• Re: Mega Wyniki!! jutro kurs ponad 100zł Autor: ~Glapa [94.254.185.*]
    Sluszne zdziwienie panie wiatr, ale 1,5 roku temu, pamietam jak po dobrym rekordowym 3 kwartale kurs spadl/sam wtedy kupowalem/.... a Ty pisales, ze okazja:)
    Fakt cena prad jest pewnie in minus, ale to 2020/okay dyskontujemy przyszlosc.

Moim zdaniem wielu stoplosowcow sie pojawilo, forum pcc jak dawno juz nie pamietam ozylo...i ktos stwierdził, ze moze warto wziac was/nas sprawdzic:)))

Choc mam tez w glowie duzo bardziej negatywny scenariusz:)
  • Re ~Glapa Autor: prof_wiatr [178.42.78.*]
    Bardzo interesująca wypowiedź, ja też zastanawiam się gdzie jest trup w szafie, fakty niestety są jednoznaczne, spółka po odcięciu dywidendy w 2018 nie miała siły wyjść na plus, to coś znaczy..
    Otoczenie jest znane nic specjalnego się nie dzieje.
    Wiec co?....
    I tu jest problem... co będzie jeśli będzie oczekiwana przez inwestorów dywidenda?
    Dla mnie wniosek będzie jednoznaczny, niestety, trzeba będzie szybko skracać pozycje, aby nie zostać wieloletnim inwestorem tej spółki. Liczę , że będzie mocno okrojona wtedy pozostanę z jej akcjami.
    Tyle.

• Re: Re ~pan Wiatr Autor: ~Glapa [5.173.232.*]
    Dnia 2019-03-28 o godz. 21:53 prof_wiatr napisał(a):
    > Bardzo interesująca wypowiedź, ja też zastanawiam się gdzie jest trup w szafie, fakty niestety są jednoznaczne, spółka po odcięciu dywidendy w 2018 nie miała siły wyjść na plus, to coś znaczy..
    > Otoczenie jest znane nic specjalnego się nie dzieje.
    > Wiec co?....
    > I tu jest problem... co będzie jeśli będzie oczekiwana przez inwestorów dywidenda?
    > Dla mnie wniosek będzie jednoznaczny, niestety, trzeba będzie szybko skracać pozycje, aby nie zostać wieloletnim inwestorem tej spółki. Liczę , że będzie mocno okrojona wtedy pozostanę z jej akcjami.
    > Tyle.
    >

Wg. mnie trupa nie ma, prąd jest ewentualnym czynnikiem blokującym wzrosty i wg. mnie jest to jedyny czynnik.
    Reszta, patrząc na to, jak spółka jest zarządzana, jest ok. Moje subiektywne zdanie...

Ale wg. mnie otoczenie nie jest stabilne i jak dla mnie coś wisi w powietrzu....chciałbym być maciejem wróżem i jednak się mylić(70%,że się mylę:))..., ale pare rzeczy na świecie skłania mnie do takiego spojrzenia.

Nadal jak spojrzę na wzrosty to wielu się podczepiło pod super pcc rokitę, a to nie spółka spekulacyjna...lubi karać brak cierpliwości, co było ewidętną lekcją 1,5 roku temu.

Fakt powtarzany przez pana, że nie odrobiliśmy jeszcze dywidendy....cóż...całość GPW spadła, więc dla mnie nie jest to argument.
    Patrząc na wiele innych spółek, to chyba żadna, albo narpawdę niewiele odrobiło, wiec pcc nie odbiega od rynku(stad wg. mnie trupa nie ma)....

Ale zachowanie kursy faktycznie zwróciło moją uwagę, jak dawno bedąc akcjonariuszem nie zwracałem uwagi na rokitę....
  • Re: Mega Wyniki!! jutro kurs ponad 100zł Autor: ~Michael [188.146.165.*]
    Przy takich obrotach wy wieszczycie wszystko...polskie rekiny biznesu...pozal sie boze.Wychodzac waszym takiem rozumowania to spolka powinna byc na dnie
  • Re: ~Michael Autor: prof_wiatr [178.42.78.*]
     proponuję :

1. powrót do szkoły, aby doszlifować język polski.
    2. przemyśleć co chcesz napisać

Jeśli uda ci się pokonać te bariery............krytykuj do woli, a tak to trochę zalatuje........nieistotne.

[x]
PCCROKITA -0,15% 67,20 2025-10-27 16:47:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.