• Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~dovado [94.254.147.*]
    Giga to wg ciebie społka która tylko w 4Q zwiekszyła swój kapitał własny o połowę swojej wartości giełdowej co roku płaci dywidendę z c/z 3 i olbrzymim potenciałem rozwoju Odpowiedz dlaczego wszyscy nie mogą zarobić tylko giganci.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Giga [84.203.15.*]
    Dovado firma ma olbrzymi potencjał, ale niech każdy ma świadomość o ryzyku wtedy się łatwiej inwestuje, jak się go zna.
    W spółkę chińską Aviaam zainwestował 15 mln euro o ile pamiętam, więc tyle firma zaryzykowała w te przedswięziecie, ale potencjalnie jest możliwy parokrotny zwrot.
    Bardziej mi chodzi o ten wzrost kredytów w samej Aviaam, to jest o około 50 mln . Fajnie by było, że jeśli są wzięte na procent zmienny, to żeby się zabezpieczyli przed wzrostem stóp procentowych, które niebawem wzrosną. Lepiej zapłacić "niewiele" za zabezpieczenie niż później biadolić nad wzrostem stóp.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~koń [83.4.239.*]
    Jak rozumiem ten kredyt był na samoloty dla Small Planet. SP był kiedyś w grupie AviaSG potem nastąpił wykup menedżerski. Nie wiemy czy z opcją powrotu do grupy czy bez. Tu się wiele może zdarzyć i ja tą spółkę traktuję spekulacyjnie z możliwym ponadnormatywnym potencjałem wzrostu , ale i jednak ryzykiem. Polecam też zwrócić uwagę na AviaSG.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~sigo [84.203.15.*]
    Przed Koń był post i nie ma po nim śladu. Nawet informacji, że został usunięty.
    Zwróć uwagę co się działo w maju ubiegłego roku po podpisaniu z chińczykami memorandum, a co w parę miesięcy później.
    Miej świadomość, że główny inwestor jest mocna zaangażowany spółkę i bierze czynny udział w rozwijaniu jej i czy jeśli widziałby więcej minus, a mniej plusów wszedłby w niewiadomy biznes zwłaszcza, że siedzi w tej branży i wie co w trawie piszczy.
    Jakieś przemyślenia?
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Greg [37.47.143.*]
    Dovado nie żałujesz przejścia z Mirbudu przed mocnym wybiciem w Avie przed dużym spadkiem
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Greg, nie zadawaj głupich i retorycznych pytań.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Andy [185.25.121.*]
    Jak jesteś nieomylny to podaj parę typów i wszyscy Ci podziękujemy.
    Dzięki Dovado ustawiłem LA na 1,06 i udało się pięknie zarobić
    Co do typów kupiłem Airway Medix pół roku temu i niech leży z dwa lata
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Inwestor [89.70.170.*]
    Airway..no to masz jaja ze stali, ryzyko umowy z Chińczykami to nic w porównaniu do inwestycji w tą spółkę. Sam tam jestem od 1.6 ale minimalnym kapitałem.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Inwestor [89.70.170.*]
    To jakie widisz tam ryzyka :)))))))
    Gdzie podział post na który wcześniej komuś odpisywałem. Nie ma po nim śladu. Znikające post, moder nie ładnie!!!
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~nhyt [192.68.51.*]
    tu jest sporo o ryzykach

http://www.aviationpros.com/press_release/12314847/what-does-a-lessor-have-to-do-with-aircraft-technical-management

np.:

Any unexpected findings while receiving the plane or during the delivery to the next lessee may have serious impact on lease conditions or even reduce price of the asset by 15-30%, as stated by findings of AviaAM Leasing. Inability to deliver a plane on the time outlined in the contract may incur substantial penalties and even loss of business. Meanwhile, the plane would spend time idle on the ground, generating loss instead of profit.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~swój [89.174.235.*]
    Mała korekta
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~Giga [83.143.245.*]
    Ponownie na formum trwa nagonka, więc mogę się spodziewać złych wyników kwartalnych.
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~dovado [94.254.145.*]
    Tak Giga trwa nagonka zwłaszcza prasie i forach . Wskażniki wyśrubowane na maxa wiec potenciał do spadków spory . Bedą sypac do bólu wiec nastawiaj wory . Naganiaczy jest tutaj tak spora gromada że mi pisac o spadkach nawet nie wypada. Z wyrazami szacunku naganiacz i inwestor z emerytury Babki również przwiduje jak ty tylko spadki .Naganiaczy na wzrosty wic przegonic pora bo kto sypnie biednemu Gigowi do wora .
  • Re: Ryzyka umowy z Chińczykami Autor: ~nowy [78.10.210.*]
    Naganiaczy tu niema ci co tu są akcji nie oddadzą od tak ja osobiście znowu dokupię
[x]
AVIAAML -10,45% 4,20 2018-07-12 16:28:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.