Dnia 2018-09-07 o godz. 17:26 ~Pawel napisał(a): > Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł. > Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!!
Kupiłeś bo chciałeś wyprać lewe pieniądze?? Bo tak to wygląda. Myśleć trzeba było przed kupnem. Jeszcze jeden polski katolik - nieodpowiedzialny płaczek. Za rączkę trzeba prowadzić??? Wydać 200 tys. zł., ale przyjąć na klatę nie potrafi. Wiesz co to znaczy stracić 75% kapitału przez własną głupotę i przez 10 lat mieć traumę. To się na własnej d ..... przekonasz.
Dnia 2018-08-27 o godz. 21:07 ~Merit napisał(a): > akcjami CDP powyżej 200 zł. > To po obejrzeniu tego produktu współczuję kupujący akcje CDP. > Osobiście szybciej bym sprzedał akcje CDP niż kupował tą "udaną produkcję". > Chyba, że na świcie znajdzie się tylu chętnych, aby wyrzucić pieniądze w błoto. > > Niniejsza opinia jest subiektywną oceną osoby z pokolenia 60+, oceniającej wartości artystycznych CYBERPUNKta 2077, a nie rekomendacją kupna/sprzedaży akcji CDP.
Ja dokupiłem ostatnio po 150 ale nie chce mi się sprzedawać, bo nie jestem krótkostrzałowcem. Przyszedłem sprawdzić kurs, bo chciałem trochę sprzedać i coś sobie kupić. Tym samym odkupię straty a w przyszłości zarobię. Ale teraz nic nie sprzedam i też niebawem stracę. I to nie tylko z akcji, ale i z portfela, bo zamiast kupić sobie coś, to jeszcze wyłożę kasę, aby DOKUPIĆ lecące w dół aukcje. I co z tego? To tylko kasa, rzecz nabyta. A bo to pierwszy raz? Ale serio, być debilem, który kupuje na sam koniec okresu hajpu, i jęczy, że traci... no kurde, teraz się kupuje na premierę gry. A więc na rok 20...20? Ciesz się, że CDP na premierę wróci nie na 200 ale na 300 albo i więcej, więc nikt nie utopił a tylko dzieci a nie inwestorzy sprzedają. To jest cholerne, cholerne szczęście, że to jest ten CDPR a nie jakiś wieś-but, że za pół roku może być po 100, 2, albo jej nie być. Tutaj dokładnie wiesz jaka będzie przyszłość, stąd takie wachania. Ale z drugiej strony jak spojrzysz na to spokojnie z boku i przeanalizujesz dlaczego, kiedy, jak taniało i od czego, to zobaczysz, że jest to strasznie przewidywalne. Krótkoterminowcy, którzy teraz realizują zyski kupowali po 120 na początku roku. Dam Ci SPRAWDZONĄ radę na okres rozwalenia emocjonalnego: zostawiasz kasę na CDP, wszelkie aplikacje giełdowe, nie sprawdzasz kursu i olewasz. Wrócisz na przed premierą, coś tam zarobisz i będzie git. Tylko nie trzymaj jak nie chcesz znów robić w gacie, sprzedaj bezpiecznie przed premierą.
dla pocieszenia dodam ze stracilem znacznie wiecej na roznych spolkach.Przed wieloma laty mialem CDR po ok.5 zl. za akcje,kiedy miala gleboka korekte ,wiec sprzedalem ze strata ok.10 tys i przestalem sie interesowac ta spolka, a gdybym trzymal , dzis mialbym kilka tysiecy% zarobku. Podobnie jest z ta spolka o ktorej wspomnialem we wczesniejszym komentarzu. Caly czas dokupuje akcje,ktore jeszcze w tej chwili sa bardzo tanie, ale juz w tym roku moga podrozec kilka - kilkanascie razy.,bo firma zawiera duze kontrakty z kikoma krajami na eksport swoich produktow . w tym miesiacu firma bedzie prezentowac swoje wynalazki na miedzynarodowych targach w Berlinie i w Moskwie
Po pierwsze to NIE straciłeś (chyba że już sprzedałeś).Tylko LONG. Nawet nie waż się sprzedawać i nie puszczaj zwieraczy, najlepsze przed nami. Długoterminowo jak wiadomo to jedna z lepszych spółek na GPW, spadki zawsze będą jak i wzrosty. Wytrzymaj
Post to marna prowokacja zebyscie sprzedawali swoje akcje. Naganiacz pod nickiem pawel w kilku tematach na podobnym ip. Nie karmić trolla. Założył dziś kilka tematów.
Może tak, ale wydźwięk rad jest ogólnie podobny - trzymać ;] wiec nawet jeśli sam jest trolem, to niechcący może sprowokować dobre rady, z których skorzystają inni.
Dnia 2018-09-07 o godz. 17:26 ~Pawel napisał(a): > Straciłem prawie 30 tys zł. Kupiłem 1000 sztuk za 200 tys zł. > Proszę kogoś kompetentnego o poradę i pomoc!!! Jestem gotowy zapłacić 1000zł za pomoc w odzyskaniu tej kasy!!! >
Bez względu na to, czy to trollowy post czy nie, na pewno jest sporo osób w podobnej sytuacji więc warto odpisać na poważnie:
wszystko zależy jaki charakter ma Twoja inwestycja i jak szybko potrzebujesz z niej zwrotu. 3 główne podejścia 1) - zakładam że najbardziej prawdopodobne w tym wypadku - to po prostu próba jakiejś alternatywy dla lokowania kapitału, bez ambicji wielkiej spekulacji, ani grania na giełdzie. Jeśli tak, odpowiedź jest prosta - nie robić nic. W momencie premiery CP kurs z ogromnym prawdopodobieństwem będzie wyższy niż dotychczasowe maksima. Czyli prawdopodobnie w perspektywie ok roku będziesz miał zysk, lepszy od lokaty bankowej. 2) Aktywne granie na giełdzie - w tej sytuacji, jesli zakładasz dalsze spadki na CDP, sprzedaj akcje teraz, kup więcej akcji za tę samą kwotę i znów - trzymaj do premiery CP. Ewentualnie zamiast odkupować CDP kup spółki innej firmy growej (11bit wydaje się np dość przeceniony w tym momencie). Oczywiście, pytanie czy będzie spadać dalej. Ja myślę że nie. Ale nikt tego na pewno nie wie, każdy musi zanalizować to we własnym zakresie. 3) Potrzebujesz szybko z powrotem pieniędzy, które włożyłeś. Wtedy bym sprzedał te akcje, bo, poza wszystkim, patrząc na to jak je zainwestowałeś, to by znaczyło, że nie do końca wiesz o co chodzi na giełdzie ;)