Dnia 2018-02-13 o godz. 06:40 mmm1212 napisał(a): > Matko, jak dotrzeć? To może idąc Twoim tokiem myślenia. Skoro 4q 2016 zamknął się wynikiem 1,4mld netto, a cały rok oczyszczony 3,51mld netto i 7,38mld EBITDA natomiast w tym roku bez zdarzenia jednorazowego mamy 6,4mld EBITDA to jaki jest powód żeby kurs nie szorował po dnie, gdy wtedy szorował? Nie wiem, może pójdzie dzisiaj 10000%, ale wyniki są słabe. Gdyby nie rekompensata to EBITDA byłaby tragicznie niska (w 2015 było 8,2mld). W 2016 mieliśmy 7,38mld i to obniżone o 10% z powodu CO2. W tym roku mamy 7,6mld przy 1,2mld rekompensacie. Ciekawy jestem, jak wypadną pozostałe energetyki, ale PGE pokazało wyniki bardzo przeciętne (o ile nie słabe) i jak rynek ma to odbierać?
Ja nie rozumiem dlaczego nie uwzględniasz w EBIDTA zdarzenia jednorazowego. Przecież ono było i przełożyło się na zysk? A zysk za 2016 był 3,51 mld? A nie coś ok. 2,5 mld?
Spierd..... Jak nie umiesz normalnie pisać i ocenić sytuacji (bo Twoje akcje muszą rosnąć do nieba) to siedź i pisz, jakie wspaniałe zyski odnotowali. Nie moja wina, że 3/4 tego forum to ludzie pierd.... Hejt bo ktoś prawdę o wynikach napisze.
Ile mozna o tym pisać? Kurs jest zdolowany moim zdaniem a wyniki sa jakie sa... Nic nie zrobimy .
Na enerdze wiele razy byly super wyniki a kurs w dol...
Daj spokoj. Nie napisalem ze zysk jest wspaniały, pobilśmy rekordy i ze dzisiaj +100% na otwarciu. Zysk jest taki jak w ubieglym roku i dla mnie nie jest to zly wynik.
Nie jest to zły wynik? Poważny jestes? Co ma do tego, że podobny do zeszłorocznego skoro ZNACZNIE gorszy niż konsensus, także dzisiaj lecimy mocno w dół
Tu wyniki nie mają większego znaczenia jeśli sie wahają w rozsądnym przedziale na plusie. Gdyby spadły o połowę lub więcej to mogły by trochę zabujać kursem. Liczy się polityka dywidendowa i planowane wydatki na atomówkę.