Jeżeli od tak dawna ma Pan z nimi problem to najlepiej złożyć doniesienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestępstwa. To może okazać się najszybsza droga do odzyskania pieniędzy.
Jeżeli umowa w domki w Horwacji zawiera zabezpieczenie w hipotekę i ktoś może poczekać. to można się zastanowić. Ja niestety potrzebuje gotówki. Działka koło Milanówka ma ponad 20ha.. (25) rozmawiałem dziś z panem Grzegorzem, uważam że zabezpieczenie nie jest dramatycznie przeszacowane.
Skąd ta nowa firma miałaby by mieć aktywa na pokrycie reinwestowanych udziałów V-Capital. Jak wiadomo V-Capital za naszą kasę ma udziały w wielu swoich spółkach w tym upadłej HFT Brokers, a także pożyczało kasę na dofinansowanie swoich spółek.
Egzekucja z działki wystartuje dopiero gdy wszyscy inwestorzy zapisani w hipotece będą mieli nakazy zapłaty i rozpoczną egzekucję, ale to dopiero początek bo sprawę będzie prowadzić wielu komorników. Na skutek zbiegu egzekucji w tym także na rzecz Urzędu Skarbowego, ZUSu, Gminy z tytułu niezapłaconych podatków (wpis do hipoteki przymusowy!) po co najmniej roku Sąd wyznaczy jednego komornika do sprzedaży nieruchomości i podziału tzw "masy spadkowej". Dostaniemy tylko ułamek naszych oczekiwań. Trzeba szukać innych źródeł majątku, źródeł dochodów.
Mogę tylko dodać ze jeśli w międzyczasie dojdzie do ukrywania majątku czyli działania na szkodę to tym lepiej-prawo karne i konfiskata rozszerzona. Jestem spokojny o odzyskanie całości, my mamy pierszenstwo do działki przed innymi wierzycielami bo mamy hipotekę
gorzej, że ja na przykład po roku nadal nie mam wpisu na hipotece. podejrzewam, że to nie jest przypadek i jest więcej takich osób. łudzę się, że może to być powód do zerwania umowy i zażądania zwrotu środków?
To dziwne co piszecie. Ja miałem zainwestowane 200 tys. Obligacje miałem wykupione, na akcje dostałem reinwestycje na inne papiery i dostaje kasę normalnie juz rok. Zdarzają się opóźnienia z odsetkami ale 2-5 dni, nie więcej. Kolejna burza, szukacie afery. Najpierw inwestują a później płaczą.
Dnia 2017-10-22 o godz. 10:36 ~Leon napisał(a): > Na tym forum takich Tomków będzie coraz więcej, a zawiedzeni będą usuwani przez moderatora. Jak to możliwe, że wszystkie firmy zależne od naszych dłużników plajtują, a Pan Tomek dostaje kasę, podczas gdy innych się zbywa milczeniem. A wogóle co skłoniło zadowolonego Pana Tomka do odwiedzenia takiego forum niezadowolonych klientów. Czy Pan Tomek to nie jest Pan Robert W.? >
teraz każdy kto dostaje kase to będzie Robert W. hahaha żenada. Z kim się kontaktowales ze Cie zbywają ? ja się kontaktuje tylko z moim pośrednikiem i zawsze mam odzew.
Mistrzu zamiast się nabijać z tych co zainwestowali ok. 1 mln zł, daj namiary na tego pośrednika. Może wtedy uwierzę, że moderator i Pan R.W. nie są z Tobą w zmowie.
Obserwuję ten wątek od dłuższego czasu i odnoszę wrażenie, że coraz więcej postów jest usuwanych na bieżąco. Zapewne odpowiedz będzie brzmiała, że naruszają regulamin forum! Nie mniej jednak ktoś powinien się zainteresować dlaczego tylu wzburzonych ludzi tu pisze i się organizuje!!
Dnia 2017-10-22 o godz. 17:00 ~Leon napisał(a): > Mistrzu zamiast się nabijać z tych co zainwestowali ok. 1 mln zł, daj namiary na tego pośrednika. Może wtedy uwierzę, że moderator i Pan R.W. nie są z Tobą w zmowie.
Napisz do mnie na tomekomise@gmail.com, dam Ci kontakty do osób z V.
A co Wam da zamknięcie R. Walickiego i T. Rulkę???, wtedy na pewno nie odzyskamy kasy. Dodatkowo postępowania sądowe ciągną się latami, gdzie na koniec i tak z tego nic nie wychodzi. Póki co ja dostaję odsetki, z opóźnieniem, ale jednak dostaję.
Bez urazy P.Elżbieto nie jestem podstawiony przez Walickiego. Jestem tak samo pokrzywdzony przez V Capital jak inni. ale pani wpisy szkodzą sprawie i narażają na odpowiedzialność.Walicki już wie o sprawie karnej. proszę skontaktuje się pani z policją i to wyjaśni.