Wstyd się przyznać, ale akurat patrzyłem na kasowy stąd takie dziwne zlecenie... Anuluję zatem to zlecenie tracąc jedną transakcję i proszę S 2608. No i oczywiście dopisanie do konkursu jeśli można.
Jesteś dopisany u mnie , Amiki z pewnością dopisze Cię niebawem - witamy w Konkursie Już masz otwarta pozycję , nie można jej anulować jak chcesz możesz dać zlecenie zamknięcia i otworzyć kolejną
Dnia 2018-01-16 o godz. 14:28 zosia3005 napisał(a): > Zgodnie z regulaminem , więc niewielka różnica
Dzięki za dopisanie. Muszę przyznać, że jednak nie rozumiem skąd w tabeli poziom otwarcia 2603. Pierwsze zlecenie jak rozumiem i tak się nie zrealizowało, bo kurs serii marcowej był dużo wyżej w tym czasie i nie osiągnął mojego błędnie podanego poziomu do czasu gdy je anulowałem. A drugie zlecenie składałem po 2608.
" ....Dla zleceń w toku sesji odbiegających od aktualnego kursu w realu ( w rodzaju PKC ) , przyjmujemy zasadę : dla zleceń S niższych niż pojawią się w realu będzie brany najniższy kurs w minucie zlecenia a dla zleceń L wyższych - najwyższy w realu w minucie zlecenia. "
Złożyłeś zlecenie S 2593 o godz . 13.55 a najniższy kurs w ciągu tej minuty był 2603
Zakończenie miesiąca Dla osób mających otwartą pozycję na koniec miesiąca – jest następujący wybór : albo zamknąć PKC po kursie na zamknięciu ostatniej sesji w miesiącu albo tylko rozliczyć po tym kursie dla potrzeb podsumowania miesięcznego wyniku ( wówczas bez potrącania prowizji ) zachowując otwartą pozycję na nowy miesiąc jako rozpoczętą transakcję nr 1 - wtedy kurs otwarcia = kurs zamknięcia ostatniej sesji poprzedniego miesiąca . UWAGA – DOMYŚLNE zakończenie miesiąca to zamknięcie otwartych pozycji PKC ( z naliczeniem prowizji ) . Jeśli ktoś chce zatrzymać otwartą pozycję i przenieść ją ( zrolować ) na nowy miesiąc musi to wyraźnie zgłosić NAJPÓŹNIEJ na ostatniej sesji miesiąca do godziny 17.04 włącznie . UWAGA – zgłoszenie otwarcia ostatniej pozycji w miesiącu można złożyć najpóźniej na ostatniej sesji do godziny 17.04 włącznie ALE ewentualne przeniesienie ( o ile otwarcie po zgłoszonym kursie się zrealizuje – wg zasad Regulaminu pkt. 19 ) na nowy miesiąc również trzeba zgłosić najpóźniej do godz. 17.04 włącznie.
Ja mogę zadeklarować od razu, że nie chcę zamykać tylko w moim przypadku można przyjąć to teoretyczne rozliczenie z zamknięcia ostatniej sesji miesiąca na cele jego podsumowania i ustalenia ceny nabycia na kolejny miesiąc. Po co tracić punkty na prowizje :)
Nie , bo pozycja jest przenoszona bez prowizji ( zrolowana ) na zasadach opisanych powyżej - ale trzeba zgłosić . Jeśli ktoś nie zgłosi - jego pozycja zostaje na koniec miesiąca zamknięta i rozliczona ... ale nie przeniesiona na luty.
Fakt, czyli nie zamykam, tylko loluję. O ile wcześniej nie zamknę oczywiście.
Mam jeszcze pytanko odnośnie tego mojego otwarcia po 2603. Oczywiście nie kwestionuję tego, bo po prostu nie doczytałem regulaminu, ale teraz już po wyjaśnieniu nadal mam zagwostkę, dlaczego taka zasada została wprowadzona. W realu jak nie dojdzie do mojego poziomu aktywacji, to po prostu transakcja nie zostaje zawarta. Za to zasady SL w ramach konkursu są takie jak w realu, tzn., jak nie dojdzie kurs do SL, to pozycja cały czas jest utrzymywana. No i się zastanawiam czemu w ten sposób jest postanowione jeśli chodzi o otwieranie pozycji?
To nie było zlecenie z limitem aktywacji w Konkursie nie ma możliwości składania zleceń z limitem aktywacji. To było zwykłe zlecenie , bo tylko takie można zgłaszać . Gdybyś zgłosił S z kursem wyższym od bieżącego to oczywiście zrealizowałoby się dopiero po dojściu realnych notowań do tego poziomu - ale zgłosiłeś S z kursem znacznie niższym od bieżącego - i tak jak w realu - dostałeś wyżej ( po korzystniejszym kursie ), bo taki był dostępny. To tak jakbyś jutro na open wystawił zwykłe zlecenie S np. po 2400 z pewnością zrealizuje się i tak powyżej 2600 ( zapewne ok. 2620-2635 )
nie zawiedźcie i powalczcie o honor otwarcia wątku WIGOMETRU. Jutro niestety nie będzie mnie przy kompie o godz. 17. Operacja kopiuj - wklej nie wymaga specjalnego szkolenia, a wynik tygodniowych indeksów zostaną uzupełnione przez ...... .
Nawiązując do dyskusji na FW20 mogę tylko żałować, że otworzyłem pozycję o 1-2 dni za wcześnie. A koledzy otwartym tekstem sugerowali taką opcję (<= 2620). Ten konkurs ma wiele zalet. 1/ uczy cierpliwości i pokory z chwilą podjęcia za szybko decyzji oraz 2/ pozwala w realu otwierać pozycję we właściwym czasie.
czyżbym zapomniał otworzyć moją silną perspektywiczną S ?
mentalnie zająłem pozycję po 2650... :-)
ale to nic,
otwieram S 2576 i od razu rolkuję
ukłony dla Kierownictwa