :)
Powell na pewno sobie zdaje sprawę że od niego dziś zależy w którą stronę pójdą giełdy kilka % jestem spokojny że sprosta zadaniu mimo nacisków trampa :)
Zgadzam się, że dziś jego wypowiedź może zadecydować o kierunku, który odbiorą giełdy. Inwestorzy oczekują wiadomo czego, więc jeśli się nie zawiodą, to odjazd pociągu będzie spektakularny :)
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Fundusze-emerytalne-sprzedaly-w-czerwcu-polskie-akcje-za-okolo-627-mln-zl-Trigon-DM-7704820.html wniosek z tego raportu potwierdza moje przypuszczenia że giełda poniżej 2150 nie zejdzie argument jest bardzo silny przy obecnych kursach alokacja w akcje będzie na poziomie 91% po wprowadzeniu założeń reformy ofe a ustawa mówi że w 2020 musi wynosić minimum 90% jak dobrze pamiętam na 87.5% może zejść dopiero w 2021 roku jeżeli uwzględnić dywidendy to alokacja w akcje przy obecnych kursach spadnie poniżej 90% co automatycznie może zmusić ofe do zakupów :) TKM chwilo trwaj doczekał się byk fundamentów :) po 7 latach dziadostwa szkoda że zanim wejdzie ustawa nie zrobią szybkiej noweli w jeden dzień obecnej znoszącej suwak :) udałoby się wszystko start PPK i dobrobyt na pokolenia :)
Dnia 2019-07-10 o godz. 12:38 7777777777777 napisał(a): > @zosia poczekaj miesiąc na promocje jak pierwsza kasa z PPK popłynie :)
Jak popłynie to się zagra L. Nie gram w takiej długiej perspektywie - kilka dni max a najchętniej DT lub 1-2 dni ..... i do ewentualnego odswieżenia więc ... spokojnie ....
Zosia-Jak popłynie to się zagra L. Nie gram w takiej długiej perspektywie - kilka dni max a najchętniej DT lub 1-2 dni ..... i do ewentualnego odswieżenia więc ... spokojnie ....
Grasz krótkimi skokami(podobnie jak ja),ale patrzysz na rynek poprzez katastrofy, które zdarzają się raz na naście lat.
LOP cały czas do góry, ale pewne są obie strony. Ktoś może liczył ile punktów odejmą indeksowi dywidendy które jeszcze będą wypłacane (PKN, JSW i inne)?