No to oszuści niemieccy i amerykańscy zrobią z Twojej polskiej uczciwej giełdy grajdołek, a na takim PZU jesień średniowiecza. Myślisz, że to nierealne? Kto sprzedaje akcje od maja 2015? Myślisz, że Ty ich zatrzymasz? Zatrzymasz ogromne banki inwestycyjne z całego świata? Już w 2008-2009 PKO było po 13zł, WSZYSTKO na giełdzie jest możliwe :)
Aczkolwiek dla mnie możesz zawracać kijem Wisłę. Jutro mnie najprawdopodobniej zlecenie SL wyrzuci i tyle. Ja tam nie jestem szaleńcem żeby ze względu na sympatię do partii politycznej za wszelką cenę tracić pieniądze :)
Biorąc pod uwagę, że po dywidendzie będzie 25.xx prawdopodobnie. Mając cenę zakupu 27.35 jak ja ma się po wypłacie dywidendy stratę 2.35 na akcji załóżmy. Kurs bardzo możliwe, że pokusi się wtedy o dalsze spadki lub po prostu stanie w miejscu przy takiej słabości. Dywidende dostaje się miesiąc później i nawet uśrednienie nic nie da bo jeżeli mam załóżmy 10k akcji to dostaje około 16 tysięcy dywidendy. Uśrednienie za taką kwotę przy około 270 tysiącach zł nic nie da. Jakby nie patrzeć to strata...
No ja myślę, że przy dodatkowych spadkach w USA to już będzie niemożliwe przeciwstawić się ogólnie panującej tendencji. Teraz pewnie zostanie wykorzystana słabość GPW i PZU. Dodatkowo dywidenda, która moim zdaniem generuje więcej szkody niż pożytku, gdyż nie zamierzam trzymać tych akcji latami czy miesiącami :)
A zagranica to kto Chce dać Dobrzy wujkowie Nawiedzone to slowo Tylko dla kogo Naiwność Kto wchodzi na gielde z mysla by dac Zagranica Zastanow sie co piszesz
Jak na tą chwilę spadamy... widać to było dzisiaj gdy ruszyła giełda w usa na minusie i zniwelowała nasze mozolne wzrosty na WIGu, niestety w ostatnim czasie słaba ta nasza GPW i otoczenie nie pomaga… Na dodatek kształtuje się RGR na wykresie WIG20 także trzeba się liczyć ze spadkami.
mm1212 wyszedłeś czy jeszcze trzymasz PZU? Z tego co pisałeś kiedyś miałeś ustawione stop losy chyba poniżej 27 aczkolwiek to co się dzieje obecnie nie napawa optymizmem...
,,kolorowy tłumacz o co chodzi,, Wszyscy co do mnie napisali, otrzymają wyczerpującą odpowiedź. Tu napiszę jedynie, że moje założenia z godzin rannych dokładnie się sprawdziły .......niestety.
Dnia 2016-09-13 o godz. 18:05 kolorowy-wiatr napisał(a): > ,,kolorowy tłumacz o co chodzi,, > Wszyscy co do mnie napisali, otrzymają wyczerpującą odpowiedź. > Tu napiszę jedynie, że moje założenia z godzin rannych dokładnie się sprawdziły .......niestety. > > Pożyjecie, zobaczycie, ocenicie > > kolorowy wiatr >
Co ma być to będzie , nikt ze stratami nie będzie wychodził pewnie.Jak tu ludzie po 40 , 35 i 30 pln kupili. Jsw jak kilka innych spółek też było na dnie a gdzie są teraz?tu może być podobnie, jak spadnie to i wróci. Czy prędzej czy później,trochę optymizmu.
W takim razie od razu proponuję kupić paczkę pampersów, jak przyjdzie czas, będzie jak znalazł.
Chciałem podziękować wszystkim osobom, które do mnie przysłały e-maila. Zdajecie sobie sprawę, że analiza techniczna zajęłaby mi kilka dobrych stron, więc napisałem wam to co najważniejsze. Całe zagadnienie szczegółowo opisał w swojej książce Steve Nison ,,Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów,, Strona 100 - 104 dokładnie wszystko wyjaśnia. Pamiętam, że nie tak dawno podawałem na forum niezbędną literaturę fachową. Mam nadzieję, że skorzystaliście z mojej rady i macie u siebie tą książkę. To co tam przeczytacie potwierdza jedynie to, co przekazałem wam w e-mailu. Jeszcze raz dziękuję za wpisy, aż się nie chce wierzyć, przyszło do tej pory 42 zapytania w tej sprawie. Pozdrawiam wszystkich
Bo at to nie ma znaczenia pamiętacie spadek do 26.31 i zaraz skok w tym samym dniu na 27.6 ? i młot? i nie poszedł za tym wcale impuls wzrostowy mocny , troszkę podskoczyło i wczoraj i dziś zaniżyli. Pzu zachowuje się inaczej niż Wig20, tak jak dziś PZU spadło 1.5 % a wig20 dużo dużo mniej, tu o coś gra idzie na PZU i pewnie zobaczymy na dniach.
Ten dolny cień zawsze mogą przetestować. Tu bardziej chodzi o obecny sentyment rynków bazowych. S&P500 spada 1.76%, jutro bardzo możliwa kolejna luka w dół. Oni nadają kierunek pozostałym rynkom i o to właśnie chodzi.
Kolorowy , teraz akurat prawisz o redykalnym zagrożeniu spółki PZU , przecieź niedorajdo wcześniej wyraźnie wręcz dyktowawałeś swoje arogańskie warunki kursu w górę ♻️♣️❤️♠️♦️♻️ :)))
15 września czwartek Nadal nad rynkiem mamy czarne chmury. Próba byków zmierzająca do zanegowania sygnału zagrożenia, pomimo podejmowanych działań jak dotychczas nie przyniosła pozytywnego rezultatu. Obecnie na GPW tak naprawdę istnieje jedna jedyna spółka, która znajduje się w silnym trendzie wzrostowym. Nie wymieniam tu jej nazwy, aby nie zapeszyć.
kolorowy wiatr ale kto napisze do mnie e-maila temu powiem
Lepiej nam niedorajdo napisz , jak nakupowałeś na promocji Orange po 6,47 zł. + prowizja , a później sprzedałeś ten sam papier po 5,32 zł . za jeden walor tego telekomunikacyjnego giganta . .... Tra la la :)))
Kolorowy niech zgadnę , pewnie mowa jest Biotonie który jest w
trendzie wzrostowym , przecież nie tak dawno wyraźnie nalegałeś z kupnem tego Biotonu w przedziale 9,50 - 9,80 złotych :)))
Czy ty naprawdę Franko myślisz, że ja na forum piszę no mam i co warto kupić. Napisałem, ,,spółka w trendzie wzrostowym,,. Jeśli uważasz, że notowania Biotonu są w trendzie wzrostowym, to gratuluję. Ale przecież ty zajmujesz się produkcją bimbru, więc wiadomo, co można od ciebie wymagać. Przesłałem ci już pistolet maszynowy ......................... na wodę. Masz jak znalazł do twojego nika.
kw Ciekawe co napiszesz jak się rynek zwali, zgodnie z moim ostrzeżeniem. Przypomnę ci jedynie, że ten negatywny sygnał w dalszym ciągu może zostać zanegowany, chociaż z każdą godziną staje się to mniej prawdopodobne. Ale pozdrawiam cię i w dowód uznania do mojej osoby przyślij mi skrzynkę tego co produkujesz.
15 września czwartek Nadal nad rynkiem mamy czarne chmury. Próba byków zmierzająca do zanegowania sygnału zagrożenia, pomimo podejmowanych działań jak dotychczas nie przyniosła pozytywnego rezultatu. Obecnie na GPW tak naprawdę istnieje jedna jedyna spółka, która znajduje się w silnym trendzie wzrostowym. Nie wymieniam tu jej nazwy, aby nie zapeszyć.
kolorowy wiatr ale kto napisze do mnie e-maila temu powiem"
,,Uwaga W grudniu będzie padał śnieg, ale na wiosnę stopnieje! "
Co jest oczywiste, ale nie zapominaj Kozaku, że to ja a nie ty rozpocząłem ten wątek kilka dni temu, ostrzegając o spadku. Wtedy trzeba było być mądrym a nie teraz Jak to się mówi
,,Polak mądry po szkodzie, (...) ale teraz nowe przysłowie Polak sobie kupi że i przed szkodą i po szkodzie głupi,,
Nie wiem już jednak, czy to dotyczyło wyłącznie Polaka, czy może Kozaka również
pozdrawiam, jak przewidziałem zakup pampersów, to była dobra propozycja.
Powiem Ci ze wydaje mi się ze wykresy na naszym Polskim grajdołku nie mają znaczenia jak Hameryka spadnie to i GPW poleci a jak wzrośnie to i Polska pujdzie z nimi na północ.
No to fajnie Marcinie, bo masz ją ty, mam ja i ma ją mój syn. Urosła prawie 100% czy warto kupić te akcje ? Na to pytanie musi sobie każdy odpowiedzieć, ale to trzeba mieć ja.... aby sprzedać PZU ze stratą , nieprawdaż ?
Ale ona dostała rekomendacje na 4.70 a teraz jest 4.37 na co ty ludzi namawiasz? Ty zrobisz realizację zysków a ludzie zostaną z ręką w nocniku? A żebyś się w piekle w gorącej smole gotował!
,,Ale ona dostała rekomendacje na 4.70 a teraz jest 4.37 na co ty ludzi namawiasz? Ty zrobisz realizację zysków a ludzie zostaną z ręką w nocniku? A żebyś się w piekle w gorącej smole gotował!,,
a ja mu na to odpowiem słowami Sztrosmajera
,,gdyby głupota mogła fruwać latałbyś niczym gołębica,,
Ile to było tych rekomendacji niedojdów z instytucji finansowych w ostatnich miesiącach, a ile się sprawdziło ? Ktoś zna chociażby jedną rekomendacje, która się sprawdziła ? 98% było nietrafionych.
To wcale nie chodzi o to, ile ta spółka kosztowała, ile kosztuje i kto wydał rekomendacje, no więc jak nie o to, to o co ? Czekam na ciekawe wypowiedzi, a potem powiem co ja o tym myślę.
Zdiagnozowałem u Ciebie - komplikacje paranoidu W odpowiedzi na stres osoby z osobowością paranoiczną mogą doświadczać krótkich epizodów psychotycznych. Osobowość taka zwiększa ryzyko wystąpienia depresji, agorafobii, zaburzeń obsesyjno-kompulsywnych, zaburzeń związanych z nadużywaniem alkoholu i substancji chemicznych. Osobowość paranoiczna zawsze ma rację i potrafii to szczegółowo uzasadnić, tak, że trudno jest odkryć błędy w toku rozumowania czy uzasadnienia. Przykładem są paranoiczne osoby oraz paranoicy z całą pewnością ogłaszający kolejny koniec świata nie na podstawie odczuć i wizji jak czynią to schizofrenicy ale na podstawie "wieloletnich", gruntownych "wyliczeniech biblijnych" i badaniach naukowych.
> Ile to było tych rekomendacji niedojdów z instytucji finansowych w ostatnich miesiącach, a ile się sprawdziło ? > Ktoś zna chociażby jedną rekomendacje, która się sprawdziła ? > 98% było nietrafionych. > > kolorowy wiatr
Witam was koledzy i koleżanki też, w ten jakże ważny dzień. Zapewne, gdyby nie mój dzisiejszy komentarz do wydarzeń bieżących i tak czulibyście to napięcie wewnętrzne jakie wam towarzyszy. Skąd to się bierze ? Ano jest ono wpływem niekorzystnego układu ciał niebieskich. W tym miejscu zapewne wielu z was wybuchnie śmiechem, ale ja już wiele razy dowiodłem na tym forum, że śmieje się ten, co śmieje się ostatni. Warto więc od czasu do czasu popatrzeć w niebo. Dzisiaj kończy się tydzień i w związku z tym mój niekorzystny układ analizy technicznej nabiera nowego znaczenia. Jeśli bowiem nie zostanie on zanegowany do końca dnia, to formacja stanie się formacją zapowiadającą spadek, ale już nie na wykresie dzienny, ale na tygodniowym, co dodatkowo ją wzmacnia. Tak jak to wcześniej pisałem, wig 20 pokazuje niezwykłą słabość w stosunku do całego rynku, co według Dowa prowadzić ma do dalszej przeceny spółek zależnych od polityków. Chyba nie ma co dodawać, wszystko widać jak na dłoni a osoby które napisały do mnie e-maila wiedzą co jest przyczyną tego niebezpieczeństwa, które wisi nad wami, niczym gradowa chmura. Uważam , że obecnie prowadzona polityka gospodarcza tego rządu, to balansowanie nad przepaścią, niestety. Mam jedynie nadzieję, że opamiętanie przyjdzie na czas, bo jak tak dalej pójdzie Polska wkrótce do Unii Europejskiej będzie należeć tylko teoretycznie.