No to ładny "SEN" miałeś. Natomiast pamiętam jak te 15 lat temu ludzie byli zszokowani, że spółka ma 2 mld akcji, tymczasem dzisiaj przy perspektywicznych biznesach, które mogą mieć nawet te "marne kilka mld kapitalizacji" (piszę to bez ironii bo czasy się bardzo zmieniły jak wiemy), taka konstrukcja jest najlepsza bo daje bardzo dobrą płynność. W zasadzie na dzisiejsze czasy spółka jest od tej strony idealnie skalibrowana.
Dnia 2021-01-18 o godz. 10:45 orion2013. napisał(a): > dobrze powiedziałeś ....... spółka jest skalibrowana .to racja teraz to tylko kwestia dobrego biznesu mimom sytuacji jaka jest
Hmm.. Sytuacja na rynkach kapitałowych jest ciekawa bo wrócił sentyment do giełdy. Troche jak 15 lat temu. Lata 2009-2016 nie były takie.
zgadza się w moim przypadku kiedy jeszcze kupowałem ten WALOR przed splitem czyli bardzo tanio wystarczyło tylko nacisnąć enter po 9,10,11 czy 12 gr ............niestety głupota i chciwość wygrała no comment
Dnia 2021-01-22 o godz. 08:42 orion2013. napisał(a): > zgadza się > w moim przypadku kiedy jeszcze kupowałem ten WALOR przed splitem czyli bardzo tanio > wystarczyło tylko nacisnąć enter po 9,10,11 czy 12 gr ............niestety głupota i chciwość wygrała no comment >
Ale to ciężko tak mówić teraz bo nie wiem czy pamiętasz jak prezes Ch. na pytanie czy zainwestowałby w akcje spółki dla swoich dzieci, odpowiedział: Tak. To było na forum prowadzonym na stronie spółki już przez TIP.
Myślę, że ciężko to rozpatrywać w takich kategoriach co byłoby gdyby. Ale wracając do "snu" to jest to wciąż mglista wizja, czy ktoś ten sen zainspirował zgodnie z tym co wydawałem się zrozumieć, być może niesłusznie?
Hmm.. tyle, że technologie wychwytu i injekcji CO2 do wyekspoloatowanych złóż ropy (wyeksploatowane to takie, które posiadają jeszcze 50-60% ropy, konwencjonalnie już z nich nie wydobywalnej).
Do tej pory np. Rosja nie korzystała z tych technologii, bo eksploatowali tylko tradycyjnie. Dopiero rozpoczyna się realnie implementacja tych technologii teraz. Technologia ta jest chyba w ogóle jedyną, która umożliwia wydobycie ropy w Kazachstanie, ze względu na uwarunkowania geologiczne właśnie.
Vist Sp. z o.o. skoro ma zajmować się wydobyciem wedle KRS, ale skoro temat tej technologii towarzyszył ideii spółki od początku nowego planu inwestycyjnego, to trudno tych faktów (opóźnienia) nie połączyć.
Btw. Personalne dociekania to jest tutaj zapewne ślepy zaułek. Niech Pan poczyta koncepcję "blefu" w brydzu. Jakie jest podstawowe założenia blefu brydzowego.
Jak nie oplacasz rachunku to biuro nie bedzie ci utrzymywac zdematerializowanych akcji. Jak masz altuwny rachunek to zdemateralizowane akcje zgodnie z prawem Polskim sa utrzymywane na twoim rachunku. Co do spolki to nie wiem z czym problem jest bo zobaczcie sobie jakim doswiadczonym czlowiekiem i z jakimi horyzontami jest prezes Chrzanowski. Ponar, ktory jest jego matecznikiem to w swojej branzy wplywowa organizacja. Mysle, ze on cos sensownego wymysli bo to madry czlowiek jest. Tak na logike napisalem.
Dnia 2021-01-24 o godz. 22:28 ~toya napisał(a): > Dzięki za info, mam aktywny rachunek więc akcje mogą sobie leżeć. Inna sprawa czy da się coś z nimi zrobić w przyszłości.
To pytanie to pewnie zadają sobie ci co mają tych akcji dużo. Nikt z nas dużo ich nie ma więc jakby możemy się przyglądać, jak udziałowcy tej spółki starają się zrekompensować poświęcony czas.
Jak myślisz Orion.......są jeszcze dawni akcjonariusze czy już ich nie ma . Mało kto zabiera jakiś głos i to zawsze na początku kazdego nowego roku a potem dluuuuga cisza.
Dnia 2021-01-28 o godz. 09:06 ~kangur napisał(a): > Jak myślisz Orion.......są jeszcze dawni akcjonariusze czy już ich nie ma . Mało kto zabiera jakiś głos i to zawsze na początku kazdego nowego roku a potem dluuuuga cisza.
Ja myślę, że ważniejsi będą przyszli akcjonariusze. "Dzieci gieldy" tak zwane najlepiej wyzwolone po rozgrywce na GameStop. :)
Ja myślę, że giełda wróciła na stare trajektoria. Rozpala znowu zmysły do czerwoności.
Orion, a jak Ty w tym "śnie" obrazujesz powrót na giełdę lokalnie? Myślisz o GPW czy innym rynku?
Mi się wydaje, że rynek notowań zależy od profilu biznesu. Gdyby mieli coś zakotwiczonego w lokalnych realiach to GPW. Natomiast zawsze mówiło się o umiędzynarodowionym biznesie także... sam nie wiem. Jakieś zdanie na ten temat?
Dnia 2021-02-05 o godz. 07:13 orion2013. napisał(a): > pozdrawiam > Sam sobie odpowiedziałeś > Teraz GPW jest inna jak te 15 lat temu > > moim zdaniem wszystko zależy od ludzi ( M.C) którzy ewentualnie ---------- będą chcieli ,, rozruszać ,, hm trochę historii
To kiedy jakiś ruchów się spodziewasz. Ja wiem, że to pytanie może być trudne, ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :)
do sceptyk Witam Zadajesz trudne pytanie...........jeszcze 2 lata temu miałem kontakt telefoniczny z panem M.Chrzanowskim. Przełom 2020/2021 kontakt jest utrudniony.......nie z mojej winy
cytuję : ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :)
odpowiedż moja ciągle jest taka sama : JEŚLI PANOWIE CZY GRUPY INTERESÓW będą chciały wykorzystać swoje znaczne pakiety akcji ( w warunkach pełnej przejrzystości na GPW -- zrobią to ---jest pytanie tylko --KIEDY TO ZROBIĄ
MAM PRZECZUCIE ( NIE MYLIĆ Z ŻYCZENIOWYM MYŚLENIEM ) czuję po kościach że może w tym 2021 jakieś światełko się zapali nad tą wiecznie żywą spółką
Dnia 2021-02-11 o godz. 08:13 orion2013. napisał(a): > do sceptyk > Witam > Zadajesz trudne pytanie...........jeszcze 2 lata temu miałem kontakt telefoniczny z panem M.Chrzanowskim. > Przełom 2020/2021 kontakt jest utrudniony.......nie z mojej winy > > cytuję : ale skoro nie mamy żadnego wpływy na to, możemy sobie frywolnie pospekulować. Jakieś przeczucia? :) > > odpowiedż moja ciągle jest taka sama : JEŚLI PANOWIE CZY GRUPY INTERESÓW będą chciały wykorzystać swoje znaczne pakiety akcji ( w warunkach pełnej przejrzystości na GPW -- zrobią to ---jest pytanie tylko --KIEDY TO ZROBIĄ > > MAM PRZECZUCIE ( NIE MYLIĆ Z ŻYCZENIOWYM MYŚLENIEM ) czuję po kościach że może w tym 2021 jakieś światełko się zapali nad tą wiecznie żywą spółką > > Pozdrawiam
.., że możesz mieć właściwą optykę w tym temacie. Coś w rodzaju abstrakcyjnego racjonalizmu skłania mnie też do takiego myślenia, chociaż jest to bardzo wydumany oksymoron, być może świadczący o moich deficytach ups.. :)
Dzisiaj naszła mnie taka myśl, że brakuje CDR'owi cesarzowi GPW jakiejś godziwej konkurencji. Życzę aby Panowie mieli wielkie marzenia i odwagę, aby po takiej rangi marzenia sięgać.
A tak w ogóle to branża około surowcowa wraca do łask na rynkach. Ciekawe.
Dnia 2021-02-22 o godz. 14:50 ~kangur napisał(a): > Pamiętasz Orion ile lat temu pisali że Lisica da zarobić dopiero jak już wszyscy zwątpią,Może to ten czas.........
Jeżeli to się ziści, dedykuję to komuś. Komuś, kto na to zasługuje w tym naszym szalonym często słodko-gorzkim świecie, ale dla walecznych być może nie do końca nadaremnym.
Dnia 2021-03-04 o godz. 14:41 orion2013. napisał(a): > Do osoby inwestora o nicku Abcdefg > > jest możliwe wklejenie tej informacji z KRS > pozdrowienia dla długoterminowych inwestorów
Dzwoniłem do sądu w Katowicach, który zajmował się tą sprawą więc nie ma chyba potrzeby wklejać. Poinformowali mnie o tym co Pan Abcdefg napisał właśnie kilka dni po tamtej rozprawie. Dostęp do tych danych to chyba jest jak masz jakiś abonament wykupiony w KRS, chyba że coś przeoczyłem. Pzdr.
Informacja jest ogólnie dostępna w internecie. Wystarczy w google wpisać : Leasco . Powinno się pojawić: LEASCO S.A. KRS ... i tam są aktualne dane. Pozdrawiam .
Dziękuję i Wzajemnie Zdrowych i Spokojnych ....................bo wesołe to raczej przez rządzących polską raczej nie będą. LEASCO jeszcze zaskoczy .....................ale przypuszczam że pod inną nazwą
Dnia 2021-06-08 o godz. 21:51 redii napisał(a): > Cześć > > To forum tylko dział na telefonie ? > > Jak je odnaleźć na na zwykłym forum Bankiera ? > > Kupno Sprzedaż na umowę > > Jestem na ML System
Spółka nie jest na pasku rolowanym bankiera ani na tel ani na stacjonarnym. Po prostu temat w googlach znajdujesz.