• Re: Nie sądzę, że W.M. miał tutaj cokolwiek do powiedzenia.. co innego j Autor: ~kangur [37.47.0.*]
    A tak w ogóle to jeszcze są tacy co interesują się tą spółką ????????
  • Re: Nie sądzę, że W.M. miał tutaj cokolwiek do powiedzenia.. co innego j Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Dnia 2021-01-17 o godz. 17:28 ~kangur napisał(a):
    > A tak w ogóle to jeszcze są tacy co interesują się tą spółką ????????

Może m.in. chodziło o to, żeby już takich nie było już, ale to też zależy jaki miał zaktualizowany "sen" Orion. ;)
  • LEASCO Autor: orion2013. [5.173.138.*]
    SEN = powrót do notowań niekoniecznie pod tą samą nazwą
  • Re: LEASCO Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    No to ładny "SEN" miałeś. Natomiast pamiętam jak te 15 lat temu ludzie byli zszokowani, że spółka ma 2 mld akcji, tymczasem dzisiaj przy perspektywicznych biznesach, które mogą mieć nawet te "marne kilka mld kapitalizacji" (piszę to bez ironii bo czasy się bardzo zmieniły jak wiemy), taka konstrukcja jest najlepsza bo daje bardzo dobrą płynność. W zasadzie na dzisiejsze czasy spółka jest od tej strony idealnie skalibrowana.
  • Re: LEASCO Autor: orion2013. [5.173.138.*]
    Na rynku LSE AIM W Londynie są spółki np.wydobywcze co mają 5-15mld akcji
    i niektóre w ciągu np. 5 lat dały zarobić kosmiczne pieniądze

GGP ci co kupili po 0,06p 2015 a sprzedali 2020 po 36,00p zysk 600 razy no comment
    niewiele mniej zarobili inwestorzy którzy kupili
    EUA
    RRR
    ECR

pozdrawiam
  • Re: LEASCO Autor: orion2013. [5.173.138.*]
    dobrze powiedziałeś ....... spółka jest skalibrowana .to racja teraz to tylko kwestia dobrego biznesu mimom sytuacji jaka jest
    Dnia 2021-01-18 o godz. 10:45 orion2013. napisał(a):
    > dobrze powiedziałeś ....... spółka jest skalibrowana .to racja teraz to tylko kwestia dobrego biznesu mimom sytuacji jaka jest

Hmm.. Sytuacja na rynkach kapitałowych jest ciekawa bo wrócił sentyment do giełdy. Troche jak 15 lat temu. Lata 2009-2016 nie były takie.
  • Re: LEASCO Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    zgadza się
    w moim przypadku kiedy jeszcze kupowałem ten WALOR przed splitem czyli bardzo tanio
    wystarczyło tylko nacisnąć enter po 9,10,11 czy 12 gr ............niestety głupota i chciwość wygrała no comment

Dnia 2021-01-22 o godz. 08:42 orion2013. napisał(a):
    > zgadza się
    > w moim przypadku kiedy jeszcze kupowałem ten WALOR przed splitem czyli bardzo tanio
    > wystarczyło tylko nacisnąć enter po 9,10,11 czy 12 gr ............niestety głupota i chciwość wygrała no comment
    >

Ale to ciężko tak mówić teraz bo nie wiem czy pamiętasz jak prezes Ch. na pytanie czy zainwestowałby w akcje spółki dla swoich dzieci, odpowiedział: Tak. To było na forum prowadzonym na stronie spółki już przez TIP.

Myślę, że ciężko to rozpatrywać w takich kategoriach co byłoby gdyby. Ale wracając do "snu" to jest to wciąż mglista wizja, czy ktoś ten sen zainspirował zgodnie z tym co wydawałem się zrozumieć, być może niesłusznie?

Pzdr.
  • Re: LEASCO Autor: orion2013. [5.173.129.*]
    Byłem jeden raz na walnym ale nie zapaliła mi się czerwona lampka ( chociaż W.M sprawiał wrażenie cwaniaka )
    M.Chrzanowski korzystne wrażenie

Jak ktoś będzie chciał zarobić to może doczekamy się ewenementu i powrotu po 14 latach.
    Hmm.. tyle, że technologie wychwytu i injekcji CO2 do wyekspoloatowanych złóż ropy (wyeksploatowane to takie, które posiadają jeszcze 50-60% ropy, konwencjonalnie już z nich nie wydobywalnej).

Do tej pory np. Rosja nie korzystała z tych technologii, bo eksploatowali tylko tradycyjnie. Dopiero rozpoczyna się realnie implementacja tych technologii teraz. Technologia ta jest chyba w ogóle jedyną, która umożliwia wydobycie ropy w Kazachstanie, ze względu na uwarunkowania geologiczne właśnie.

Vist Sp. z o.o. skoro ma zajmować się wydobyciem wedle KRS, ale skoro temat tej technologii towarzyszył ideii spółki od początku nowego planu inwestycyjnego, to trudno tych faktów (opóźnienia) nie połączyć.

https://www.onet.pl/biznes/biznesalert/marszalkowski-rosja-bedzie-skazana-na-barbarzynska-rope-analiza/xkdknlb,30bc1058

Pzdr.

Btw. Personalne dociekania to jest tutaj zapewne ślepy zaułek. Niech Pan poczyta koncepcję "blefu" w brydzu. Jakie jest podstawowe założenia blefu brydzowego.

• Re: LEASCO Autor: ~toya [89.64.28.*]
    Mam na rachunku akcje LEASCO ktoś jeszcze ma, bo gdzieś czytałem niektóre biura maklerskie usuwały spółke z portfela...
  • Re: LEASCO Autor: ~MrSomebody [31.60.159.*]
    Jak nie oplacasz rachunku to biuro nie bedzie ci utrzymywac zdematerializowanych akcji. Jak masz altuwny rachunek to zdemateralizowane akcje zgodnie z prawem Polskim sa utrzymywane na twoim rachunku. Co do spolki to nie wiem z czym problem jest bo zobaczcie sobie jakim doswiadczonym czlowiekiem i z jakimi horyzontami jest prezes Chrzanowski. Ponar, ktory jest jego matecznikiem to w swojej branzy wplywowa organizacja. Mysle, ze on cos sensownego wymysli bo to madry czlowiek jest. Tak na logike napisalem.
  • Re: LEASCO Autor: ~toya [89.64.29.*]
    Dzięki za info, mam aktywny rachunek więc akcje mogą sobie leżeć. Inna sprawa czy da się coś z nimi zrobić w przyszłości.
    Dnia 2021-01-24 o godz. 22:28 ~toya napisał(a):
    > Dzięki za info, mam aktywny rachunek więc akcje mogą sobie leżeć. Inna sprawa czy da się coś z nimi zrobić w przyszłości.

To pytanie to pewnie zadają sobie ci co mają tych akcji dużo. Nikt z nas dużo ich nie ma więc jakby możemy się przyglądać, jak udziałowcy tej spółki starają się zrekompensować poświęcony czas.
  • Re: LEASCO Autor: orion2013. [5.173.144.*]
    Może jeszcze doczekamy się KWOTOWANIA tej spółki
  • Re: LEASCO Autor: ~kangur [37.47.46.*]
    Jak myślisz Orion.......są jeszcze dawni akcjonariusze czy już ich nie ma . Mało kto zabiera jakiś głos i to zawsze na początku kazdego nowego roku a potem dluuuuga cisza.
    Dnia 2021-01-28 o godz. 09:06 ~kangur napisał(a):
    > Jak myślisz Orion.......są jeszcze dawni akcjonariusze czy już ich nie ma . Mało kto zabiera jakiś głos i to zawsze na początku kazdego nowego roku a potem dluuuuga cisza.

Ja myślę, że ważniejsi będą przyszli akcjonariusze. "Dzieci gieldy" tak zwane najlepiej wyzwolone po rozgrywce na GameStop. :)

Ja myślę, że giełda wróciła na stare trajektoria. Rozpala znowu zmysły do czerwoności.

Ciekawe czy ten fakt wykorzysta spółka.

• Re: LEASCO Autor: ~toya [89.64.28.*]
    Oby tak było czego zycze wszystkim akcjonariuszom :)
  • hmm Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Orion, a jak Ty w tym "śnie" obrazujesz powrót na giełdę lokalnie? Myślisz o GPW czy innym rynku?

Mi się wydaje, że rynek notowań zależy od profilu biznesu. Gdyby mieli coś zakotwiczonego w lokalnych realiach to GPW. Natomiast zawsze mówiło się o umiędzynarodowionym biznesie także... sam nie wiem. Jakieś zdanie na ten temat?
  • Re: hmm Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    pozdrawiam
    Sam sobie odpowiedziałeś
    Teraz GPW jest inna jak te 15 lat temu

moim zdaniem wszystko zależy od ludzi ( M.C) którzy ewentualnie ---------- będą chcieli ,, rozruszać ,, hm trochę historii
  • Re: hmm Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Dnia 2021-02-05 o godz. 07:13 orion2013. napisał(a):
    > pozdrawiam
    > Sam sobie odpowiedziałeś
    > Teraz GPW jest inna jak te 15 lat temu
    >
    > moim zdaniem wszystko zależy od ludzi ( M.C) którzy ewentualnie ---------- będą chcieli ,, rozruszać ,, hm trochę historii

To kiedy jakiś ruchów się spodziewasz. Ja wiem, że to pytanie może być trudne, ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :)
  • Re: hmm Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    do sceptyk
    Witam
    Zadajesz trudne pytanie...........jeszcze 2 lata temu miałem kontakt telefoniczny z panem M.Chrzanowskim.
    Przełom 2020/2021 kontakt jest utrudniony.......nie z mojej winy

cytuję : ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :)

odpowiedż moja ciągle jest taka sama : JEŚLI PANOWIE CZY GRUPY INTERESÓW będą chciały wykorzystać swoje znaczne pakiety akcji ( w warunkach pełnej przejrzystości na GPW -- zrobią to ---jest pytanie tylko --KIEDY TO ZROBIĄ

MAM PRZECZUCIE ( NIE MYLIĆ Z ŻYCZENIOWYM MYŚLENIEM ) czuję po kościach że może w tym 2021 jakieś światełko się zapali nad tą wiecznie żywą spółką

Pozdrawiam
  • A ja myślę.. Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Dnia 2021-02-11 o godz. 08:13 orion2013. napisał(a):
    > do sceptyk
    > Witam
    > Zadajesz trudne pytanie...........jeszcze 2 lata temu miałem kontakt telefoniczny z panem M.Chrzanowskim.
    > Przełom 2020/2021 kontakt jest utrudniony.......nie z mojej winy
    >
    > cytuję : ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :)
    >
    > odpowiedż moja ciągle jest taka sama : JEŚLI PANOWIE CZY GRUPY INTERESÓW będą chciały wykorzystać swoje znaczne pakiety akcji ( w warunkach pełnej przejrzystości na GPW -- zrobią to ---jest pytanie tylko --KIEDY TO ZROBIĄ
    >
    > MAM PRZECZUCIE ( NIE MYLIĆ Z ŻYCZENIOWYM MYŚLENIEM ) czuję po kościach że może w tym 2021 jakieś światełko się zapali nad tą wiecznie żywą spółką
    >
    > Pozdrawiam

.., że możesz mieć właściwą optykę w tym temacie. Coś w rodzaju abstrakcyjnego racjonalizmu skłania mnie też do takiego myślenia, chociaż jest to bardzo wydumany oksymoron, być może świadczący o moich deficytach ups.. :)

Dzisiaj naszła mnie taka myśl, że brakuje CDR'owi cesarzowi GPW jakiejś godziwej konkurencji. Życzę aby Panowie mieli wielkie marzenia i odwagę, aby po takiej rangi marzenia sięgać.

A tak w ogóle to branża około surowcowa wraca do łask na rynkach. Ciekawe.
  • Re: A ja myślę.. Autor: ~ed [31.60.108.*]
    poczekamy, zobaczymy
  • A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    panta rey cierpliwość może zostać nagrodzona no comment
  • Re: A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: ~kangur [37.47.34.*]
    Pamiętasz Orion ile lat temu pisali że Lisica da zarobić dopiero jak już wszyscy zwątpią,Może to ten czas.........
  • Re: A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Dnia 2021-02-22 o godz. 14:50 ~kangur napisał(a):
    > Pamiętasz Orion ile lat temu pisali że Lisica da zarobić dopiero jak już wszyscy zwątpią,Może to ten czas.........

Jeżeli to się ziści, dedykuję to komuś. Komuś, kto na to zasługuje w tym naszym szalonym często słodko-gorzkim świecie, ale dla walecznych być może nie do końca nadaremnym.
  • Re: A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: ~toya [89.64.29.*]
    powrót spółki i notowań start powiedzmy 1 zł..... tak sobie marzę to byłoby wynagrodzenie najwytrwalszych akcjonariuszy.
  • Re: A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    he,he,he
    przy takiej cenie PROJEKT musiałby być kosmiczny ( oczywiście bez splitów)
  • Re: A ja myślę......... że coś z tego się urodzi Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Na "dzisiejsze pieniądze" 1 pln = 2 mld net cap.

Jako sceptyk powiem, że musiałby być raczej dobry, a co ważniejsze ---> perspektywiczny, nie musiałby być od razu kosmiczny.

Kosmiczne projekty to ma CDR, ale tam masz net cap 20-40 mld.

Ja sądzę, że np. przyzwoity broker handlu emisjami CO2 to mając jakieś nawet 50 mln zysku Ebitda miałby net cap do 2 mld pln.

Przy większych zyskach z uwagi na estymację rozwoju tego rynku to każde 50 mln zysku dodatkowego podwajałoby kapitalizację.

Ale to jest tylko przykład, prawda?

• Re: LEASCO 2019 Autor: ~Abcdefg [31.60.20.*]
    Przejrzałem KRS, nie ma już wzmianek o postępowaniu upadłościowym. Spółka czysta. Można wracać do notowań! Zarząd ma jakieś plany!? Ha, ha, ha.
  • Re: LEASCO 2019 Autor: orion2013. [46.21.216.*]
    Do osoby inwestora o nicku Abcdefg

jest możliwe wklejenie tej informacji z KRS
    pozdrowienia dla długoterminowych inwestorów
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~Sceptyk [89.64.81.*]
    Dnia 2021-03-04 o godz. 14:41 orion2013. napisał(a):
    > Do osoby inwestora o nicku Abcdefg
    >
    > jest możliwe wklejenie tej informacji z KRS
    > pozdrowienia dla długoterminowych inwestorów

Dzwoniłem do sądu w Katowicach, który zajmował się tą sprawą więc nie ma chyba potrzeby wklejać. Poinformowali mnie o tym co Pan Abcdefg napisał właśnie kilka dni po tamtej rozprawie. Dostęp do tych danych to chyba jest jak masz jakiś abonament wykupiony w KRS, chyba że coś przeoczyłem. Pzdr.
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~Mapa [37.7.73.*]
    Informacja jest ogólnie dostępna w internecie.
    Wystarczy w google wpisać : Leasco . Powinno się pojawić: LEASCO S.A. KRS ... i tam są aktualne dane.
    Pozdrawiam .

• Re: LEASCO 2019 Autor: ~kangur [37.47.47.*]
    Zdrowych Spokojnych Świąt dla wszystkich co wierzą jeszcze w Lisice i dla tych co dawno przestali wierzyć..
    Dziękuję i Wzajemnie Zdrowych i Spokojnych ....................bo wesołe to raczej przez rządzących polską raczej nie będą.
    LEASCO jeszcze zaskoczy .....................ale przypuszczam że pod inną nazwą

ZDROWIA wszystkim bo ono jest najważniejsze
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~Abcdefg [83.27.63.*]
    Leasco wraca do notowań!!! (Prima aprilis!!!).
    Dnia 2021-04-01 o godz. 16:05 ~Abcdefg napisał(a):
    > Leasco wraca do notowań!!! (Prima aprilis!!!).

Trzeba było tego nie debunkować do jutra :) Parę osób miałoby dzisiaj lepszy dzień przez chwilę :)

Pzdr.
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~toya [89.64.29.*]
    Czekamy już tak długo....
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~Abcdefg [31.60.81.*]
    Już wszystko pozamiatane!
    Dnia 2021-06-04 o godz. 14:58 ~Abcdefg napisał(a):
    > Już wszystko pozamiatane!

Co masz na myśli, bo zamiecione to było od dobrych kilku lat tak oficjalnie, więc doprecyzuj.
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~Chrz_ki [79.184.53.*]
    ~Abcdefg co masz na myśli???????????????????

Czyli CO? spółka czysta gotowa do sprzedania?
  • Re: LEASCO 2019 Autor: ~kangur [37.47.12.*]
    Nie byłoby to takie złe.........
    jak nie w tym 2021 roku to ................kiedy?

• Re: LEASCO 2019 Autor: redii [5.173.129.*]
    Cześć
    To forum tylko dział na telefonie ?
    Jak je odnaleźć na na zwykłym forum Bankiera ?
    Kupno Sprzedaż na umowę
    Jestem na ML System
    Dnia 2021-06-08 o godz. 21:51 redii napisał(a):
    > Cześć
    > > To forum tylko dział na telefonie ?
    > > Jak je odnaleźć na na zwykłym forum Bankiera ?
    > > Kupno Sprzedaż na umowę
    > > Jestem na ML System

Spółka nie jest na pasku rolowanym bankiera ani na tel ani na stacjonarnym. Po prostu temat w googlach znajdujesz.

Z reszty posta wiele nie zrozumiałem. Pzdr.
  • Re: LEASCO 2019 Autor: stachsgh [37.47.24.*]
    Co to jest bo nie wiem???
    Śpicie czy wolicie gorącą jazdę??
    https://www.youtube.com/watch?v=18sVw-hXaUg
    Ja tam stawiam na klasykę "odlotową"

Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.