• Re: prawda Autor: ~pol [81.161.113.*]
    BBI bym obserwował jeśli odbija się od 82 gr i nie będa wracać to ze stopem bliskim można próbować - ale nie naganiam - bo jadą w okolicy linii oporu - przebili i wrócili pod nia więc albo była fałszywka albo się pokiszą i wysokczą.. generalnie okolice 82 i to co się stanie powinny dac odpowiedź.... acz to tylko at co do fundamentów nawet nie patrzyłem czym się zajmują ;)
    Zabrze dla mnie ładniejsze;) acz powinni się do 1,23 skorekcić ale kto wie ;) tu mi się podoba tygodniowo i miesięcznie - jakby miał wolny cash to bym mocno myślał - acz to tak na szybko - jak piszesz też lubię poobserwowac kurs chwilkę, żeby zobaczyć czy jest popyt i ogólny obrót czy taka popelina obrotowa jak na Libecie;) choć tu a nie pisze bo jak zwykle będzie na odwrót.

• Re: prawda Autor: ~agrimon [83.238.231.*]
    aja trzymam.sprzedam dopiero powyzej 2zł,papier leży jeść nie woła
  • Re: prawda Autor: ~tomasz [83.19.201.*]
    jestem a jakoby mnie nie było. Na razie się zkeszowałem ( brr okropne słowo) . Ale patrzę co się dzieje.
    Ostrożnie wchodzę w polnord , Leży na twarzy i ledwo zipie. Potencjał jest ale ryzyko też . No risk, no fun

He he ;) to już wiemy kto blokował ;) a tak poważniej to ja dalej siedzę obserwuję choć kusi oj kusi...
    Jakieś infa kiedy przejmujemy ? :)))))
    Mnie groc osłabia... inne poodwalały na 30% a to się kisi....
  • Re: prawda Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    Po ile wszedłeś w grocka?
    okolice 13 zł... ale wiesz ja to mam podejrzewam dłużej lub podobnie jak Ty LBT... i z taką samą "nadzieją" siedzę licząc na dużo dużo więcej... wkurza, że inne rzeczy które miałem na oku urosły ze 30-40% a tu kiszonka...
    wracając do wątku... coś się ruszy na naszej perle ? bo nie wiem czy się chłodzi czy zaczęła opad...
    przejmą coś nie przejął ... cisza, że szok...
    heh jakiś ruch w sensie obrotu - Libet dobierasz ? ;) czy wywalasz?:)
    ktoś jeszcze został ze "starych" czy tylko ja i Libet ? Tomasz pisał że się skeszował;)
    Dnia 2017-02-03 o godz. 11:17 ~pol napisał(a):
    > heh jakiś ruch w sensie obrotu - Libet dobierasz ? ;) czy wywalasz?:)
    > ktoś jeszcze został ze "starych" czy tylko ja i Libet ? Tomasz pisał że się skeszował;)

Jestem tutaj cały czas. Choć stagnacja męczy bo zarząd siedzi cicho poza informacją od Gronostaja że obniżają koszty by zacząć zarabiać. Wreszcie trochę spasują z inwestycjami i przede wszystkim z działaniami marketingowymi. Bo do tej pory Libet był na każdej możliwej imprezie, wystawach nawet tych mniejszych, w wielu miejscach jako sponsor. Teraz przed nami dobre perspektywy bo cena materiałów mocno odbiła. Od listopada się zaczęło. Choc mocno to w tym przypadku pojęcie względne.

Gronostaj: "Natomiast popyt na nasze produkty zależy przede wszystkim od rozpoczęcia inwestycji infrastrukturalnych współfinansowanych przez UE oraz wznowienia innych przetargów publicznych – mówi Ireneusz Gronostaj, członek zarządu Libetu. Dodaje, że w grupie, w celu poprawy wyników, będzie kontynuowana optymalizacja wydatków operacyjnych i marketingowych, a także zatrudnienia. Zarząd już zrestrukturyzował część zadłużenia dzięki czemu ograniczył koszty jego obsługię"
  • Re: prawda Autor: ~SM67 [195.238.227.*]
    Ja też siedzę na akcjach, ale tak po prawdzie to ostatnio nie ma o czym pisać. W każdym razie sprzedawać nie planuję chyba żeby coś się potężnego stało.
    Ktoś zbiera, kwestia na ile jest mocny. Ładnie się wychłodziło kwestia teraz jaki nastąpi ruch.... acz na S też poustawiane trochę....
  • Re: prawda Autor: ~Pan_Jan [78.11.139.*]
    http://www.biznesradar.pl/akcjonariat/LIBET

Zachęcam do przyjrzenia się akcjonariatowi. Jak wiele funduszy podeszło pod próg.

Free Float zmniejszył się do 19,28 % więc jest potencjał do wzrostów. Widać że od Legg Mason odebrał akcje OFE Aviva BZ WBK i OFE PZU Złota Jesień.

Tyle kredytów wzięli i dostali więc sytuacja Libetu musi być ciekawa albo Jego perspektywy. Ciekawe jestem co z akwizycją Gerwinga. Czekamy na info.
    Mogliby byś jakiś ruch w końcu wykonać to może i kurs by się ruszył ... bo przyblokowało go przy 1,6 i muł się zrobił....
    ale ta spolka to jakis gniot. wszyscy rosną a tu w miejscu, zero komunikatów z firmy.
    Nie wymiękać. Zawsze najpierw spółki większe idą do góry a widać od dzisiaj że i spółki 1,50 - 2 zł dzisiaj zaczynają się podnosić. Zaraz przyjdzie kolej na Libet. Swoją drogą ciekawy jestem jakie efekty da obniżenie kosztów o których mówił Gronostaj. Inflacja bardzo szybko się podnosi a więc i wartość tego co teraz produkuje Libet rośnie. Kupując i produkując przy wzroście inflacji drożej można sprzedawać końcowy produkt a więc zyski powinny być bardzo dobre. Nabrali dużą ilość kredytów + faktoring na 20 mln zł. Możliwe informacje o przejęciach. Moim zdaniem nie ma sensu teraz się wykruszać. Ja cierpliwie czekam
    heh ale co by ni mówić muł niemiłosierny... w sensie zero zainteresowania popytu takiego normalnego.... stoi i się kisi ech nie mówie inwestycja roku....
  • Re: prawda Autor: ~ra [5.172.234.*]
    jak ktoś ma to niech sprzeda bo do wiosny nic nie będzie się działo,pogoda nie dopisuje i roboty jak na razie nie ruszą!!!!
    są dobre spółki na NC!!!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.62.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    ktoś od jakiegoś czasu ładnie zbiera na 1,52 ... a tak ogołnie info od ph co hanlduje m.in libetem to cytuje"bardzo dobrze się sprzedaje" ale co to znaczy b.dobre to ja nie wiem ;) i nie chce żeby zabrzmiało jak naganianie... czekam jeszcze ale wytrzymałość na granicy ;)
    rusz się mule bagienny rusz please please please.... Libet weź kurcze kup z 10 tysia akcji zobaczymy jaka będzie reakcja;)
    Sprzedałeś mirka? czy pojechałeś z nim up? Zaskoczył mnie siłą....
    Sprzedałem Mirbud. Ale to nie ja zakupiłem Libet. Mam swoje w Libecie i trzymam papier. Rynek idzie do góry to i Libet na tym korzysta.

W tej chwili mam zaangażowane środki w cztery spółki. Mirbud wyczyściłem do zera.
    gratulacje za mirka ;) ja tez tu trzymam jak technicznie wywali w gore to na okolice 2,0 jedzimy... a ja sie kufa kisze w tym grocu.... na szczęście inne dają powody do zadowolenia...
    Myślisz, że przejmą coś w koncu , będą jakieś komunikaty czy cisza i cisza ?

Mnie cały czas nurtuje po co im te kredyty, które nabrali. Wydaje mi się że to pod przejęcia. Wtedy kiedy brali pierwszy tych kredytów czyli w PKO BP na 12 mln zł napisali, że nie chcą zwiększyć ogólnego zadłużenia spółki. W przeciągu dwóch miesięcy wzięli 6,5 mln zł z mBanku, 15 mln zł z ING i niedawno wzięli faktoring na 20 mln zł. Do tej pory Limit na rachunku bieżącym z WBK przeznaczali na bieżące finansowanie działalności i kredytów kupieckich które Libet udziela na termin 30 dni. Ale w tej sytuacji tą rolę może spełniać faktoring na te 20 mln zł. Zatem pytanie po co im te 38,5 mln zł? Może zakończył się proces due diligence z Gerwingiem i teraz jest kwestia finalizacji. Ale to domysły. Może być też tak że chodzi też o inne przejęcie - jakiś zakład produkcyjny w kraju lub poza krajem. Pisali też o kopalniach piaski i żwiru więc może i to. Zobaczymy. Jest t wiele niewiadomych, ale najbardziej upewnia mnie to w tej inwestycji że bez problemu dostali finansowanie 38,5 mln zł kredytu i 20 mln zł faktoringu na prawie 60 mln zł, więc banki dając takie kredyty muszą coś wiedzieć. W każdym razie pozytywnie musieli ocenić sytuacje finansową Libetu.
    fakt finansowo muszą wygladać dobrze, jak dostali takie kredyty bez problemu.. no nic czekamy.
    dobra wkurzyłem się sprzedałem swój pakiet 123 tysia;) he he nie no żarcik ;)
    Dnia 2017-02-21 o godz. 14:18 ~pol napisał(a):
    > dobra wkurzyłem się sprzedałem swój pakiet 123 tysia;) he he nie no żarcik ;)

Co jeszcze masz oprócz Grocka i Libetu?
  • Re: prawda Autor: ~ra [5.172.235.*]
    jak masz to my też kupimy taki duży pakiecik po 1,60 ale tak aby wyglądało na sprzedaż!!!!
    ja trzymam min do 2,00 zł
    heh i znowu przyblokowali 1,6.... jakiś komunikat musi być żeby to konkretnie ruszyły... albo mega wyniki i dywidenda... bo inaczej to kiszonka...
    Dnia 2017-02-22 o godz. 10:51 ~pol napisał(a):
    > heh i znowu przyblokowali 1,6.... jakiś komunikat musi być żeby to konkretnie ruszyły... albo mega wyniki i dywidenda... bo inaczej to kiszonka...

Mnie cały czas nurtuje po co im te kredyty, które nabrali. Wydaje mi się że to pod przejęcia. Wtedy kiedy brali pierwszy tych kredytów czyli w PKO BP na 12 mln zł napisali, że nie chcą zwiększyć ogólnego zadłużenia spółki. W przeciągu dwóch miesięcy wzięli 6,5 mln zł z mBanku, 15 mln zł z ING i niedawno wzięli faktoring na 20 mln zł. Do tej pory Limit na rachunku bieżącym z WBK przeznaczali na bieżące finansowanie działalności i kredytów kupieckich które Libet udziela na termin 30 dni. Ale w tej sytuacji tą rolę może spełniać faktoring na te 20 mln zł. Zatem pytanie po co im te 38,5 mln zł? Może zakończył się proces due diligence z Gerwingiem i teraz jest kwestia finalizacji. Ale to domysły. Może być też tak że chodzi też o inne przejęcie - jakiś zakład produkcyjny w kraju lub poza krajem. Pisali też o kopalniach piaski i żwiru więc może i to. Zobaczymy. Jest t wiele niewiadomych, ale najbardziej upewnia mnie to w tej inwestycji że bez problemu dostali finansowanie 38,5 mln zł kredytu i 20 mln zł faktoringu na prawie 60 mln zł, więc banki dając takie kredyty muszą coś wiedzieć. W każdym razie pozytywnie musieli ocenić sytuacje finansową Libetu.

-> Ktoś wchodzi:)
  • Re: prawda Autor: ~pol [89.64.13.*]
    widać że jakieś przetasowania są ktoś łyka z ukrytego.. ciekawe czy fund zbiera czy ktoś inny? Generalne widać, że kurs trzymany jest i pod kontrolą.... trochę mi brakuje spekuły co by tam ze 30% w jeden dzień wykręciła ;) albo i więcej ;)
  • Re: prawda Autor: ~ra [5.172.234.*]
    leszcze powinny sprzedać te akcje bo przez dłuższy czas nic nie będzie działo się tak myślę ,a ja chętnie kupię ,wystawiam po 1,49 na kupno!!!!
    super ustaw się tam i czekaj tylko najpierw lekcje odrób ;)
  • Re: prawda Autor: ~ra [5.172.238.*]
    skoro nie chcą taniej sprzedać to idę na NC ,tam można dużo akcji dobrych,perspektywicznych z tanich spółek przejąć,jeszcze trochę to wrzyscy tam polecą ale będzie za późno!!!!
    czytał ktoś coś o tym powództwie ? bo mi się nie chce szukać o co tam chodzi. Libet coś ci to mówi? Technicznie to siedzimy pod oporem.... jakby go przebili byłoby fajnie ;) Acz trochę gorąco jest...
    jakos kurcze nie wierze ze tu cos urośnie powyuzej 1,63 moze 1,65
    idź spać, a jak nie wierzysz to to mi się podoba ;)
  • Re: prawda Autor: ~SM67 [195.238.227.*]
    Z tego co się orientuję to fundy zaskarżyły wybór dwóch Członków Rady Nadzorczej. Szczegółów nie znam i nie wiem w czym jest problem 
  • Re: prawda Autor: ~pol [89.64.16.*]
    Dzięki za info. No ciekawe o co chodzi.... ? Technicznie zaczyna to wyglądać coraz ładniej...... Tylko popyt magiczny taki z doskoku.....
    Libet coś myślisz na temat infa?.... a tak BTW ale mirek zaskakuje..... a mój ukochany muł mam nadzieję w końcu wystartował.....
    Dnia 2017-03-01 o godz. 17:03 ~pol napisał(a):
    > Dzięki za info. No ciekawe o co chodzi.... ? Technicznie zaczyna to wyglądać coraz ładniej...... Tylko popyt magiczny taki z doskoku.....
    > Libet coś myślisz na temat infa?.... a tak BTW ale mirek zaskakuje..... a mój ukochany muł mam nadzieję w końcu wystartował.....

Co do wyboru członków to w sumie nie mam zdania. Może podważane są ich kompetencje. W każdym razie ja poniżej 2 zł nie wychodzę. Realnie przy obecnej hossie możliwy ruch w krótkim czasie ponad 2 zł.

Mirka sprzedałem w całości po średniej 1,35 zł. Jeszcze dość mocno poszedł do góry, ale powiem szczerze że nie raz inwestowałem w Mirka i tam kurs po dużym ruchu potrafił być mocno sprowadzony do poziomu z którego startował, więc wolałem nie ryzykować.
    To gratulacje za mirka... Co do Libetu to technicznie wygląda ładnie i 2 zł powinno być minimum.. szkoda że trochę taki muł z niego ;) ... tylko obroty nijakie w sensie regularności itp a polityka informacyjna to brak słów... intryguje nadal to co pisałeś na co oni tyle kasy nabrali......jakby ciął stratę i brał kolo dołka byłby bardziej zadowolony;)

Dnia 2017-03-02 o godz. 12:12 ~pol napisał(a):
    > To gratulacje za mirka... Co do Libetu to technicznie wygląda ładnie i 2 zł powinno być minimum.. szkoda że trochę taki muł z niego ;) ... tylko obroty nijakie w sensie regularności itp a polityka informacyjna to brak słów... intryguje nadal to co pisałeś na co oni tyle kasy nabrali......jakby ciął stratę i brał kolo dołka byłby bardziej zadowolony;)
    >

Bo skoro pisali że celem nie jest zwiększenie ogólnego zadłużenia spółki to w coś tą kasę muszą zainwestować żeby ogólne zadłużenie się nie zmieniło. Tylko w co? To jest bardzo istotne pytanie.
    ktoś spanikował 78 tysia poszło..... ciekawe jestem jak się zachowa kurs - jak są silne ręce to ładnie się ochłodziło.... gorzej jak będzie sypanie....
    Ktoś nie wytrzymał presji. Odpadł przed finałem. Smutne.
    :) może na polimex się przesiadał ;) he he tam to dopiero rolercoster ;)
    Aktualnie jeszcze siedzę na pupie i czekam może w końcu jakieś info co z tą kasą co napożyczali ?
    Szkoda że wyniki dopiero koniec kwietnia....
    A szeroki obstawiam do 10 marca korekta i wio w górę przed dużą korektą ...

moglibyśmy tu do 2,20 dojśc ;)
  • Re: prawda Autor: ~ra [5.172.235.*]
    ten co sypał to może ma rację bo ja to co miałem to też sprzedałem przed nim bo gdyby ta spółka była taka dobra to zawsze ktoś by te akce kupował a nie sprzedawał ,widocznie nie jest tak jak co niektórzy piszą!!!!
    Libet patrzyłeś może, ktoś te 500 tysia kupił czy sprzedał ?
  • Re: prawda Autor: ~iks [88.220.76.*]
    ktoś kupił ktoś sprzedał - przy takiej ilości to jest na 100% umówione, nie ma możliwości na takiej spółce i płynności że czekasz z milionem złotych a ktoś za bańkę nagle sprzeda. Dogadane. Fajnie że na takm poziomie.
  • Re: prawda Autor: ~iks [88.220.76.*]
    i kolejne 600 kilo fiu fiu
    że umówione to wiadomo ;) ale jednak jestem ciekawy ? jak było ?
[x]
LIBET 0,71% 1,41 2026-02-17 16:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.