Na renomę to się pracuje latami. Chińczycy najpierw robili komputery dla IBM a potem go kupili, to tak na marginesie. Zaś jeśli chodzi o ten mityczny projekt to spółka jako ostatnia na tym zarobi, zaś tu są konkrety i to już. News z kategorii dobrych i tyle w temacie.
Jak dla mnie spoko. Z jednej strony inwestują we własną technologię szukając miejsca na konkurencyjnym rynku i wychodzi im to dobrze. Byliście na AudioShow? Było widać ich wizję, działanie, naprawdę nieźle. Jest to na tyle wiarygodne że specjaliści z ministerstwa rozwoju rekomendowali ich projekt - na ich produkty - do wsparcia większego niż ta cała emisja.
Obok tego, konsekwentnie realizowali "skomercjalizowanie ich zasobów technologicznych". Dla mnie te obudowy to spoko sprawa, jeśli tylko wesprze ich płynność, wpłynie na wzrost ich rentowności, dalszy rozwój.
zastanawiałem się jaki ma sens obejmowanie emisji po cenie wyższej niż rynkowa i w sumie dla kogoś kto chciałby nabyć znaczną ilość akcji (więcej niż powiedzmy 500k, to było jedyne i optymalne wyjście bo inaczej średnia cena mogłaby znacznie przekroczyć 0.22 gr. więc nie dziwi mała liczba inwestorów, którzy nabyli znaczne pakiety bo maluczkim się nie opłacało, albo wspierali firmę charytatywnie jak niektórzy tutaj deklarowali.
W zasadzie wszystko się zgadza, zastanawiają jednak akcje które leżą w karnecie poniżej 22 groszy i nie ma na nie chętnych. Wiem, że jak przyjdzie na nie czas to znikną w sekundę jednak wątpliwość zostaje. Wartość akcji przez rok nie wzrosła, a zapewne głównym powodem jest nowa emisja. Zobaczymy co ten rok przyniesie. Zdaje się, że będzie ciekawy.
Wygląda na to że czas nadchodzi. Zdaje się, że nie tylko raport ciekawy ale i nowi akcjonariusze niebawem się ujawnią. Czy sekunda wystarczy na ,22 zł niebawem zobaczymy.
Bardzo ciekawa/nieciekawa sytuacja z tymi umowami, które podważył sąd i w konsekwencji brak rejestracji emisji serii H. Po pierwsze umowy te są całkowicie nietransparentne, a po wtóre jak się okazuje jest z nimi problem formalny. Ostatnie pismo przeszło już przez prawnika, ale wcześniej wyraźnie go zabrakło. Kasa jest potrzebna spółce, więc problemy nie są mile widziane.