• Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~pol [81.161.113.*]
    dzięki
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~qq [95.155.89.*]
    Rośnie czy nie..
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~Pan_Jan [78.11.139.*]
    Dnia 2016-11-23 o godz. 20:53 ~qq napisał(a):
    > Rośnie czy nie..

młody, jak zakupiłeś jakiś pakiecik typu 2-8 tys. zł to siedź cicho i czekaj :)
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    WIG systematycznie odrabia starty i rośnie. Ciekawe jaka będzie odpowiedź dotychczasowych i nowych akcjonariuszy:) Może sternik postanowi zadziałać, żeby mu nie wzrosło za bardzo i żeby on był beneficjentem taniej odkupionych akcji :)
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~tomasz [83.19.201.*]
    dwa kluczowe pytania nadal bez odpowiedzi:
    1., czy spółka "ma cos na watrobie " , żuje i poczęstuje nas jakąś fundamentalna info np o przejęciu co będzie sygnałem i usprawiedliwieniem dla kursu do pójscia w oczekiwanym przez nas kierunku
    2. Czy ten który kupował ma już tyle i le mieć zamierzał ?
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~Libet [193.104.239.*]
    Dnia 2016-11-24 o godz. 12:10 ~tomasz napisał(a):
    > dwa kluczowe pytania nadal bez odpowiedzi:
    > 1., czy spółka "ma cos na watrobie " , żuje i poczęstuje nas jakąś fundamentalna info np o przejęciu co będzie sygnałem i usprawiedliwieniem dla kursu do pójscia w oczekiwanym przez nas kierunku
    > 2. Czy ten który kupował ma już tyle i le mieć zamierzał ?

Też czekam niecierpliwie na konkrety ze spółki:)

• Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~cwzar [89.161.19.*]
    Libet,Pol,Tomasz,panJan,itp - ale rozpisaliście się, toż to całe opowieści, może lepiej jakieś dzieło literackie napiszcie w 3 tomach jak tutaj, a kupować nie ma komu, sprzedawać zresztą też, tylko czekacie na grubego dobrodzieja, który może przybędzie albo nie.
    Dnia 2016-11-24 o godz. 13:50 ~cwzar napisał(a):
    > Libet,Pol,Tomasz,panJan,itp - ale rozpisaliście się, toż to całe opowieści, może lepiej jakieś dzieło literackie napiszcie w 3 tomach jak tutaj, a kupować nie ma komu, sprzedawać zresztą też, tylko czekacie na grubego dobrodzieja, który może przybędzie albo nie.

cwzar, po pierwsze jest jeszcze bud, więc proszę nie pomijaj nikogo. Oczywiście jeszcze są poboczni inwestorzy bądź ewentualni inwestorzy. Jeżeli nie interesuje Cię temat Libetu to nie musisz wchodzić na wątek. Jest to forum, więc wymieniamy poglądy. Czekamy na rozwój sytuacji, a jest ona coraz ciekawsza.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~bud [37.47.21.*]
    Dzięki Libet
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~cwzar [89.161.19.*]
    Bud pominięty, ojej. Pozdrawiam pisarzy na tym wątku i przyznam , że wyrażacie się w sposób kulturalny i interesujący, co jest rzadkością tutaj, a moja lekka ironia wynika z faktu, że nie mogę sprzedać przynajmniej po cenie zakupu tych akcji.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~tomasz [83.19.201.*]
    a masz z tym jakiś problem? Nie piszemy postów typu "dzida " albo "wyszczał" . A korespondencja dla wymiany poglądów w sensowny sposób ma walor sama w sobie. Nie będziemy skamllac i szukać winnych na forum jak spadnie a będziemy się na forum cieszyć jak urośnie
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~agrimon [213.238.92.*]
    nie maco wyprzedawac papieru-firma ma dobre perpsektywy i rokowania.ktos skupuje z rynku. przypuszczam ze,przez pewien czas odpuscil sobie zakup i czeka az cena spadnie az drobni znowu pokieruja sie emocjami i beda wyprzedawac.powtarzam znowu trzymac papier -jeść nie wola.zarobic bedzie mozna za kilka miesiecy solidnie
    Dnia 2016-11-24 o godz. 14:47 ~agrimon napisał(a):
    > nie maco wyprzedawac papieru-firma ma dobre perpsektywy i rokowania.ktos skupuje z rynku. przypuszczam ze,przez pewien czas odpuscil sobie zakup i czeka az cena spadnie az drobni znowu pokieruja sie emocjami i beda wyprzedawac.powtarzam znowu trzymac papier -jeść nie wola.zarobic bedzie mozna za kilka miesiecy solidnie

Dokładnie. Zacząłem wchodzić w Libet z myślą o tym że jest to długoterminowa inwestycja. W tej chwili uważam, że dla tych którzy wchodzą teraz może byś średnio albo krótkoterminowa bo jest to ten czas kiedy spółka zaczęła być atrakcyjna z uwagi na jej perspektywy. W 2017 roku spiętrzą się inwestycje z środków unijnych i dla firm budowlanych będzie masakra bo firm budowlanych jest dużo i będą musiały ostro konkurować cenowo. Natomiast dla firm, które produkują materiały budowlane i je sprzedają będzie prawdziwy boom, ponieważ wzmożona ilość inwestycji w krótkim czasie spowoduję że trudniej będzie o materiał i ceny materiałów będą ostro rosnąć bo popyt mocno się zwiększy. Libet mądrze inwestował dużo w tym roku żeby przygotować się na taką sytuację.
  • Pitu pitu Autor: ~kostkapremium [109.236.92.*]
    Przewiduję skons, STRATĘ netto w 4Q na poziomie ok 15 mln pln a w 1Q 2017r. ok 20 mln PLN.
    Dalej sobie bajki opowiadajcie i zaklinajcie rzeczywistość. xD
  • Re: Pitu pitu Autor: ~tomasz [83.19.201.*]
    ależ przewiduj to nie jest zabronione. Ci którzy kupili ok 3 mln sztuk w ostatnim miesiącu w przedziale 1,30 -1,59 pewnie przewidują odmiennie
    Dnia 2016-11-24 o godz. 16:49 ~tomasz napisał(a):
    > ależ przewiduj to nie jest zabronione. Ci którzy kupili ok 3 mln sztuk w ostatnim miesiącu w przedziale 1,30 -1,59 pewnie przewidują odmiennie

Dokładnie:)
    Gruby chyba zawiedziony bo nie chcą sprzedawać. Wygląda na to że będzie zmuszony zakupić wyżej :) Bardzo powoli pojawiają się dodatkowe pakiety po stronie S.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~Pan_Jan [78.11.139.*]
    Chyba nie zgasił Was tamten koleś? Bo taka cisza zapadła. Tydzień dobrze zakończony. Zwyżka obroniona. Nawet obroty pod koniec sesji się pojawiły, więc dobrze to rokuje przed otwarciem w poniedziałek.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~pol [89.64.13.*]
    Tamten kolo to może szczekać a karawana jedzie dalej, a w którą stronę to się okaże ;)... ja na razie nic nie piszę bo wiadomo działam jak antywskaźnik ;) czekam tak jak napisał Tomasz i Libet na i czy się pojawią infa kto kupił.. (chyba że na słupy leci to się nie dowiemy) i co szefostwo spółki na wyniki i plany.... bo cisza...albo cisza bo trup albo cisza bo jak już wszystko dopną co mają dopiąć to wywalą komunikaty i kurs.... a na razie to można oglądać jak na S poukładane blokady i drobne równe ilości akcji a na K ktoś z ukrytego skupuje.... deja wu z CTG... oby tylko nie tak się to kończyło jak tam...
    Do 30 Listopada mają przedłużoną możliwość korzystania z limitu na rachunku bieżącym z BZ WBK. Ciekawy jestem na jaki bank się zdecydują i na jaką kwotę i czy wezmą linię kredytową pod przejęcie Gerwing lub inne przejęcie.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/LIBET-S-A-Zawarcie-z-bankiem-z-BZWBK-S-A-z-s-we-Wroclawiu-aneksu-do-umowy-kredytu-w-rachunku-biezacym-7483226.html
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~pol [81.161.113.*]
    Który to kurde wywala ? :) Daliby jakieś info... a nie tak nas tu w niepewności trzymają... technicznie tez straszą tak do 1,3.. jak złamią to 1,38 ...
    Panowie pisarze, trzeba kupować jak to taka dobra spółka, a nie czekać na tajemniczego "Grubego" co wam akcje z przed nosa wykupi.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~pol [89.64.13.*]
    Kolego Telekomunikacja Podlasie zajmij się zbieraniem grzybów i nie zawracaj nam tu gitary bo ci admin net odetnie ;) .... tyle pięknych spółek jest ... kup sobie OIL-a.. ;) albo coś od Patro i tam się udzielaj a nie pitolisz tak bez sensu... generalnie to proste pytanie chcesz kupić czy sprzedać czy tak się przymilasz ?... ;)
    ale flauta... ktoś jest czy wszyscy śpią ? :) Ktoś "ładnie" sobie S po blokował zleceniami. Dziwi mnie jedno - zlecenia o 07:30:06 .. ? ja tam od 8:30 mogę składać zlecenia. Generalnie za oknem zima na kursie też zimowo... będzie Mikołaj z prezentami czy z rózgą ??
    Dnia 2016-11-29 o godz. 12:20 ~pol napisał(a):
    > ale flauta... ktoś jest czy wszyscy śpią ? :) Ktoś "ładnie" sobie S po blokował zleceniami. Dziwi mnie jedno - zlecenia o 07:30:06 .. ? ja tam od 8:30 mogę składać zlecenia. Generalnie za oknem zima na kursie też zimowo... będzie Mikołaj z prezentami czy z rózgą ??

Im więcej zleceń na S tym lepiej, bo skupujący może ruszyć z zakupami. Czekam na info ale nie śpię. Jestem czujny :)
    Mikołaj jedzie tylko nie w tą stronę co potrzeba ;) ale do 6tego jeszcze czas .... Mógłby Prezes dać jakieś info co zamierzają itp itd.... Jedno rzecze (powiedzmy, że jedna), która mnie nie pokoi to duża liczba różnych OFE w spółce, jak na to patrzycie widzą plany ostatecznego oskubania OFE - Donek zajumał 150 mld kolejni resztę chcą wziąć... nie chcę tu polityki uprawiać... piszę w kontekście spółki i kursu ewentualnego....
    No, tak ale ale tamten skok na OFE to głównie obligacje, ale też mocno to uderzyło w gpw. Moim zdaniem nie ruszą tego bo Morawiecki wie że załamał by tym rynek do reszty. Jakby zbyt mocno spadła cena akcji to zagranica zaczęła by za bezcen przejmować polskie spółki, a oni mówią o tym żeby z powrotem wróciły one w polskie ręce. Będą chcieli zmienić pewnie żeby państwo przejęło te akcje a tym samym te spółki i to państwo będzie ich właścicielem. Oczywiście to domysły, ja jestem z dala od polityki i nie jestem za żadną partią, ale rządzący dożą do tego żeby więcej firm,spółek trafiło w ręce państwa. Może zrobią to na zasadzie superfunduszu jaki jest w Norwegii. Zobaczymy, ale to że jest tyle OFE pokazuje że widzą oni potencjał.
    Zobaczmy co z tego wyjdzie...generalnie to bym wolał, żeby tu trochę popytu było wśród nas tzw "leszcza" bo tak to takie czekanie na "tajemniczego" co kupił te ostatnie pakiety... a w ogóle to znowu ktoś z ukrytego wali... jak we wcześniejszej fazie ...
    widzę nowa taktyka kupowania... ciekawe kogo zaboli prowizja od każdego zakupu.... no chyba ze obaj jada bez prowizyjnie...
    spólka dostała kredyt znaczy że jest wypłacalny. Tyle wiemy , raczej niewiele
    d...pa... męczy mnie ta spółka niemiłosiernie.... chętnie bym z niej wyszedł a nie ma jak... inne opcje widzę a tu jakiś koszmar i nie podoba mi się to co jest na S.. takie dure schodkowanie przez funda pewnie jakiegoś ... widziałem takie akcje na CRM / ORP jak total fiz zastawiał i zero ruchu do góry... żałuję, że za 1,55 i okolice nie wywaliłem... wykres nie wygląda źle ale kijowe granie na takim czymś jest plus zero inf ze spółki...
    wyjście teraz to dywersja bo 1,30 nie wytrzyma ......
    może ukryty być też na K jak ostatnio, ale generalnie to g.... się zachowuje kurs w sensie popyt podaż widać że drobny tu nie siedzi za bardzo a jak siedzi to ukiszony jak my... a wyjść też ciężko.... jak tak dalej będą kisić kurs to zrobię sobie stratę pod koniec roku podatkową i tyle...
    a cóz to Libet dziś nie na dyżurze ? :)
    Jestem jak najbardziej :) Po prostu czekam na rozwój sytuacji. Dostali z mBanku 6,5 mln zł z PKO BP 12 mln zł czyli łącznie 18,5 mln zł. Z WBK mieli 25 mln zł, więc ciekawy jestem czy starają się jeszcze o trzecie źródło finansowania czy sytuacja jest na tyle dobra że nie potrzebują tych brakujących 6,5 mln zł.

Dodatkowo cieszy mnie to w kontekście tego co pisałem że wreszcie kończy się deflacja i rusza inflacja:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/GUS-Koniec-deflacji-w-Polsce-7487186.html

Dużo kostki przemysłowej wyprzedali. Jak to wypowiedział się Pan Thomas aby zrobić miejsce w magazynach na kostkę Premium, a więc to co wyprodukowali i wyprodukują zwiększy swoją wartość i zwiększy zysk netto :)

Jak dla mnie to są pozytywne informacje. Czekamy tylko czy w okresie dekoniunktury, gdzie taniej można dokonywać przejęć zdecydują się sfinalizować przejęcie Gerwing, kolejnego zakładu czy kopalni. Czekam po prostu.
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~agrimon [5.172.237.*]
    zazwyczaj gdy juz osiagnelo dno i inwestorzy sa znudzeni zniecierpliwieni, takim ubijaniem dna topaier po jakism czasie rusza w góre
    pol, trochę więcej cierpliwości. To inwestycja, która prędzej czy później da Ci zarobić. Mam póki co pieniądze zainwestowane stabilnie. Widać że kurs Libetu działa niezależnie od koniunktury na rynku akcji. Na razie kurs daje stabilizacje, a w końcu zarządowi zależy na tym by spółka dalej się tak prężnie rozwijała bo sami mają w niej zainwestowane ponad 30 %. Na razie uderzają mocno w rozwój mimo tego że mamy na rynku dekoniunkturę. Libet ma dużo zapasów i wiadome było że w czasie deflacji, która od końca 2015 do trzeciego kwartału 2016 mocno obniżyła wartość materiałów budowlanych (w tym kostki) i tym samym wartość zapasów Libetu a to obniżyło mocno wynik. I tylko dlatego poleciały wszystkie wskaźniki płynności. Teraz jest sytuacja gdzie inflacja będzie przyśpieszała, wartość zapasów się zwiększy, wskaźniki płynności ruszą w górę. Już widać w listopadzie ruch bo PMI wzrasta. Gospodarka dobrze się rozwija przy inflacji natomiast przez ostatni czas nauczyła się działać w czasie deflacji a teraz znowu będzie musiała się przestawić na okres inflacji. W każdym razie mamy dobrą sytuację, bo złotówka bardzo się osłabiła względem EUR a więc nominalnie wartość funduszy unijnych będzie większa 82,5 mld eur x 4,459 = 367,86 mld zł. przy czym wiele dóbr od kiedy wydali decyzję o takich środkach dla polski spadło, a więc ta kasa z Unii która niebawem zacznie mocno spływać spowoduje duży wzrost inwestycji.
    no ciepliwość napięta do granic już jest.... ;) i na razie zostało mi tylko czekania... szkoda trochę części ukiszonej kasy bo co innego się rusza.... i to że ktoś znowu blokuje z ukrytego... oby nie powtórka z wakacji i po wakacjach... może go ktoś sprawdzi ile tam ma hehe a tak poważniej to mogłby zarząd coś powiedzieć a nie w ... gamboni leci...
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~hihi [89.229.223.*]
    jest zima kostka nie potrzebna teraz dopiero w maju
  • Re: Libet - jedna z najmniej docenianych spółek na GPW ! cz.3 Autor: ~andrzejgw [90.156.120.*]
    Najmniej doceniona Spółka. Ale już niedlugo :) 4 lata czekaliśmy
[x]
LIBET 2,68% 1,54 2025-10-13 10:56:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.