• Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Magik [31.0.82.*]
    Zauważ koniec 2015 grudzień umowa ramowa ujawniona na początku 2017 po ponad dwóch latach negocjacje nie zostały zerwane lecz dotarły praktycznie do finału stąd było przedłużenie koncesji itp spółka nagle ma środki na przyspieszenie czyszczenia prawno finansowego np zus także czekać spokojnie na inf realizują strategie i to bardzo skutecznie a ignoranci swoje czary mary
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~biegły [31.0.125.*]
    Magig warto czytać raporty Danielsa a nie pić Danielsa. Co ci mają ujawniać? Jak masz napisane jak wół.
    Krótko tu jesteś pisałem o kanadyjczykach pisałem o podbiciu przez Total i nie tylko sprawdź jeszcze dane odnośnie koncesji pol zasobów perspektyw itp publikowanych przez kazachow teraz również PGNiG nie dawno uzbroilo się w magazyn na Ukrainie dzisiaj nikt wspomniał o oddeaie Brody watek też poruszany jakiś czas temu więc panie biegły do roboty bo w sieci inf płatnych :)i darmowych sporo czary mary
    A ujawniać jest co czyli dane potwierdzone do tego cyferki ile co faktycznie warte bonto przełoży się na kurs i to co pisałem już jakis czas temu oil będzie najbardziej wiarygodna spółka dlatego że wycena będzie na podstawie ocen wielkości wartości złoża przez firmy (konsorcjum)będące w obiegu naftowo gazowym od dekad istna maagia czary mary
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Magik [37.248.162.*]
    Co do twoich szacunków wystarczy zaznajomić się z określeniem złoże dekadowe gigant:) co to oznacza w slangu nafciarzy to tak dla ułatwienia dla niedowiarkow którzy nie lubią raportów ocen itp to nie kałuża która wypompuje osp:)tu potrzebna infrastruktura zbyt inaczej konsorcjum a kto jest obok na Otg a kto jest w pobliżu emby kto ma udziały w sąsiadujących oncesjach ropociagach gazociagach itp czary mary
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: forward [37.47.172.*]
    biegły

ciężko mi pisać cokolwiek

Jestem omdlały z podekscytowania.

Ile taki stan potrwa jeszcze?

Miesiąc, rok?

A co ze mną będzie jak dywidendę wrzucą na rachunek?

Jak wtedy się zachowam?

Pisz! Mdleje z ciekawości
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~aa [87.206.58.*]
    już nic z tego nie wiem - notowań nie ma - pieniędzy też - cisza cisza cisza - o czasu do czasu jakieś od 10 lat niby dobre informacje cisza cisza cisza cisza
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Magik [31.0.40.*]
    To co swieta na florydzie miami czary mary
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Kur [37.248.208.*]
    Kiedy
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~akcjonariusz [185.20.99.*]
    Odgrzać śmierdzącego ze starości kotleta mógł tylko sam autor :-)
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Kiedy [31.0.37.*]
    Xxxxl
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Temat [31.0.48.*]
    https://www.reuters.com/business/energy/exclusive-kazakhstan-start-oil-sales-via-azeri-pipeline-bypass-russia-2022-08-12/
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Nasze [31.0.39.*]
    Gdzie 7%
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~MajonezRr [83.21.102.*]
    No mogło by być już na koncie!! Alo pobudka czekamy
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Misia [83.21.102.*]
    Kiedy przelew????
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Ryżychoj [37.30.28.*]
    W weekend nie wejdzie. W poniedziałek lub wtorek zatem
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Ryżychoju wiela to tej dywidendy można się spodziewać za 1 akcję ?
    15 dolarów wg Matachicase. Wg mnie 15 centów, a wg Nikta 150 USD (: Myśle ze czujesz się spełniony po tej odpowiedzi
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Gamoń [83.28.215.*]
    Spełniony się nie czuje , ale po tej odpowiedzi jestem przekonany że jesteś Ryżychoj -:)
    Choć jeden w mojej skórze się odnajduje. Dziękuje
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: forward [37.47.156.*]
    Dnia 2017-05-20 o godz. 15:35 ~Inwestorxxx napisał(a):
    > Przeliczmy jak to kolega zrobil zloze dekadowe a wiec policzmy 20 lat wydobycia .
    >
    > 7% dywidendy od zysku bez ponoszenia żadnych kosztów na wydobycie
    >
    > koszt wydobycia baryłki ropy w Kazachstanie to 27,8 $
    > http://biznesalert.pl/gdzie-jeszcze-oplaca-sie-wydobycie-ropy-naftowej-infografika/
    > a więc przy obecnej cenie 53,77$
    > https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=ROPA
    > zysk wynosi 25,97$ na wydobyciu 1 baryłki
    > 25,97 x 2 mld baryłek = 51,94 mld$
    > 51,94 mld$ x 7% = 3,63 mld$ 
    > 3,63 mld$ - tyle zarobi petrolinvest na wydobyciu ropy z OTG
    >
    > 3,63 mld$ ...............ale to przecież będzie trwało 20 lat - ale lipa............
    > lipa? 3,63 mld$ : 20 = 180 mln$ rocznie - to chyba dużo co?
    > 180 mln$ x 3,73 = 671 mln PLN rocznie.................wygląda lepiej co....................
    > 670 mln rocznie - wygląda na to, że spółka zawiera mega super umowę ......................
    >
    > Plus Emba czyli dodatek taki jak wisienka na torcie ktory zysk bedzie dzielony z partnerem kazachskim wiec sadze ze kilka zł powinno dac zysku na akcje dajmy skromne 6 zł tylko czystego zysku :)
    >
    > 670 mln / 15 mln = 44 zł dywidendy rocznie za jedna akcje :) czego chciec wiecej :) nie zapominajmy ze mamy jeszcze Embe jako wisienka na torcie jezeli zostanie a pewnie tak bedzie beda kolejne zyski dla Petrolinvestu razem z partnerem kazachskim beda wydobywac i tutaj wydobycie moze ruszyc w bardzo szybkim tempie a wiec sumujac Zysk z OTG 7% plus zysk z wydobycia Emby moze dac nam 50 zł na jedna akcje rocznie :) wezmy wariat bardzo ostroznosciowy niech nawet bedzie to 20 zł na jedna akcje Dywidendy rocznie czy to malo ? :) znajdzie mi taka spolke ktory bedzie placil 7% zysku rocznie nic nie robiac :) przy wariancie ostroznosciowym czyli tych ze 10 zł majac tylko zaznaczam tylko 10 tys. akcji bedzie 100 tys dywidendy wyplaty czego chciec wiecej i to przy bardzo ostroznym wariancie nie licze ze bedzie to 50 zł tylko 10 zł a wszystko co bedzie powyzej bedzie tylko powiekszac zysk :) niech ktos ma 50 tys .akcji to juz spora ilosc jak wiemy bo na stare przed scaleniem to 800 tys akcji ale i takie ilosci mamy ;) przy dywidendzie 10 zł rocznie dawaloby to 500 tys . zł dywidendy rocznie a jak wyplacaliby by 20 zł mamy 1 mln dywidendy przy 30zł 1,5 mln dywidendy przy 40 zl bedzie to juz suma 2 mln zł rocznie wyplacanej dywidendy rocznie czy nadal ktos uwaza ze to mało ? Nie sadze :) Pozdrawiam

/////////// Tak. Te wyliczenia przemawiają do wyobraźni.
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Oo [109.243.64.*]
    Przeliczcie jeszcze raz mnożąc x 0
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: forward [37.47.156.*]
    Dnia 2023-10-28 o godz. 21:48 ~Oo napisał(a):
    > Przeliczcie jeszcze raz mnożąc x 0

Re: Dziś zakupiłem pod korek:) Poczekam tydzień i oddam powyżej 40 PLN Autor: ~Lisc [109.243.64.*] 2023-09-21 15:24
    Póki co zmierza do poniżej 20zł"

nowy Prezes wygląda na kolegę Ryszarda, to chyba dobrze Autor: ~cts [109.243.64.*] 2023-10-09 15:08
    wiek się zgadza oraz jest z Poznania,

////////// w poniedziałek od 8:00 na NFZ specjalista od głowy cię przyjmie. Oczywiście jak się zapisałeś w 2022
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Czekamy [31.0.34.*]
    I co mamy
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~entomolog [5.184.238.*]
    Dnia 2024-05-21 o godz. 09:28 ~Czekamy napisał(a):
    > I co mamy

Narąbane i...pełno much.
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Bal [23.251.121.*]
    Wyliczenia robiło w 2017 -7% zysków z wydobycia których nie ma . Niestety na razie mnożymy przez 0 .
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Dużytort [31.0.46.*]
    Chce kawałek tego tortu
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Maria [37.248.250.*]
    To se weź
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Jajo [146.70.23.*]
    Piękne wyliczenia po 7 latach na koncie 0
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Napisz [31.0.53.*]
    Realisto to ile tej dywidendy
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Dno [46.113.4.*]
    A to chyba Forward wie skoro sam uruchomil watek na ten temat, a jak wiemy on dostawal bialej goraczki zawsze na podpuchy gawiedzi.
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Obietnice [31.0.54.*]
    Mr Małecki czekamy.
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Malecki [37.31.157.*]
    Na co???
  • Re: 7% Dywidendy . Autor: ~Anzelm [37.248.223.*]
    Jak mawiali starożytni Czechosłowacy, pupa zbita.
[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.