Steam bierze 30% - tutaj raczej nie ma domysłów, jest to wartość podawana przez różne źródła oraz samych developerów. Mało tego developerzy wcale na to nie narzekają biorąc pod uwagę jakie możliwości daje im ta platforma. Jeśli coś w kwestii % zmieniło się to proszę o informację ze źródłem.
Ok, patrząc na 3 platformy, gdzie gra jest hostowana tj. steam, GOG i PlayStation to myślę, że 50tys zrobiliśmy spokojnie. Prawdopodobnie jest znacznie lepiej niż spodziewałem się.
To wciaz szacunki. Zakladajac ze nie podzadza oficjalnego info o sprzedazy ilosci kopii, i patrzac na to co sie tutaj dzieje przy samych szacunkach i jak ludzie sprzedaja papier z powodu byle pierdu. Jak myslicie, w jakich przedzialach w poniedzialek sesja moze sie zakonczyc? 35? 40?
A ja chce 35 w poniedzialek.jestem biedniejszy i zaleezy mi na szynkom wzbogaceniu sie.we wtorek 40 i wychodze i w tedy mozesz sie obkupic.znowu sie podnieslismy 15 pozycja.oby nie bylo gorzej :)
Do kursu nie odnoszę się, bo nie ma sensu. Natomiast co do ilości sprzedaży to opieram swoje wyliczenia na tych niższych przelicznikach, a nie tych co liczą np. komentarze steam x100. Dlatego w optymistycznym wariancie może być sporo lepiej, dla mnie 50tys do końca weekendu to dobry wynik. A tak jak wspomniałem wydawać się może, że te 50tys już zostało spokojnie przekroczone.