Dnia 2018-12-19 o godz. 11:10 7777777777777 napisał(a): > zresztą s&p już powinien kończyć spadki na fali Aw2 lub 1w4 i korekta ABC się należy 3/4 tygodnie dopiero później przyjdzie Cw2 lub 3w4
na chłopski rozum to oznacza że od szczytu nad 2900 trwa korekta lub być może zmiana trendu i poziom 2630 jest decyzyjny czy korekta czy zmiana trendu ale bez względu co powie rynek to i tak nastąpi korekta przeciwna do korekcyjnego spadku lub korekta przeciwna do zmienionego trendu :) prościej nie mogę bo zajęłoby mi to bardzo długo czasu :)
myślę że ze stratami z krótkich pozycji mogą godzić się inwestorzy którzy kontraktem zabezpieczali posiadany pakiet akcji ponieważ tracąc na kontrakcie zarabiają na akcjach a przecież w tym zabezpieczaniu chodzi o to aby tylko nie stracić
Cześć, pytanie o dzisiejsza decyzje FED. Może mi ktoś rozjaśnić co się stanie z giełda USA a dalej i nasza jak okaże się jednak, że ulegną Trump i nie będzie dziś podwyżki stop? To oznacza coś pozytywnego i dalsze odbicie czy jednak to negatywna informacja. Ciężko mi się połapać jak rynki mogą na to zareagować. Z góry dziękuje
jak ulegną i nie będzie podwyżki fed jest niezależny i raczej zrobi nawet jakby wcześniej nie był do końca pewny :) podwyżka jest w cenach komunikat będzie ważny jeżeli po podwyżce komunikant nakreśli jedną to 2600 migusiem i rajd jak dwie to powolny wzrost i 200 ptk w kilka tygodni jak nadal 3 to spadek pod 2530 i powrót ale wzrost tylko korekcyjny do pierwszej sesji stycznia i spadki cięzkie po nowym roku
Już wszystko jasne dlaczego dużym graczom tak bardzo się spieszyło z zamykaniem krótkiej nogi spreadu, czyli długich pozycji na serii Z18. Dla porównania LOP: - po dzisiejszej sesji na starej serii Z18 wynosi 24377, a na nowej H19 wynosi 34859 - po sesji w dniu 19.09.18r. na starej serii U18 wynosił 35303, a na nowej Z18 wynosił 25625 - po sesji w dniu 13.06.18r. na starej serii M18 wynosił 35480, a na nowej U18 wynosił 29074
Kto został na noc z długą pozycją na kontraktach z obu serii będzie miał o czym śnić.
zrobił lub kończy robić 5-ta falę s&p można od jutra zaczynać rajd noworoczny :) różnica wig20 /s&p spada do 150 ptk za kilka miesięcy wig20 będzie znacznie wyżej od s&p :)
jest też kluczowe rozstrzygnięcie hossa w usa dobiegła końca nad 2900 być może kończymy pierwszą nogę korekty 5-3-5 jako Aw4 pokoleniowej 3 fali teraz zagrać abc w ramach Bw4 należy ok 3/4 tygodnie następnie Cw4 z celem nad 1860 kończące bessę
Dow Jones spadł przez ostatnie 3 tygodnie prawie 3000 pkt i znajduje się tylko około 150 pkt powyżej lutowych dołków, moim skromnym zdaniem przebicie ich jutro lub w piątek jest wysoce prawdopodobne.
tadeusz przeważnie optowałeś za spadkami w swoich postach ale tym razem pewnie jesteś na elce i zaklinasz rzeczywistość która niestety nie będzie dobra dla byków dałeś się złapać na te pozorowane wzrosty ze spadającym lopem ale sam pewnie nie zamknąłeś pozycji licząc na więcej
Dnia 2018-12-19 o godz. 23:36 tadeusz2 napisał(a): > jutro ciąg dalszy wzrostów, rano może coś liźnie na czerwono, a jak tylko ruszy kasowy, to nasi dalej będą grać w zielone,ot co:)
A może pójdziemy śladem samurajów ? Otwarcie na lekkim minusie a potem z górki z pazurki :-)