Pisałem już o tym że indeks WIG BANKI na tygodniówce wyłamał się z kanału wzrostowego.. Trzeba uważać bo to najważniejszy sektor. Jak na teraz to widać że podąża w kierunku 7000.
Tak z ogólnych spostrzeżeń ( a może to wróżenie). Jak obserwuję EM to mam wrażenie, że już taki łomot zebrały w ostatnim czasie i ostatni dni widać na nich ochotę do jakiegokolwiek odbicia. Widzę próby pozytywnej reakcji na jakiekolwiek nadzieje na korektę dolara. Ostatnio każdą próbę odbicia dolar dobijał. Ale może i na nim jakaś kilkudniowa korekta się wyklaruje. Może w piętek temat Hiszpanii przegłosują.
dzis ostatnia nadzieja bykow na zmiana sytuacji, musza dzis zamknąć powyżej 2209...inaczej ta seria będzie dla misia i rozliczenie na pewno poniżej 2200. jak nisko poniżej 2200 ciężko powiedzieć...
Jak dla mnie to siedzą na istotnym wsparciu 177 o którym nikt nie wspominał. Albo umknęło mnie to info. Inna wersja ,że tylko ja to widzę jak to w technice.
Jutro w kalendarium dużo ważnych danych , klimat spadkowy ...a my świętujemy trudno się dziwić , że u nas nie ma chętnych na longi i zakupy ..... a wręcz przeciwnie
PS Ostry - dzięki :-) Tyle lat ile dowcipnie wymieniłeś będę znów miała w następnym wcieleniu .. :-))
No obrót kosmos. Jak to nie będzie sesja przełomu to chyba jednak 2000 przelecimy w dół nawet przy spokojnym otoczeniu. Ktoś to jednak zebrał i było zleceń na więcej na najbardziej zdołowanych spółkach. Ostro zagrali więc jak nie było to pod zebranie akcji tylko pod wywalenie to hm...
Nie powstrzymałem się i skróciłem zaprzęg o połowę na fix. Chciwość wygrała. Bazowe mają parcie na wzrost (na razie). Będę spokojniejszy kasując 90 pkt na połowie portfela.
Moim zdaniem to obrót "wewnętrzny" ...ustawione zlecenia pomiędzy tym samym graczem, mające na celu wygenerowanie "mocnej" D1 świecy spadkowej o wysokim wolumenie.
Ja myślę że wytłumaczenie jest jedno i proste ktoś zagrał grubo na rozjechanie się wig20 z jakimś innym instrumentem zapewne zakład :) wygaśnie na koniec miesiąca pozdrawiam . Nie ma innego wytłumaczenia rynek zachował się dziś wbrew wszelkim korelacjom
graty ja mam 38 ptk w plecy pocieszające w tym że to jest maksymalna możliwa strata do wygasu bo putami 2200 mam zabezpieczone fw tak na marginesie to nie mam pojęcia która strona jest w lepszej sytuacji zwłaszcza że w piatek koniec miesiąca
Tak daleko bym nie szedł w spekulacji. Raczej jest to by potwierdzić świecę spadkową. Skanery przeczesujące wykresy rynków przekażą sygnał ....wyłamanie na dużym obrocie ...wniosek albo się podłączyć pod spadki, lub wstrzymać się z zakupem na tym rynku. Inną przyczyną może być umówiona wymiana dużych pakietów akcji pomiędzy różnymi podmiotami. Ale to gadka szmatka .....jak naprawdę jest to wiedzą tylko ci co to zrobili.
przy dobrej postawie jankesów jest szansa w piątek na powrót powyżej 2200, a stamtąd możliwy wypad na 2240 np. w poniedziałek. dziś widać było, że byki mają szansę przejąć inicjatywę, potrzeba tylko więcej determinacji, święto nie sprzyjało. jankesi mają parcie na testy dotychczasowych szczytów a u nas póki co 7 czarna świeca z rzędu i czas najwyższy to zmienić.
zobaczcie na ostatnie obroty -w 90% duże występują na przesileniu zobaczcie na usd/pln zobaczcie na korelacje WIG20 z BUX https://stooq.pl/q/?s=^bux&d=20180531&c=3m&t=l&a=lg&b=0&r=wig20 zobaczcie co robi dzisiaj mocno skorelowany z wig20 bux https://stooq.pl/q/?s=^bux&c=1d&t=l&a=lg&b=0
zobaczcie dzisiaj na MOL a jak wiadomo orlen ma największy wpływ na wig20 https://stooq.pl/q/?s=mol.hu
szykuje się jutro ostra jazda w górę, chyba że włosi lub Tramp coś przez noc wymyślą