• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~Termi [83.12.45.*]
    Cześć wszystkim!
    Przeżyliście? Widzę znane nicki, to super! :-)

Ja tam nie podejmuję się teraz prognozować kierunku. Uważam, że sprawa tego kalibru nie rozwiąże się w ciągu dwóch sesji. Jeszcze musi być strach, jeszcze musi być euforia, słowem bujanie, zanim przyjmiemy jakiś kierunek....

Pozdro

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~arbez [89.69.101.*]
    Dnia 2016-06-27 o godz. 16:21 ~Termi napisał(a):
    > Cześć wszystkim!
    > Przeżyliście? Widzę znane nicki, to super! :-)
    >
    > Ja tam nie podejmuję się teraz prognozować kierunku. Uważam, że sprawa tego kalibru nie rozwiąże się w ciągu dwóch sesji. Jeszcze musi być strach, jeszcze musi być euforia, słowem bujanie, zanim przyjmiemy jakiś kierunek....
    >
    > Pozdro
    >

kierunku nie musi przyjmować bo jest znany od kwietnia ....co najwyżej może ..zmienić kierunek !
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~amiki [31.0.71.*]
    Cos nie chca spadac,sa cholernie mocni jednak,biore elki
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: pikami [88.156.139.*]
    kupione PZU po 28,28 akcje
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: zosia3005 [87.205.141.*]
    Cześć Termi :-)
    Ostatnio myślałam o Tobie ...
    .. jak sobie poradziłeś z tym kukułczym jajkiem - niespodzianką
    które nam Londek wrzucił do grajdołka
    ale widzę, że OK .. to dobrze .

Też myśle , że tym razem nie bedzie tak łatwo ...
    zawsze hossa na rynkach bazowych kończy sie 
    pod jakimś .... nieoczekiwanym .... pretekstem
    .. Brexit to całkiem dobry i z pewnością nieoczekiwany pretekst
    więc .. kto wie .. ?!
    Trzymaj się
    Nieraz podnoszony jest temat LOP, więc zwracam uwagę że dziś na spadku LOP zwiększył się o ponad 2,5K...wnioski każdy niech wyciągnie jakie uważa .....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~jeszcze [37.47.100.*]
    biora dlugie, raczej dobieraja,

stany pewnie dzis powyzej 2030

jutro jeszcze delikatny spadek z rana i koniec tej zabawy
    Cześć Zosieńko. W przełomowych momentach niepewnych czasów prawie zawsze grywam na krótko, a jak nawet łapię dołki, to niewielkim kapitałem. Tak było i tym razem. Co prawda poddałem się ogólnemu przekonaniu, że na pewno nie wyjdą i miałem tylko trochę eSek akcyjnych. Dopiero po godz. 23 w czwartek popatrzyłem na wykresy i zaczęły mi wyglądać "probrexitowo" (znaczy bezsensownie napompowane)... No, ale ja to nie "barany", który robił odwrotki w nocy, hehe... :-)

Trzymaj się!

PS.
    I który to już raz wyszło na Twoje, a depo hejterów rozwiał wiatr...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~pijok [217.99.88.*]
    E, ide kosić...
    Na zdrowie.

• Hiszpania : Włochy 0 : 1. Barcelona, Real i Atletico - wypaczają Autor: emeryt_giełdowy [83.11.177.*]
    ocenę Hiszpanii jako reprezentacji.
    Hiszpanie rozczarowują. Są zbyt wolni i mało dokładni. Okazji do strzelenia bramki - na lekarstwo.
    Widać wyraźnie różnicę w szybkości gry, celności podań, zdolności utrzymania się przy piłce oraz kreatywności zawodników, której skutkiem jest wynik.
    Obstawiłem wygraną Hiszpanów - chyba się oszukam.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~tralalala [5.185.84.*]
    Kamerun powiedział, że nie wychodzą. Parlament może olać "wolę ludu". a Bo to pierwszy raz?

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,David-Cameron-o-Brexicie-bez-zmian-dla-obywateli-UE-mieszkajacych-w-Wielkiej-Brytanii,wid,18398445,wiadomosc.html

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ostry- [95.160.157.*]
    cześć Termi
    co myślisz o złocie ?
    S&P obniżył rating Wlk. Brytanii do AA z AAA, perspektywa negatywnaPAP - Biznes
    27 Cze 2016, 19:59

27.06.2016, Warszawa (PAP) - S&P obniżył rating Wlk. Brytanii do AA z AAA, po referendum w sprawie czlonstwa w UE. Pperspektywa ratingu pozostała negatywna - poinformowała agencja w poniedziałkowym komunikacie.Brytyjczycy w ubiegły czwartek opowiedzieli się za opuszczeniem UE. Za Brexitem zagłosowało 51,9 proc. wyborców, a 48,1 proc. za pozostaniem we Wspólnocie. (PAP)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~tami [89.67.104.*]
    Jutro już tylko 1-2% w dół i być może nawet zakończenie na plusie - ale najpierw test 1700punktow i wyprawa po stop lost na poziomie 1688
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: zosia3005 [77.255.195.*]
    @Emi
    W piątek napisałam , że powyżej 1730-1740 powinno być dobre S
    bo to poziom , z którego w ubiegłym tygodniu zaczeli siłowy wyciąg
    .. dzisiaj ta teza sie sprawdziła w grze DT
    W dalszych dniach tez powinno się to sprawdzić , ale ..
    ... będą niepokoje i trzeba obserwować

Przy wyciągu pisałam , że mnie wkurza takie nachalne podbijanie banków , bo to banki w razie Brexitu najbardziej ucierpią .. no i dzisiaj na bankach były największe przeceny .

KGHM ma duży potencjał spadku , ale ostatnio go unikam bo to spółka pod ochrona państwa i ostatnio juz interweniowali słownie , składajac mgliste obietnice weryfikacji podatku od kopalin - tez już pisałam .... czy zmienią podatek czy nie to sie okaze w dość dalekiej przyszłości , no ale efekt takich wypowiedzi jest zazwyczaj natychmiastowy .. więc mam uczucia mieszane .

W sumie , jeśli rynki bazowe się nie wygrzebią i nastąpi panika
    powinno polecieć wszystko na zasadzie , którą tu wygłosił jeden z kolegów , że
    " bessa wszystko wessa "
    Kolejny kamyczek .. S&P obnizył rating Wlk Brytani i zmienił perspektywę na negatywną
    Polskę w lipcu tez czekaja 2 ratingi
    więc .. robi sie coraz mniej różowo ...
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: zosia3005 [77.255.195.*]
    Sorki , nie zauwazyłam , ze już Ostry napisał o ratingu
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~vater [79.191.238.*]
    Był Grexit, jest Brexit
    a u nas co ??? ... Poxipol !!!

Tu też ciekawy artykuł

http://wiadomosci.wp.pl/kat,141202,title,Brexibzdury-Jakub-Majmurek-polscy-politycy-nieprzygotowani-intelektualnie-i-oderwani-od-rzeczywistosci,wid,18397697,wiadomosc.html?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~vater [79.191.238.*]
    Dla kobiet wyjaśniam, że Poxipol to takie twarde tworzywo do klejenia
    - odpowiednik "betonu" intelektualnego w Polsce
    Stratfor: Brexit będzie miał poważne implikacje geopolitycznePAP - Biznes
    24 Cze 2016, 20:38

24.06.2016, Sztokholm (PAP) - W dłuższej perspektywie wyjście Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej będzie miało przede wszystkim poważne implikacje geopolityczne. Bez Zjednoczonego Królestwa UE będzie miała mniejsze znaczenie i wpływy na scenie międzynarodowej - pisze w piątek Stratfor.Decyzja Brytyjczyków "rozpoczyna łańcuch wydarzeń, które będą odczuwalne na całym świecie (...) i w sposób fundamentalny zmienią przyszłość Europy" - pisze amerykański think tank.Na razie w miarę przewidywalne są krótkoterminowe implikacje Brexitu: źle zareagują rynki, funt będzie nadal tracił do dolara, a niepokój skłoni inwestorów do ucieczki w bezpieczne aktywa, jak amerykańskie i niemieckie obligacje skarbowe, frank szwajcarski, japoński jen oraz złoto - prognozuje ośrodek.Miarą lęku, jaki już wywołał Brexit, jest choćby reakcja japońskiej giełdy, dla której piątek był dniem największych strat od katastrofy w elektrowni atomowej Fukushima w 2011 roku - zwraca uwagę Stratfor.Wzrośnie też zapewne rentowność obligacji skarbowych peryferyjnych krajów unijnych, w miarę jak spłoszeni inwestorzy będą przerzucać pieniądze ku bezpieczniejszym aktywom.Bank of England i Europejski Bank Centralny (EBC) mogą być zmuszone do wprowadzenia w życie scenariuszy awaryjnych, by nie dopuścić do utraty płynności banków.Jednak ucierpi nie tylko gospodarka: Brexit jest też "najbardziej dramatycznym" wydarzeniem w procesie "fragmentacji Europy", którego wyrazem jest wzrost popularności partii eurosceptycznych w całej Unii. Partie te będą zresztą teraz przedstawiały Brexit jako przykład do naśladowania - pisze dalej Stratfor.Jeżeli śladem Wielkiej Brytanii pójdzie Francja, zacznie się rozpadać sam fundament Unii - ostrzega think tank.Wyjście Zjednoczonego Królestwa z UE zmieni też wewnętrzną równowagę sił we Wspólnocie; zabraknie liberalnego, prorynkowego partnera i większe wpływy mogą zyskać gospodarki skłaniające się ku protekcjonizmowi - przewiduje dalej ośrodek."Gdy zakończone zostaną negocjacje między Londynem a Brukselą dotyczące ich rozstania, kontynentalny blok będzie już wyglądał zupełnie inaczej niż dziś" - kończy Stratfor. (PAP)
    hehe
    dostali Angole niezłego kopa .
    może zamiast o meczu myśleli o spadającej wartości swoich portfeli giełdowych i nieruchomości .
    od chłopaków z TJS

link
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~Termi [176.221.121.*]
    @ostry
    Też oglądałem! Islandczycy pokazali, co znaczy odpowiednia motywacja plus dyscyplina taktyczna plus odrobina szaleństwa. Wtedy można wygrać z każdym! Dotyczy to również naszej walki z grubymi na koniach... ;-)

A co do złota. Geopolitycznie nie ma powodu, żeby nagle od niego się odwrócono. Poza tym jest w trendzie wzrostowym. Oscylatory na dziennych sugerują co prawda schłodzenie i pewnie próbę powrotu pod 1300, ale wg mnie pójdzie do góry. W interwale tygodniowym złoto pokonało SMA 200, w miesięcznym też ponad. Wydaje mi się, że droga do testu 1430 otwarta...

Pozdrawiam

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ostry- [83.10.42.*]
    Myślisz że zejdzie jeszcze pod 1300 ?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~malarz30 [83.238.28.*]
    no to otwarło się wysoko
  • BYK się prosi o naprawdę porządny łomot Autor: zosia3005 [77.255.90.*]
    Chyba w nocy przysnił mu sie ..
    .. jakiś sen o potędze ....
    a może .. natchnęła go wygrana Islandii .. :-))

Byku .. ogarnij się ... nie czas i nie pora ...
  • Re: BYK się prosi o naprawdę porządny łomot Autor: ~tami [188.116.35.*]
    Wlasnie zamknalem L-ki na PZU i zaczynam dobierać S-ki na KGHM

Wysokie otwarcie = niskie zamkniecie
  • Re: BYK się prosi o naprawdę porządny łomot Autor: zosia3005 [77.255.90.*]
    Ja zaczęłam znów zbierać S na FW20 i na PKO
    a myslałam , że zrobie przerwę bo wczoraj było już dość nisko
    gdyby dziś zaczeli od wczorajszego poziomu i nawet zeszli pod 1720 , to ...
    kto wie , czy nie pomyslałabym nawet o szybkim L na DT

no ale Byk jak zawsze ... zmusza mnie do S
    @ostry, złoto cd.
    Rzadko kiedy wykresy chodzą w punkt, czy też idealnie odbijają się od wsparć, czy oporów, więc złoto może zejść poniżej 1300 (1285?), ale sądzę, że generalnie się obroni i pójdzie dalej do góry. Raczej już nie tak spektakularnie, ale jednak. No, ewentualnie konsolidacja na tych poziomach... :-)

• Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ostry- [83.10.42.*]
    Dzięki termi
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~juzczas [83.5.98.*]
    ostry nie widzi przyszlosci, po takich spadkach zoska bierze eski,

czas na dlugie pozycje i korbe w tym tygodniu pod 1820
    wygląda na to że chcą się odbudować....więc bez pozycji...czekamy na lepszą ofertę :)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: zosia3005 [77.255.90.*]
    Zawsze mnie intryguje jak to jest , ze Gruby
    od .. zawsze robi te same oszukancze numery
    i zawsze znajduje naiwnych , którzy to kupują ..
    .... heh .....
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~tami [188.116.35.*]
    Ja trochę obawiam się zamykania luki i podjazd pod 1820. Tymbardziej że grubasy nabraly akcji trochę wyzej i trzeba je wywalić.
    Przy 1730 otwierała sie seria kontraktów serii U wiec grubas też jak narazie stratny nie jest. Ogolnie jest trzymany poziom 1720 - 1730 jaku silny punkt wsparcia. Pytanie tylko co sie stanie jak teraz mamy ogromy obrot na kontraktach i słabiutki obrót na akcjach i jak grubasy zaczną sypać akcjami. Myslę że niebawem powinno być 1550punkciorow.
    Ok, Mam kilka S i na fw20 bralem po 1755 z jednego powodu. Jeżeli przekroczą 50 fibo od spadku to poprostu zamknę ze mała stratą a tak po potrzymam już do 1550punktow
    I ostatni wpis przed 12:00

Podciągnęli do góry na małych obrotach aby spadać z wyższej pozycji. Nie sądzę że przekroczymy nawet 1800 punktów a 1815 to już silny opor.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~Aleksandra [89.66.110.*]
    @ostry, złoto cd.
    Osobiście nie widzę powodu dlaczego złoto miało by zejść do okolic 1285. Jeżeli już to już bardziej 1260-1250 gdyż właśnie tam chyba mogłoby dopiero wyciąć jakieś stopy (sorry innych powodów spadku nie widzę) . Jak dla mnie bardzo pozytywnym sygnałem do kupna było okres około 1 czerwca gdy srebro zeszło poniżej 16 a broker poinformował że notowania zostają chwilowo zawieszone ze względu na brak płynności na tym walorze. Może się mylę (jeśli tak to mnie poprawcie) ale dla mnie to był sygnał, że w okolicach 15 to srebra nikt już nie chce sprzedawać. Odwołuje się do srebra gdyż rynek jest dużo płytszy niż złota dlatego można było to zauważyć.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: artimar [83.30.144.*]
    witam. Wakacje sie skończyły i jak zwykle pod nieobecność pojawiły się zaskoczenia :) i kolejny raz nauczka aby najlepiej na urlopie mieć portfel bez walorów. Brexit był dla mnie sporym zaskoczeniem ale i tak nie do końca wierze w realizację bo światem rządzą politycy a nie nie narody a ci z kolei lubią zmieniać decyzje. Jedynie nasz PIS jest zatwardziały ale to dzięki prezesowi który siedzi z boku i steruje marionetkami.
    Ja osobiście na piątkowym otwarciu dobrałem akcji PZU i PKO, które w tym samym dniu sprzedałem intra z zyskiem i zostały mi tylko te akcje PZU brane po ok. 30.60zł. Tak więc jest jeszcze trochę do odrobienia. Jak będzie kolejne wybicie w dół to znowu dokupię akcji i pewnie już wtedy odrobię stratę na PZU.
    Nie sądze osobiście aby nasz wig20 przebił trwale styczniowy i piątkowy dołek ale nie wykluczam testu tych poziomów. Nie brałbym obecnie S z czekaniem na 1550 a dopiero po przebiciu ostanich dołków. Teraz sporo zmienności, wahan i turbulencji ale zakładam że do końca serii wrześniowej będziemy sporo wyżej. Trzeba mieć tylko na uwadze ewentualne odcięcia dywidend.
    Pozdrawiam.
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: zosia3005 [77.255.90.*]
    No nic .... widzę , że towarzystwo chce zaśpiewać
    " nic sie nie stało" ... ciekawe ...

Dobre humory musi wiec zepsuć kolejna faza ,
    czyli .... luka otwarcia na 50 punktów
    i natychmiastowy zjazd bez trzymanki o 150 - 200 punktów
    żeby podbijaczom i łapaczom dołków łapki pourywało
    bez tego rynek sie nie oczyści ...
    większy dyskomfort mają posiadacze krótkich otwieranych poniżej 1700 bo w zestawieniu do wygaśnięcia serii czerwcowej to nasz rynek nieźle wygląda. Napisałem poprzednio moja prognozę i niech rynek weryfikuje.
    LOP na kontraktach akcyjnych spada przy wzrostach - czyli ktos zamyka bo juz nie ma wiary w dalsze wzrosty ponieważ mozliwości sie wyczerpały. Jak keszcze podbiją z 20 punktów to się okaże że jesteśmy potęgą finansową - a przecież wiadomo że nie jesteśmy. Ciekawe kiedy mikro balonik pęknie i zrobimy 1666 punktów - bo wg mnie powinno to jeszcze dzisiaj nastąpić
    Dziwi mnie stosowana przez niektórych graczy kreatywna księgowość ....mam akcje kupione np po 100 i jest spadek dokupuje po 90 i tego dnia sprzedaję....nie można napisać że cokolwiek zarobiłem bo zasada jest pierwsze przyszło, pierwsze wyszło tzn. jak zamknąłem cześć pozycji np po 95 to mam stratę 5 ponieważ zamknęły mi się te kupione po 100, a pozostały w portfelu te kupione po 90 i jak je zamknę to dopiero się okaże czy na nich zarobiłem czy nie.....tutaj często widzę takie wyliczenia te stare jeszcze trzymam a te nowe zamknąłem ...bezsens....giełda też rozlicza zgodnie ze standardami księgowości i jak popatrzy się na wartość portfela to to widać....nie ma się co przyzwyczajać do oszukiwania nawet samego siebie bo to nie prowadzi do niczego dobrego...jest strata to jest trzeba pomyśleć z jakiego powodu powstała i wyciągnąć wnioski na przyszłość a nie glazurować ją !
    tylko pamiętaj, że niektórzy tak robią aby przy okazji zrealizować stratę i pomniejszyć ewentualny dochód jak sprzedasz te kupione po 90 za przykładowo 140 no i przy zabawie intra jak odkupujesz taniej to kupujesz więcej akcji więc na extra akcjach szybciej odrabiasz albo kupujesz tyle samo i zostaje ci część gotówki z tradingu. Po prostu odrabianie strat na zygzakach bo zasada kup i trzymaj przez lata to w obecnych czasach słabo sie sprawdza. To jest tak ja z drabinkowcami na kontraktach.
    Gdybym nic nie zrobił to miałbym obecnie 2zł straty na akcji a tak to w piątek na zabawie intra zarobiłem 1,40 na jednej akcji więc mam 60gr do odrobienia i większa gotówkę do zabawy intra.
    na GPW działa kolejkowanie fifo. Niektórzy graja na foreksie a tam możesz zamykac i otwierać dowolne pozycje.
    Możesz mieć zarówno ustawione L-ki i S-ki na jednym koncie w jednym czasie i sam decydujesz co chcesz zamknąć.
    Masz rację, ale na forexie 98% (jak to relacjonował nasz kolega) przegrywa i taki sposób prezentacji ma na celu tworzenie poczucia że "nie jest tak źle ze mną" a w efekcie do dużego BUM
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~otopytanie [83.5.98.*]
    bierzcie eski smialo!

amerykanie przebija 2030-40 moze juz jutro albo w czwartek to znow biedaki bedziecie uciekac z esek

straszenie jakims nedznym brexitem, ktorego na razie nie ma i nie wiadome czy bedzie,twarde dno brexitowe na wig20 sprawdzone czyli jest to podwojne dno, ceny na wig20 przy 1720-30 uwzglednily brexit,teraz nalezy sobie zadac pytanie, pod co ma spadac?
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~apropo [83.5.98.*]
    jeszcze jedna uwaga, skoro fundusze maja najwieksze rezererwy gotówki, to gdzie je upchna jak myslicie? albo inaczej skoro maja rezerwy gotowki to jak beda chcieli zepchnac rynki nizej skoro nie bede mieli czym sypac

tak jak mowilem, wpadly mi eski ponizej 1725 na fixie dzis dobralem po 47, 20 L i zamykam dopiero ponizej luki

oczywyscie stop obowiazkowo bo to nie ja wyznaczam kierunek i zawsze moge sie mylic

dzis spotkanie bankierow, moze czyms rynki pociesza
    z sypaniem to niema problemu bo zawsze można pożyczyć akcje...jakieś odbicie może nastąpić, ale trend jest spadkowy ....dlatego w moim przypadku ....albo S...albo bez pozycji ...oczywiście timing jest  b. ważny .....preferuję zdrowy tryb życia ...hahahaha ...nie biegam pod wiatr......pozdrawiam niezależnie od kierunku i życzę zysków ;)
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: kurdefw20 [89.79.84.*]
    arbez, używasz jakichś wskaźników i średnich? Jeśli tak to na jakich interwałach i jakie wskaźniki i średnie?
    Bierzemy S? Jest teraz bardzo dobry "stosunek"...

zysku do ryzyka oczywiście.

Czytał ktoś kiedyś książkę pana doktora Eldera "Zapraszam do gabinetu inwestora giełdowego. Przewodnik po inwestowaniu na giełdzie"? Zastanawiam się nad zakupem.
    Jakby ktoś mógł ją porównać do Zawód inwestor giełdowy to byłbym "dźwięczny".

Mamy ciekawą sytuację - i byk i niedźwiedź mają powody do zajęcia pozycji, ciekawe jak to się rozstrzygnie. Według mnie niedźwiedź wygra.
    Dnia 2016-06-28 o godz. 12:49 kurdefw20 napisał(a):
    > arbez, używasz jakichś wskaźników i średnich? Jeśli tak to na jakich interwałach i jakie wskaźniki i średnie?
    > Bierzemy S? Jest teraz bardzo dobry "stosunek"...
    >
    > zysku do ryzyka oczywiście.
    >
    > Czytał ktoś kiedyś książkę pana doktora Eldera "Zapraszam do gabinetu inwestora giełdowego. Przewodnik po inwestowaniu na giełdzie"? Zastanawiam się nad zakupem.
    > Jakby ktoś mógł ją porównać do Zawód inwestor giełdowy to byłbym "dźwięczny".
    >
    > Mamy ciekawą sytuację - i byk i niedźwiedź mają powody do zajęcia pozycji, ciekawe jak to się rozstrzygnie. Według mnie niedźwiedź wygra.

Podstawowym moim wskaźnikiem jest kanał równoległy na interwale dziennym i godzinowym...operacji dokonuję przeważnie na przeciwnych wskazaniach tych trendów a dodatkowo czasami na interwale 15 min (wcześniej było 10 min). Wszystkie średnie cross - owania  MACD tylko na interwale dziennym i tylko pomocniczo. Mam niedobre doświadczenia ze średnimi - tak jak Ty kiedyś pisałeś o jakiejś parze ... to jest dobre w danej sytuacji, ale takie same sytuacje występują rzadko. Do tego timing ...możesz grać z trendem i mieć rację ale jak nie wybierzesz odpowiedniego czasu wejścia i wyjścia to wtopisz...timingu trzeba się chyba nauczyć poprzez grę ...i co jeszcze...trzeba dążyć do indywidualizmu, niektórzy guru twierdzą że w czasie gry nie powinno  się z nikim konsultować i jeśli ktoś nie ma twardej psyche to każdy taki post który tutaj przeczyta może go "skołować"
  • Re: KOMENTARZ FUTURES SERIA U TYDZIEŃ DRUGI Autor: ~tami [80.50.233.*]
    Otworzyło się wysoko. Na FW20 lop się zwiększa pomimo że nie ma ruchów - trzymamy sie 1750 i ani drgnie.
    To oznacza tylko kłopoty. Pytanie jak dzisiaj zakończymy sesje? bo ja obstawiam że na -1%
[x]
FW20 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Brak wiadomości dla danej spółki
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.