• Straciłem 30 tys zł - to napisz dlaczego kupiłeś!!! Autor: ~Merit [83.11.163.*]
    Dnia 2018-09-07 o godz. 17:26 ~Pawel napisał(a):
    > Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł.
    > Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!!

Kupiłeś bo chciałeś wyprać lewe pieniądze?? Bo tak to wygląda.
    Myśleć trzeba było przed kupnem. Jeszcze jeden polski katolik - nieodpowiedzialny płaczek.
    Za rączkę trzeba prowadzić??? Wydać 200 tys. zł., ale przyjąć na klatę nie potrafi.
    Wiesz co to znaczy stracić 75% kapitału przez własną głupotę i przez 10 lat mieć traumę. To się na własnej d ..... przekonasz.  

• Ja tam wolę czytać opinie szczyli na YT. Autor: ~Merit [83.11.163.*]
    Dnia 2018-08-27 o godz. 21:07 ~Merit napisał(a):
    > akcjami CDP powyżej 200 zł. 
    > To po obejrzeniu tego produktu współczuję kupujący akcje CDP. 
    > Osobiście szybciej bym sprzedał akcje CDP niż kupował tą "udaną produkcję".
    > Chyba, że na świcie znajdzie się tylu chętnych, aby wyrzucić pieniądze w błoto. 
    >
    > Niniejsza opinia jest subiektywną oceną osoby z pokolenia 60+, oceniającej wartości artystycznych CYBERPUNKta 2077, a nie rekomendacją kupna/sprzedaży akcji CDP. 

https://www.bankier.pl/forum/temat_re-jezeli-cyberpunkt-2077-zostal-wykorzystany-do-nakarmienia-inwestorow,29228201.html 
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~janusz [89.64.3.*]
    Ja dokupiłem ostatnio po 150 ale nie chce mi się sprzedawać, bo nie jestem krótkostrzałowcem. Przyszedłem sprawdzić kurs, bo chciałem trochę sprzedać i coś sobie kupić. Tym samym odkupię straty a w przyszłości zarobię. Ale teraz nic nie sprzedam i też niebawem stracę. I to nie tylko z akcji, ale i z portfela, bo zamiast kupić sobie coś, to jeszcze wyłożę kasę, aby DOKUPIĆ lecące w dół aukcje. I co z tego? To tylko kasa, rzecz nabyta. A bo to pierwszy raz? Ale serio, być debilem, który kupuje na sam koniec okresu hajpu, i jęczy, że traci... no kurde, teraz się kupuje na premierę gry. A więc na rok 20...20? Ciesz się, że CDP na premierę wróci nie na 200 ale na 300 albo i więcej, więc nikt nie utopił a tylko dzieci a nie inwestorzy sprzedają. To jest cholerne, cholerne szczęście, że to jest ten CDPR a nie jakiś wieś-but, że za pół roku może być po 100, 2, albo jej nie być. Tutaj dokładnie wiesz jaka będzie przyszłość, stąd takie wachania. Ale z drugiej strony jak spojrzysz na to spokojnie z boku i przeanalizujesz dlaczego, kiedy, jak taniało i od czego, to zobaczysz, że jest to strasznie przewidywalne. Krótkoterminowcy, którzy teraz realizują zyski kupowali po 120 na początku roku. Dam Ci SPRAWDZONĄ radę na okres rozwalenia emocjonalnego: zostawiasz kasę na CDP, wszelkie aplikacje giełdowe, nie sprawdzasz kursu i olewasz. Wrócisz na przed premierą, coś tam zarobisz i będzie git. Tylko nie trzymaj jak nie chcesz znów robić w gacie, sprzedaj bezpiecznie przed premierą.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.31.141.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Hmmm [178.43.94.*]
    To pisz na forum a bawisz się w jakieś numery
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~janusz [81.219.151.*]
    kasy nie odzyskasz, lepiej sprzedaj i kup pbg, zapomnij na 2-3 lata, a potem sprawdz za ile stoi:)
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: lesinwest [83.31.141.*]
    dla pocieszenia dodam ze stracilem znacznie wiecej na roznych spolkach.Przed wieloma laty mialem CDR po ok.5 zl. za akcje,kiedy miala gleboka korekte ,wiec sprzedalem ze strata ok.10 tys i przestalem sie interesowac ta spolka, a gdybym trzymal , dzis mialbym kilka tysiecy% zarobku. Podobnie jest z ta spolka o ktorej wspomnialem we wczesniejszym komentarzu. Caly czas dokupuje akcje,ktore jeszcze w tej chwili sa bardzo tanie, ale juz w tym roku moga podrozec kilka - kilkanascie razy.,bo firma zawiera duze kontrakty z kikoma krajami na eksport swoich produktow . w tym miesiacu firma bedzie prezentowac swoje wynalazki na miedzynarodowych targach w Berlinie i w Moskwie
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~normalny [178.43.94.*]
    Zamknijcie tem wątek, to kolejny ściemniacz zaśmieca to forum...
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Mar [89.228.161.*]
    Po pierwsze to NIE straciłeś (chyba że już sprzedałeś).Tylko LONG. Nawet nie waż się sprzedawać i nie puszczaj zwieraczy, najlepsze przed nami. Długoterminowo jak wiadomo to jedna z lepszych spółek na GPW, spadki zawsze będą jak i wzrosty. Wytrzymaj
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Cp [46.101.245.*]
    Post to marna prowokacja zebyscie sprzedawali swoje akcje. Naganiacz pod nickiem pawel w kilku tematach na podobnym ip. Nie karmić trolla. Założył dziś kilka tematów.
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Ellander [185.245.84.*]
    Może tak, ale wydźwięk rad jest ogólnie podobny - trzymać ;] wiec nawet jeśli sam jest trolem, to niechcący może sprowokować dobre rady, z których skorzystają inni.
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Hillela [46.238.239.*]
    Rada taka jak sprzedałeś to teraz kupisz za 100 Zeta i masz 70 .tys w kieszeni
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Ellander [185.245.84.*]
    Dnia 2018-09-07 o godz. 17:26 ~Pawel napisał(a):
    > Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł.
    > Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!!
    >

Bez względu na to, czy to trollowy post czy nie, na pewno jest sporo osób w podobnej sytuacji więc warto odpisać na poważnie:

wszystko zależy jaki charakter ma Twoja inwestycja i jak szybko potrzebujesz z niej zwrotu. 3 główne podejścia
    1) - zakładam że najbardziej prawdopodobne w tym wypadku - to po prostu próba jakiejś alternatywy dla lokowania kapitału, bez ambicji wielkiej spekulacji, ani grania na giełdzie. Jeśli tak, odpowiedź jest prosta - nie robić nic. W momencie premiery CP kurs z ogromnym prawdopodobieństwem będzie wyższy niż dotychczasowe maksima. Czyli prawdopodobnie w perspektywie ok roku będziesz miał zysk, lepszy od lokaty bankowej.
    2) Aktywne granie na giełdzie - w tej sytuacji, jesli zakładasz dalsze spadki na CDP, sprzedaj akcje teraz, kup więcej akcji za tę samą kwotę i znów - trzymaj do premiery CP. Ewentualnie zamiast odkupować CDP kup spółki innej firmy growej (11bit wydaje się np dość przeceniony w tym momencie).
    Oczywiście, pytanie czy będzie spadać dalej. Ja myślę że nie. Ale nikt tego na pewno nie wie, każdy musi zanalizować to we własnym zakresie.
    3) Potrzebujesz szybko z powrotem pieniędzy, które włożyłeś. Wtedy bym sprzedał te akcje, bo, poza wszystkim, patrząc na to jak je zainwestowałeś, to by znaczyło, że nie do końca wiesz o co chodzi na giełdzie ;)
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~vacarius [89.64.60.*]
    Dopóki nie sprzedałeś to nic nie straciłeś. Tak samo jak nic nie zarobiłeś gdy nie sprzedałeś za 214.
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~Na_Gielde_0X [46.151.20.*]
    Trzymaj akcje, strata 120tys
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~brawo [51.83.130.*]
    brawo
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: alfarome [188.146.108.*]
    Nie spojrzałem, że wątek odkopany...
  • Re: Straciłem prawie 30 tys zł - proszę o pomoc! Autor: ~wujekdobrarada [93.201.3.*]
    jeep, dobra linka stalowa, farba w sprayu na kamery i wyrywasz bankomaty
[x]
CDPROJEKT -1,01% 225,10 2026-06-03 12:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.