• Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Krzychu81 [212.7.219.*]
    Ja bym to przede wszystkim podzielił, żeby żadna z pozycji nie przekraczała max. 10% wartości portfela, no i zainwestował w gospodarki czy firmy z różnych krajów, które nie są ze sobą skorelowane. Do tego towary i surowce, może waluty?

Tutaj masz sporo aktualnych pomysłów w co warto zainwestować w 2017 roku: link 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.9.2.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: partdc [159.205.83.*]
    hej, chciałbym polecić Tobie kryptowaluty, niskim kosztem możemy zakupić opłacalne waluty, które z czasem mogą podnieść swoją wartość. Jakiś czas temu znalazłem ciekawy blog o walucie DasCoin, ponoć ma niesamowity potencjał. https://drogapomilion.wordpress.com Na blogu opisane są najważniejsze sprawy co to jest i gdzie można kupić 
    Pozdrawiam i polecam
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~misio [95.215.28.*]
    najlepiej sprawdź tutaj http://p4qt6t.webwavecms.com/
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.6.*]
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Markos [195.245.104.*]
    Ciekawą opcją są platformy na których możesz inwestować w pożyczki. Posiadają zabezpieczenia a i oprocentowanie jest atrakcyjne. Ostatnio trafiłem na artykuł o jednej z nich Fast Invest https://direct.money.pl/artykuly/inwestycje/szukasz-bezpiecznych-inwestycji-nie-tylko,136,0,2276744.html
    Poczytaj, zobacz, przetestuj, moim zdaniem warto
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Ewa [195.245.104.*]
    Ciekawa sprawa. Nigdy wczesniej nie słyszałam o takich platformach jak Fast Invest. Trochę się boję trzymać środki w innym miejscu niż bank, ale to wygląda dobrze. Czy ktoś więcej może ma jakieś doświadczenia ?
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~kacz [195.245.104.*]
    Na lokacie dostaniesz 2% może 3%. Inwestujesz w już udzielone pożyczki, które są weryfikowane przez pożyczkodawcę więc raczej nie ma obaw.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~deportos [37.30.50.*]
    U mnie w tym momencie 80 proc. środków na lokatach, a pozostałe 20 proc. podzielone pomiędzy surowce, akcje i waluty w XTB. Ta mniejsza część zarabia zdecydowanie więcej, ale nie zamierzam niczego zmieniać w tych proporcjach. Uważam, że są trafione i dają odpowiednie wyniki. U nas wszystkie decyzje są podejmowane odpowiedzialnie. Nie jaramy się wynikami, nie przerzucamy więcej środków na płynne tematy. Wolę stabilizację.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~oliwia22 [188.146.131.*]
    Uwazam ze to mała podpowiedz do  której moim zdaniem warto na pewno zajrzec https://www.bgzoptima.pl/inwestycje/fundusze-inwestycyjne
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~koli8 [185.101.130.*]
    Jeśli chodzi o dobre analizy rynkowe które w większości się sprawdzają , bo wiadomo jak to jest na rynku nigdy niczego na 100% się nie przewidzi to ja zawsze sprawdzam tutaj link . Warto zapoznać się z tymi informacjami przed inwestycja
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~amberus [37.47.5.*]
    Mozliwości sporo. Obecnie mamy dobrą firme gdzie możemy lokować srodki na kontrakcie do 1 roku. Dobry dochód i zabezpieczenie kapitału.  Tu zarobisz duże pieniądze z międzynarodowym Holdingiem z Łotwy - 'Buy Time'.  Dochody bez ograniczeń - bierne i czynne od  1.03 % codziennie. [ wszystkie dni ]  Kontrakty roczne z możliwością przedłużenia. Idealny biznes na długofalową współpracę i budowę swej grupy. link
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Ernest [91.231.120.*]
    Zobacz jakie są możliwości
    http://bit.ly/clubregister
    Te 50k zostaw sobie na lokacie.
    pozdrawiam
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Bankier [194.242.62.*]
    litości! po roku jelenia szukasz?
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~heh [178.33.255.*]
    Jak Marta jesteś "świadomy" że masz wacka to możne zainwestuj w operację jak Grodzki.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Doświadczony [78.8.95.*]
    Nie ma się nawet co zastanawiać- ładować wszystko w platynę ...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.77.63.*]
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: zawila81 [31.179.225.*]
    Polecałabym ziemie. Sama ostatnio zajmuje sie odnajdywaniem ciekawych działek rolnych położonych nad jeziorami, które poźniej można zmienić na inny profil działki i stawiać na nich domki wypoczynkowe. Ciekawy pomysł na biznes.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złerfeotych? Autor: ~88admin [31.0.127.*]
    Praca online dla każdego 52.300zł/miesięcznie za 3-4 godziny pracy
    zapisz się tu:  http://systemzarabiania.pl
    skończ z niewolniczą pracą o 6:00 rano i za najniżą krajową, zacznij zarabiać konkretne pineiądze wygodnie w domu
    liczba miejsc ograniczona na ten miesiąc
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.142.*]
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: emilia_wik_capital [89.77.63.*]
    Zapraszam do kontaktu
    e.celary@wikcapital.pl

Obligacje korporacyjne z zabezpieczeniem.
    Zysk 8,25 %

Emilia
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Flak [195.8.97.*]
    Dotychczasowe przypadki niewykupienia obligacji pokazują, że zabezpieczenie nie jest warte funta kłaków. Zwłaszcza na 8%.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~M2 [89.79.110.*]
    Zysk 8.25%, potencjalna strata 100%, dziękuję.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Arek [185.40.113.*]
    Witam jak byś była zainteresowana inwestycją 5% w skali miesiąca ... inwestycja dużo niższa jak 50 tys zł . Działam w systemie od 2 lat . kontakt do mnie xxss@poczta.onet.pl
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Flak [195.8.97.*]
    A czy oferowała Pani obligacje GetBack?
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: bart1980 [79.184.80.*]
    Cześć, ja od miesiąca zainwestowałem 30 tys zł w masternode na walucie Polis.
    Dziennie przynosi mi to zysk około 150 zł co miesięcznie daje 5000 zł zarobku. Codziennie do mojego portfela spływa około 8- 9 jednostek co daje 3029 rocznie Polis.

Pomijając codzienne zyski plusem jest to, że przez cały czas jestem właścicielami zainwestowanego kapitału i mogę nim dysponować np łatwa i szybko spieniężyć.

Oczywiście nie sugeruje inwestować wszystkich swoich oszczędności, ponieważ każda inwestycja niesie za sobą ryzyko
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: jacekwalasek [188.146.235.*]
    W przemysł rozrywkowy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [62.44.138.*]
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: zawila81 [31.179.225.*]
    ja inwestowałabym w kryptowaluty, słyszałam ze to dobry pomysł, wiec poszukuje teraz ksiązek, które wprowadzają w tematyke, ktoś moze cos polecic?
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~micco [176.221.122.*]
    Mając 50 koła zakupił bym teraz 2 Bitcoiny , pod koniec września najprawdopodobniej ruszają ETF'y na BTC może być wybicie. Poza tym fajnie mieć btc na własnym portfelu , świadomość że masz kasę u siebie i NIKT nie jest w stanie Ci jej odebrać jest o dziwno w dzisiejszym świecie naprawdę niespotykane :)
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~micco [176.221.122.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=M4daEIlKLBA
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Flak [89.79.110.*]
    Co za bełkot. Dwa BTC w portfelu zamiast żywej gotówki. Gratuluję.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~bertaa [212.7.215.*]
    Gwarantowany skup złota masz na mennica24.pl i to dla początkujących inwestorów bardzo moim zdaniem opłacalna opcja. Nie martwisz się po prostu płynnością. Przy inwestycji w złoto to wręcz krytyczny punkt pod analizę.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~er [195.8.97.*]
    Mało mnie to obchodzi.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~hhhhaaa [195.8.97.*]
    Czy pan jest leszczem, że zadaje takie pytania?
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Łotr [89.73.137.*]
    W fajną kieckę i znaleźć sobie bogatego męża żeby nie zadawać takich pytań.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Darek [188.147.35.*]
    Ja proponuje by wszyscy np ktorzy maja pieniadze w banku przez kilka dni zaczeli wyplacac w calej Polsce jednoczesnie z tego banku po to by zmusic bank do podwyzszenia oprocentowani lokat.Ja mysle ze bank jeden i drugi nie szanuja klientow w przeciwienstwie do swoich rad nadzorczych i prezesow .Taka akcja bylaby nauczka dla niejednego banku.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~RonkolegaHarrego [89.64.36.*]
    Czasami najlepiej zainwestować w siebie ;) Ale taka kwota jeśli ma pracować długo, to warto rozważyć złoto jako stałe zabezpieczenie i 5% dać na kryptowaluty ktore mogą mocno wzrosnąć lub spaść. Jest jeden z pomysłów na dywersyfikację oszczedzania na emeryturę: link 
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: peter5 [178.42.64.*]
    Kupić domek letniskowy i wynajmować.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~trinni [31.0.44.*]
    Obecnie wiele osób inwestuje w nieruchomości z uwagi na to, ze stopa zwrotu z lokat oraz z kont oszczednościowych nie jest zbyt duża. Oraz więcej można zarobić na wynajmie.Z drugiej strony ceny nieruchomości obecnie są bardzo wysokie i mało kogo stać na to aby kupić mieszkanie jako inwestycję. 

Dobre opcje inwestowania pieniędzy daje portal Future Capital;
    link 

Daje możliwość pożyczania swoich pieniędzy innym (dzięki temu mozna zarobić o wiele więcej niż na lokacie a nie trzeba mieć tyle pieniędzy na inwestycję jak w przypadku inwestowania w nieruchomości).
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Włodek [199.247.39.*]
    Propnuje inwestowania małych kwot na giełdzie. Znajdz mentora i ucz się od niego. Ja od niedawna obserwuje tego bloga:

https://gieldawpraktyce.blogspot.com/

Gośc pokazuje, że inwestuje swoje pieniadze (64k PLN w portfelu). Fudusze pobierają copłaty, ale nie gwarantuje wyników. Nikt tak nie zadba o Twoje inwestycje jak ty sam/sama.
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~gamler [194.187.147.*]
    Ja staram się co miesiąc coś oszczędzać. Jakiś czas temu założyłam sobie konto bankowe, na ktore co miesiąc przelewam trochę kasy i zauwazyłam,że dzięki temu o wiele łatwiej jest mi coś oszczędzić. Po prostu ustaliłam sobie przelew stały tak wiec nie odczuwam tak bardzo ubytku pieniedzy. Poza tym konta oszczędnościowe są lepiej oprocentowane niż lokaty.
    Najlepszą opcja bankowa wydaje sie obecnie oszczędzani w nest banku (rodzinne oszczedności). Na stronie możecie poczytac sobie o programie:
    link 
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~InvestGirl [37.30.53.*]
    Witajcie,
    zapewne wielu z Was przeglądając takie fora jak to, szuka sposobów na bezpieczne zainwestowanie własnych środków. Wiem już z własnego doświadczenia, że nie łatwo jest podjąć odpowiednią decyzje i znaleźć dobrą inwestycję, która zwróci się dość szybko. Dlatego postanowiłam przedstawić Wam program inwestycyjny na którym zarabiam sama od prawie roku, znajdziecie go pod adresem dochodowe-inwestycje.pl Platforma jest bardzo intuicyjna i zrozumiała nawet dla laika, umożliwia min. handel udziałami takich firm jak McDonald's, Apple, Nike i wiele więcej. Oczywiście możemy liczyć na pełną pomoc ze strony suportu który odpowie nam na każde pytanie i może wystartować. Jeżeli mielibyście dodatkoweo pytanie oczywiście, chętnie również odpowiem :)

Pozdrawiam i życzę wysoki zarobków
    InvestGirl
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~edek88 [212.7.215.*]
    Na mennica24.pl znajdziesz złoto inwestycyjne w różnych opcjach, bez problemu dopasujesz coś do swoich oczekiwań. Oczywiście dużo zależy od tego ile środków chcesz inwestować w złoto.  
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~hg99 [89.22.214.*]
    lepiej kupić akcje Mennicy Skarbowej na New Connect.
    Duży potencjał wzrostu wartości Spółki i cen akcji.

• Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Newhach [5.173.243.*]
    Srebro patrz https://newhach.eu/orgr-na-srebrze-xag-usd-srebro-jaka-cena-srebro-gdzie-kupic-i-sprzedac/
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: taktyczny [46.101.40.*]
    Wiele osób sobie zadaje to pytanie. Odpowiedzi nie można udzielić bez poznania indywidualnej sytuacji danej osoby. Dużo tutaj będzie zależało od lokalizacji jeśli mówimy o jakimś mniejszym biznesie w który można włożyć te pieniądze. Z drugiej strony, trzeba w jakiś sposób zacząć. Moim zdaniem to należy wykorzystać najnowocześniejsze możliwości takie jak internet. Przecież postawienie jakiegoś sklepu lub serwisu z usługami to dość niski koszt. W porównaniu do tego jaki zasięg możemy mieć dzięki dodatkowym działaniom marketingowym. Dla przykładu, moja dobra znajoma otworzyła w ten sposób kwiaciarnię online. Na początku miała trochę problem ze znalezieniem dostawcy takich dóbr jak artykuły florystyczne jednak po krótkich poszukiwaniach zdecydowała się na - linkTeraz nie może narzekać na brak klientów :)
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: marek79i [46.101.22.*]
    W dzisiejszych czasach nie ma większego problemu ze zdobyciem potrzebnych informacji odnośnie tego jak otworzyć swój własny biznes. Oczywiście wszystkie kwestie prawne trzeba powierzyć specjalistom, tak za sam pomysł odpowiadamy tylko my. Sugerując się opiniami znalezionymi w przypadkowych miejscach wiele nie zdziałamy, dlatego warto mieć jakiegoś mentora. Początki w biznesie mogą być dość ciężki i trzeba dużo motywacji aby przetrwać ten czas. Od strony technicznej to należy zadbać o takie elementy jak odpowiednio wyszkolona kadra pracownica oraz zoptymalizowana logistyka. We własnym zakresie może to być trudne do zorganizowania dlatego też wypadałoby poszukać usługi logistyczne i skorzystać z gotowych rozwiązań jak przykładowo to - link 
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: opiekunnestbank [79.185.85.*]
    Szanowna Pani, Nest Bank ma dla swoich Klientów kilka możliwości oszczędzania. Jedną z nich jest konto oszczędnościowe Nest Oszczędności, które pozwoli zabezpieczyć przyszłość rodziny poprzez bezpieczne pomnożenie kapitału. Każdy nowy Klient może liczyć na oprocentowanie 2,25% w skali roku do 50 tys. złotych (powyżej tej kwoty oprocentowanie wynosi 2,0% w skali roku). W naszej ofercie jest także konto Nest Rodzinne Oszczędności, które nie wiąże się z ryzykiem inwestycyjnym i kosztami administracyjnymi (w tym z opłatami za wcześniejsze zakończenie oszczędzania). Korzystając z Nest Oszczędności mogą Państwo uzyskać, oprócz tradycyjnych odsetek, dodatkową Premię za długość okresu oszczędzania i liczbę posiadanych dzieci. Oferujemy także szeroką gamę lokat bankowych dla Klientów Nest Banku oraz dla osób, które nie mają u nas konta bankowego. Więcej na stronie banku: nestbank.pl/dla-ciebie-i-rodziny/oszczednosci-lokaty

Gdyby pojawiły się jeszcze jakieś pytania, pozostaję do dyspozycji.

Pozdrawiam,
    Opiekun Klienta Nest Bank
    nestbank.pl
  • Re: W co zainwestować 50 tys. złotych? Autor: ~Bronco [5.173.72.*]
    Lokata na 2,25% a oficjalna inflacja 3,4% a rzeczywista pewnie 7%

gratulujemy bankowi dobrego samopoczucia bo kredytów poniżej 10% nie znajdziesz.

Polecam obligacje banku PBS na Catalyst, np. PBS 0523 - wykup za trzy lata - zakup z premią poniżej nominału ok 60% obecnie co daje ok 10% oprocentowania i premię przy wykupie po cenie nominalnej.