ja jak widzisz juz wyzej 3,74 to czesc dolcy juz sprzedalem a trzymam tylko te kupione nizej 3,69 i tylko czesc ponizej 3,73 http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=1&u=14538390 bo tak sie robi krotko
Nie spieszę się tylko pytam aby wiedzieć na przyszłość co robić, takie pytania a co by było gdyby .... a co do ceny to kwestia interpretacji :-))) ale dzięki za czas
Ja tam czekam na lepsza cene powyzej 3.77. I tak teraz nic sie tanio nie da odkupic wiec nie ma sie co spieszyc jak sie ma dolce kupione po 3.755. Ogolnie liczylem na wyborcze osłabienie PLN ale lipa.
Cały problem leży gdzie kupujesz dolca realnego.Jeśli kupujesz w kantorze ze spreadem 2 grosze to gra na krótko nie ma sensu , bo albo nic nie zarobisz jak przedział ruchu dolara będzie ograniczony albo zostaniesz z nim na dłużej bo okaże się że nagle zdechł. Ja nie mam możliwości zakupu dolca z bardzo niskim spreadem więc trzymam zawsze dłużej niż np Bax aby zarobić te 4-5 groszy to muszę jeszcze doliczyć ten cholerny spread 2 grosze czyli muszę starać się trafić w szczyt co jest trudne. Oczywiście i częstotliwość zarobku jest znacznie mniejsza niż tych grających DT, oczywiście i ryzyko większe bo nie ma się jak skracać szybko ale póki trend jest wzrostowy ma to sens.
4-5 gr spredu to juz kosmos. Przy tych ruchach to na krotko nie ma szans nic zyskac. Ja mam na dolcu 0,5-1gr ale musze brac minimum 50tys. Aby zarabiac w systemie kantorowym to ponizej 200koła PLN jest ciężko... bez gotowki mozna probowac poskalpowac na forxie ale rownie dobrze mozna pojsc sobie do kasyna...
A to juz co innego. A gdzie kupujesz walute ? ja na cinkciaz'u. Geralnie z obslugi jestem zadowolony ale jak mowie. Szanuja klienta tylko powyzej 50k inaczej spread zabojczy...
Kupuję różnie w zależności gdzie taniej np WALUTOMAT tu można kupić niemalże po średniej cenie czyli jakby bez spreadu ale za to płacisz prowizję 0,2 % od kwoty za jaką sprzedajesz lub kupujesz walutę. Czyli jednak też tu można powiedzieć że spread występuje jednak jest ukryty w prowizji. Korzystam jeszcze z kantoru FRITZ EXCHANGE i tutaj jest bez prowizji ale za to jest spread 2 gr. Muszę przy tym pochwalić obydwie platformy bo wszystko jest załatwiane bezpiecznie i szybko a korzystam już ponad 3 lata
Muszę kupować franki a do tego chciałem pohandlować (spróbować a'la forexa), ze wszystkich dostępnych internetowych platform wybrałem kantorfx. Zadzwoniłem i pogadałem o swoich planach - dali rabat, potem stwierdziłem że nic nie zarobię i znów telefon czy nie da nic więcej wytargować choć na jakiś czas aby zobaczyć czy warto sie w to pchać, więc dali mi rabat max 80 pipsów na 3 waluty i 100 pipsów na GBP przy spełnieniu z mojej strony utrzymania kilku "k" PLN. Dostałem info że spełniam cały czas warunki naszej umowy i przedłużą mi do odwołania przyznane 80 pipsów. Ot historia