• Re: ORG na vindexusie Autor: ~jac [79.191.254.*]
    internet to wystarczające źródło.
    ja adx traktuje jako uzupełnienie.
    Najbardziej czytelne są MACD oraz RSI.
    Na MACD mamy sygnały kupna bądź sprzedaży. A RSI pokazuje wykupienie i wyprzedanie rynku. Kypuje się na rynku wyprzedanym i na odwrót.
    Ale czasami wysoki rsi wskazuje na siłe trendu. Dlatego należy obserwować różne interwały i inne wskaźniki. Jeśli jednak grane są figury to zasięgi muszą być zrealizowane pomimo wskaźników.
    Najważniejszy jednak Eliot- poczytaj kosteckiego.
    pozdrawiam
  • Re: ORG na vindexusie Autor: ~hyty [89.74.157.*]
    Eldera poszukaj na chomiku. Wiedzy z tej książki nie znajdziesz w internecie. Psychologia inwestowania + AT przedstawione w bardzo sugestywny sposób.

Co ADX - nigdy go nie stosowałem
  • Re: ORG na vindexusie Autor: ~Jac [79.191.254.*]
    zamieszczam wykres:
    link 
    czekam na inne interpretacje,
    pozdrawiam
    Jac

• Re: ORG na vindexusie Autor: stachura888 [95.49.74.*]
    mi fundamentalnie też się zapowiada na wzrościki jeszcze :)
  • Re: ORG na vindexusie Autor: ~jac [79.191.254.*]
    zasięg wzrostu zrealizowany formacji filiżanki podobnej z Orgr poziomy 10.10 minimum jak na początku wątku.
    wszystkie wskaźniki schłodzone i przygotowane do dalszych wzrostów., na dodatek uaktywnił się dzisiaj sternik...ponad 20tys stało na 9,68 na kupnie sprawdziłem ale może i więcej. niedługo wykres.
    pozdrawiam jac
  • Re: ORG na vindexusie Autor: ~aic71 [37.47.29.*]
    I gwoli scislosci orgr czy rgr to generalnie formacje zmiany ale tez bywaja w przypadku kontynuacji trendu z takimu samymi zasiegami potencjalnych zmian
  • Re: ORG na vindexusie Autor: purple_haze [46.235.158.*]
    Siłę trendu to może i pokazuje, ale jak próbowałem użyć tego wskaźnika w systemach mechanicznych do sygnałów kupna, to nic specjalnie zyskownego stworzyć mi się nie udało.
[x]
VINDEXUS -1,37% 14,40 2026-02-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.