Czekam na przeprosiny od ciebie i na twoje pytanie do gtc ja ci odpowiem. Pośrednie przejęcie pakietów kontrolnych akcji mogą krzywdzić udziałowców mniejszościowych. Szacunkowa cena nabycia akcji gtc była niezgodna!!! z ustawą określającą cenę minimalną w wezwaniu,dlatego cena w ostatnim wezwaniu została podwyższona do 8,76zł.Przed locdownem w 2020r w styczniu za akcje gtc płacowno 10,38zł,dlatego też ok9-10zł było wartością godziwą dla akcji.Przejęcia-przejęciami w locdownie,więc oto i skutek..... obecna cena...Ale..wyniki operacyjne dobre na 31.12.2020r,dobra sytuacja płynnościowa i finansowa Co stwierdził prezes?-za kilka miesięcy nadgonimy tempo szczepień i będziemy w tym miejscu,co państwa i rynki,które się otwierają. itp.(chodzi o postępujące akcje szczepień w USA ,Izrael). i .np za jeden kwartał,półtora locdown już nie wpłynie na wyniki itp.. Wnioski sam wyciągnij.
Tak Hans niech obejmuje bessy,niech spadają gwiazdy,niech gtc liże ceny pośredniego przejęcia, zakupu akcji,niech kości się łamią,łzy się leją,niech wióry się sypią,niech powiewają na hakach.....A CO TAM JAKIEŚ DURNE SZCZEPIONKI?,PRZECIEŻ ZASZCZEPIENI NAUCZYCIELE I TAK W DOMACH NIECH SIEDZĄ,FAJNY JEST TYLKO LOCDOWN- to nasze guru,Pan Demonium,co tam pozytywne perspektywy gtc???-jak tam Hans?..... BUHAHA! .?......po świetach Wielkanocnych i tak otworzą,sam zobaczysz od ok połowy kwietnia.
Czemu zaszczepieni lekarze chodza w maskach jsk i nauczyciele jsk zrobia calkowity lockdown to wszyscy beda siedziec w domu razem ze zaszczepionymi.to chyba cos tu nie hallo.Ty co ty piszesz ze po swietach .przeciez ty juz pisales ze koniec pandemi i otwieraja wszystko a jednak jest na odwrot?
Nie , Hans ,po prostu drożyzna na gtc od covidowego dołka gtc to chyba ok 40% na minusie,jako tylko jedna z dwóch spółek zagranicznych o największej płynności na gpw w mwig40.Nie mówiąc już o nas, to już nawet--- SPX urósł od covidowego dołka ok 80% do góry.Tak na wiosnę otworzą ,moim zdaniem po Wielkanocy,zgodnie z tradycją,żeby nie było na święta za wesoło.Ja nie jestem na gtc w pandemii do przodu,ALE NIE MÓW MI,ŻE PANDEMIA SIĘ NIEKTÓRYM NIE OPŁACI? i nie mówię jedynie akurat o gpw ... Nie przepraszasz za epitety,to gadaj do siebie.
Na wszystkich 20 spółek zagranicznych gtc jest na piątym miejscu na gpw o największej wartości obrotów akcjami w 2020r,(mln zł) zaraz po Amrest,Kernel,Asbis i Mol. ZA TO JEST NA 19 MIEJSCU z 20 spółek POD WZGLĘDEM STOPY ZWROTU W ROK,CZYLI LICZĄC OD KOŃCA NA DRUGIM MIEJSCU PO PROVIDENCIE. Tylko provident i gtc są na minusie.Nic więcej nie jest na minusie,wszystko jest na dużych plusach .W kolejności dwudziestu spółek są one na plusach w rok rzędu 710%,650%,390%,323%,193%,177%,164%,116%,110%,100%,87%,85%,66%,52%,38%,34%,34% i .najmniejszy zwrot to 17%.....i ...jedynie gtc i provident są na minusie!!!!. A JA MAM UWAŻAĆ,ŻE gtc,które kosztowało przed covidowym zjazdem 10,38zł jest za drogie jak spadło ok minus czterdziesci procent???? Tak Hans(,koleżanka jak to mówisz Ipopema )musi mieć rację wyceniając gtc na ten rok chociaż na 8,48zł.Tak uważam,takie uparte cielę ze mnie(kolejny pozytywny epitet z twojego słownika).,Trzeba znów jak to ty mówisz znów na Antarktydę,czy Arktykę wracać,tam przynajmniej jest normalny świat.
I nie znaczy też, że locdown można ciągnąć w nieskończonośc, bo gdzie nie ma locdownu to jest statystycznie znacznie mniej zachorowań ???....(to co znaczy,że coś nie działa? maseczka,maseczkunia,szczepioneczka kochana????teleporadka z osobą zaszczepioną?) .Hans ,wszystko jest ok, ofoliowaleś już wszystko?--tak,ja tak tylko żartuję.COVID ATAKUJE !NIGDZIE NIE WYCHODŻ! BO CHWYCI ZA D...! Raczej ceny dla gtc,gdyby tak było jak piszesz, nie mogliby dać niższej niż zapłacili w ostatnim wezwaniu ,czyli nie niższej niż 8,76zł,żeby ktoś odpowiedział,ale co ja tam wiem??? G....!
Chyba nie mogliby dać dla gtc ceny nizszej,niż ostatnia w wezwaniu- 8,76zł do konca wrzesnia czy pazdziernika 2021r bo w ciagu 12 miesiecy nie może byc nizsza nizsza niż zapłacili.Rating dla gtc z perspektywą inwestycyjną stabilną bb- był wystawiony12.11.2020r przez Scope Ratings więc całkiem niedawno.
O,jak ładnie dziś napisali--łoł,jacy zaradni!-- gtc jest pozytywnie postrzegane przez inwestorów.W marcu firma pozyskała 54mln euro z emisji euroobligacji przy dużej nadsubskrypcji.W grudniu ub.r.z plasowania takich papierów firma zebrała 110mln euro.Wpływy mogą by inwestowane w nieruchomości z certyfikatami środowiskowymi.Stanowią one dziś 84proc.portfela.
Dobrze że nasz kochany covidek ząbków nie połamał,bo napisali dziś,że covid nadgryzł zyski z najmu ,ale powiększenie portfela gtc zmniejszyło negatywny wpływ zarazy na wyniki i operacyjnie gtc poradziło sobie dobrze.Niech już lepie nie gryzie,bo trzeba będzie do stomatologa zaprowadzić.
Niby nadgryzł,a w kolejnym artykule piszą,że dobre wyniki operacyjne i dobra sytuacja finansowa i płynnościowa...czyli ten kawałek co zeżarł to była ...dywidenda! -już wszystko rozumiem!
Czy Hans odzyska ok 57zł,czyli maximum GTC z 10.04.2007r? Czy są możliwe rzeczy z pozoru niemożliwe? Czy kupując w 2020r gtc za 10,38zł ktoś by kiedyś uwierzył w covid? -czy covid otworzył szeroko oczy niedowiarkom?-(raczej nie skoro tak wszystko od covidowego spadku tak wzrosło!) Czy ktoś uwierzyłby,że w 1rok,czyli w 2020r Coal Energy urośnie ok 710%,Asbis 650%,Ksg Agro 390%,Astarta 323%,Serinius 193%,Ronson 177%,Agroton 164%,Silvair 116%,Praire 110%,IMC 100%,Kernel 87%...i że z tych 20 spółek zagranicznych o największej wartości obrotów,gdzie gtc jest na piątym miejscu,TO JEDYNIE GTC JEST JEDNĄ Z TYLKO Z DWÓCH SPÓŁEK,KTÓRE NIE TYLKO NIE UROSŁY,a wręcz są na minusie--- GTC jest na minusie ok 40% od covidowego dołka....I CO Z TEGO?-NIC,KOMPLETNIE NIC. Nie trzeba jeszcze spać w maseczce?-niemożliwe?-możliwe,tak jak i to,że po wielkanocy ok 15-go o t w i e r a m y .
A jak zdejma spolke w grudniu tego roku i akcje beda juz np po 3 zl to co wyplaca ci 8.78 za akcje bo nie moze byc nizej od wezwania a po roku ile moze byc wezwanie?
Nie każde wezwanie kończy się sukcesem.Jednym z czynników maących wpływ na skuteczność wezwania jest wysokość premii.Im wyższa cena,tym wyższa skłonność do sprzedaży akcji wzywającemu.Skuteczność to raczej premia ok 100%.Ale co tu gdybać,jak zapowiedzą to będę nad tym rozmyślać,narazie Wiosna,wiosna,wiosna ,ach to ty,galerie,galerie(po swiętach otwarte-,ach to wy,święta,święta,..covid? covid-ach to ty!
...no tak,za wesoło być nie może,jeszcze się nie żdziwię jak cmentarze przed świętami zamknął....,dla większej dramaturgii.W każdym bądż razie rating gtc ma wydany BB- z perspektywą stabilną i to przez Scope Ratings i to... niedawno bo na koniec 2020r!!! i nadal gtc kupuje, buduje(roboty przy budowach uż ma na 2lata) i wynajmuje z 91% czy95% obłożeniem?i nowe umowy podpisują itp.wystarczy poczytać,..tylko coś tam im covid podgryza,(dziś tak napisali) Ale i tak szczęściarzami jesteśmy,...bo... np.nie karzą worków na głowy zakładać,a tylko stylowe maseczki...
Są dwa rodzaje szczesciarzy pierwsi to tacy jak ty swieci sie na koncie na gtc na czerwono i jestes zadowolony a drudzy to np ja jak bedzie sie swiecic na zielono.
Jeszcze mało wam spadku? od covidowego spadku w 2020r GTC już jest 40% na minusie!!! Czego trzeba więcej? sposobem na locdaun -więcej locdaunu???? a może zróbmy teraz odwrotnie?,czyli zamknięcie tylko tych,którzy do tej pory tylko byli otwarci?
Czy 40%,czy jakieś 62% nieważne,ważne,że spadło o tyle...ZAMIAST WZROSNĄĆ jak inni,np. 700%,1000%...... zamiast brać przykład ze Szwecji to tworzą idealistyczne,utopijne wizje i polecają pijawki ...
Pisze ci to od wrzesnia czy nawet jeszcze wczesniej.Napisze jeszcza raz.I co z tego ze gtc spadlo od 2020r z 10.38 .spadlo to spadlo i nikogo juz nie interesuje ze kiedy byl po 10.38 tak jak w 2010r byl po 57 zl to czy ktos sie przejmowal tym ze pozniej byl po 25 i juz spadlo o 150 % i musi urosnac ? Nie spadalo dalej .Tak to kazda spolke mozna ocenia.o ta spadla o 135% to musi wzrosnac a wcale nie.Spolka gtc sie nikt nie interesuje jest mega slaba dlatwgo jest po 6.4 a nie jak dom dev po 131zl Jaka spolka taka wycena.A to ze gtc jest mega slabe wszyscy wiedza i tez tez taka jest wycena proste
A najlepszy jest ten tekst spolka ma w ci...l piniedzy ale dywidendy nie placa .Super miec taka mocna spolke w portfelu co nie placi dywidendy i ma w dupie akcjonariuszy.
I co jak twoje gtc? Wszyscy tutaj juz pawia puscili jak slysza gtc.Jak to od grudnia a mamy juz prawie kwiecien kurs jest na zenujacym poziomie.A obroty takie ze u mnie w budce pod domem jest wiekszy.Xx co za gosc.Tu juz z ciebie kazdy sie smieje.Ekspert gieldowy od ponad roku ciagle na minusie.Musisz do gazety napisac ze najlepsza inwestycja byl zakup akcji gtc od ponad roku na minusie, a dostal Pan dywidende od Gtc -smiech na sali.