Im nas więcej tym lepiej, trzeba zrobić z tym porządek, wytępić te chamstwo i obłudę bo smród straszny zrobili nowi DR...czas wielki pokazać światu prawdę. Niech trzęsą suchymi dupami ...
Kadry są tylko narzędziem tych , którzy na potęgę wywalają ludzi, którzy przez wiele lat zrobili dużo dla tego banku, bez których ten bank nie miałby takiej pozycji, członkowie zarządu nabitej kieszeni - ale dzisiaj Ci wszyscy ludzie, którzy oddali kawałek życia dla tego banku są tylko zbędnym kosztem do redukcji.... niestety
Najgorsze jest to, że niby są zwolnienia grupowe a i tak kombinują żeby zwolnić ludzi z winy pracownika, byle by odpraw nie wypłacać. I jeszcze się chwalą że są personal i fair.....
Czy można coś z tym zrobić? Likwidują moja placówkę, dyrektorka była przekonana ,że mogę odejść grupowo, a Pani z kadr zadzwoniła do mnie i mi w bardzo niemiły sposób oznajmiła, że żadna grupowka ani tym bardziej odprawa mi się nie należy.Szukałam pomocy w związkach zawodowych, ale oni grają do jednej bramki. Sprawa zgłoszona do Pip-u na razie bez odezwu.
cześć, u mnie to samo, oddział zlikwidowany a kadry mówią że nie należy mi się odprawa bo mają miejsce dla mnie w innej miejscowości, a jak mi się nie podoba to mogę sama złożyć wypowiedzenie... szukam osób w podobnej sytuacji
Kombinują jak mogą, żeby nie wpłacać odpraw. Najpierw przygotowano dla mnie wypowiedzenie zmieniające o czym tel. poinformowała mnie kadrowa po czym później oddelegowano mnie do odleglej placówki. Nie zgodziłam się to powiedzieli że mogę złożyć wypowiedzenie bez prawa do okresu wypowiedzenia.