Trochę sobie do mnie za kozacko uderzasz, napiszę tak - trzeba było być jak ja mądrym ponad 2 lata temu( 2018-12-27). Niemal każda szabla poniżej 20 zł w tym okresie wylądowała w moich rękach. Ile mam szabel to moja sprawa, będę głosował jak Wy, co nie znaczy że z Wami. Teraz jest pospolite ruszenie, które już dawno powinno się zacząć. Giełda to kupować plotki, sprzedawać fakty. Mogliście ze mną kupować plotkę od prawie 30 miesięcy...
Pójdę z SII, bo to będzie siła... pozdrawiam PS choć trzeba się liczyć z tym, że będzie 1 uchwała - o przerwie w obradach. Ale tak naprawdę to dla nas plus (średnia !). Przecież wszyscy wiedzą że to nie ostatnie wezwanie...
:) I'm not a man of too many faces The mask I wear is one Those who speak know nothing And find out to their cost Like those who curse their luck in too many places And those who fear are lost :) pozdrawiam
Czas na małe podsumowania. Co dalej ? Jak wyraźnie od kilku miesięcy widać, papier został odleszczony. Teraz spokojnie można czekać na rozwój sytuacji, średnie rosną, a właściciele mają 2 opcje: - czekać aż akcje z opcji i jakichś zakupów pozwolą im przekroczyć 95% i ogłosić przymusowe wezwanie - ogłosić wezwanie szybciej
Myślę że sami liczą co im się będzie bardziej opłacać, ale realna cena wezwania wciąż rośnie... Szczęśliwego Nowego Roku !
Jaki scenariusz teraz się szykuje ? Cos mi wygląda na liczenie kart, patrząc na arkusz zleceń. Tak jakoś wydaje mi się, że możliwe jest zebranie akcji brakujących do przymusowego wykupu. Takie szybkie, później zjazd żeby średniej nie podciągnąć zbytnio, ale mogę się mylić...
Hmm... Warto przeczytać cały ten temat (m.in. działki) i przemyśleć. Ludzie sprzedawali po 20, po 25 po 30. Dziś jest po 40. Średnia 3M/6M po 38. Za rok znowu zrobię wpis, ciekawe przy jakich kursach/średnich...