ja sie ucze, nie mam jeszcze roku ;) wiec pewnie nie zdaje sobie sprawy z wszystkich swoich bledow, dlatego uwag dluzej grajacych ode mnie chetnie slucham :) - stad bylo moje pytanie, bo moze cos zauwazyles po prostu bo chyba grasz dluzej niz ja - tak sadze
greg to slynny nick, dobrze znany na forum bankiera GPW sprzed pawie 10 lat, niesety pozniej sie gregow namnozylo, a to byl styl jedyny w swoim rodzaju.
Ja się nauczyłem ze tu nic nie wiadomo napewno stoplosy trzeba stawiać i szybko usredniać w razie błędów. Poza tym dzisiejsze umocnienie dolara do euro wogóle nie idzie w parze z umocnieniem się dolara do złota a caly czas tak było. Okolice 4zł i parytet euro dolar to według mnie strefa śmierci i niech inni rysuja co chcą. Amerykanie przez drogiego dolara mają coraz mniej opłacalny eksport chcą tanich półproduktów i surowców. Nawet zniesli zakaz sprzedarzy baryłek ropy aby uaktywnić popyt i zwiększyć cenę. Także moze być zupelnie odwrotnie niż wiekszośc przypuszcza.
oj tam zle sie wyraziłem nie miałem na mysli, ze NIGDY nie stawiam sl i ze neguje , ale,ze w przewazającej ilosci nie uzywam tego wynalazku, poza tym jak nie jestem pewien scenariusza to rozbijam size ktorym chce wejsc na kilka mini i usredniam napisalem, że nie usredniam wtedy, gdy wykres leci na chama w innym niz zamierzony kierunek np 200-300 pip np przed (lub w trakcie) bardzo waznymi danymi pmietacie co było, jak miała być podwyżka stóp USA? niektórzy obawiali sie wlaczac komp, zeby zle nie wejsc (bax, ha ha) :)) a na fx od 2011 (wiec jakims mistrzem w tym kasynie nie jestem, ale swoją sparwdzoną metodę już mam i raczej daje zarobić, choc na razie za mało zaeby z tego wyżyć) słaby punkt tego wszystkiego to to ze nie zawsze moge byc przed kompem (praca, jakies wyjazdy) i tak jak dzisiaj moglem zostawiac tylko zlecenia (np dzis na 3,9815 eska na usdpln)
no fakt, teraz sprawdzilem, że faktycznie napisalem że nie używam sl, ale to chodziło o te sytuacje nagłe gzdzie często zdażają się chwilowe wydłużenia, żeby zdjąć z pozycji tych co już grają pod odwrót