• Re: -anonim Autor: ~BAX [31.179.22.*]
    ja jak widzisz juz wyzej 3,74 to czesc dolcy juz sprzedalem a trzymam tylko te kupione nizej 3,69 i tylko czesc ponizej 3,73
    http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=1&u=14538390
    bo tak sie robi krotko
  • Re: -anonim Autor: ~Anonim2015 [148.81.191.*]
    Nie spieszę się tylko pytam aby wiedzieć na przyszłość co robić, takie pytania a co by było gdyby .... a co do ceny to kwestia interpretacji :-))) ale dzięki za czas
  • Re: -anonim Autor: ~JP [78.8.152.*]
    Ja tam czekam na lepsza cene powyzej 3.77. I tak teraz nic sie tanio nie da odkupic wiec nie ma sie co spieszyc jak sie ma dolce kupione po 3.755. Ogolnie liczylem na wyborcze osłabienie PLN ale lipa.
  • Re: -anonim Autor: ~Martin [94.254.198.*]
    Jeszcze przyjdzie osłabienie,tylko trzeba przeczekać bo na razie zbyt wielu by się obłowiło
  • Re: -anonim Autor: ~uczniak [83.27.114.*]
    Cały problem leży gdzie kupujesz dolca realnego.Jeśli kupujesz w kantorze ze spreadem 2 grosze to gra na krótko nie ma sensu , bo albo nic nie zarobisz jak przedział ruchu dolara będzie ograniczony albo zostaniesz z nim na dłużej bo okaże się że nagle zdechł.
    Ja nie mam możliwości zakupu dolca z bardzo niskim spreadem więc trzymam zawsze dłużej niż np Bax aby zarobić te 4-5 groszy to muszę jeszcze doliczyć ten cholerny spread 2 grosze czyli muszę starać się trafić w szczyt co jest trudne.
    Oczywiście i częstotliwość zarobku jest znacznie mniejsza niż tych grających DT, oczywiście i ryzyko większe bo nie ma się jak skracać szybko ale póki trend jest wzrostowy ma to sens.
    4-5 gr spredu to juz kosmos. Przy tych ruchach to na krotko nie ma szans nic zyskac. Ja mam na dolcu 0,5-1gr ale musze brac minimum 50tys. Aby zarabiac w systemie kantorowym to ponizej 200koła PLN jest ciężko... bez gotowki mozna probowac poskalpowac na forxie ale rownie dobrze mozna pojsc sobie do kasyna...
    Źle mnie zrozumiałeś ja piszę o spreadzie 2 groszę ale3 żeby zarobić np 5 gr wtedy na cenie musi być 5 gr + 2 gr = 7gr wyżej
    A to juz co innego. A gdzie kupujesz walute ? ja na cinkciaz'u. Geralnie z obslugi jestem zadowolony ale jak mowie. Szanuja klienta tylko powyzej 50k inaczej spread zabojczy...
    Kupuję różnie w zależności gdzie taniej np WALUTOMAT tu można kupić niemalże po średniej cenie czyli jakby bez spreadu ale za to płacisz prowizję 0,2 % od kwoty za jaką sprzedajesz lub kupujesz walutę. Czyli jednak też tu można powiedzieć że spread występuje jednak jest ukryty w prowizji. Korzystam jeszcze z kantoru FRITZ EXCHANGE i tutaj jest bez prowizji ale za to jest spread 2 gr. Muszę przy tym pochwalić obydwie platformy bo wszystko jest załatwiane bezpiecznie i szybko a korzystam już ponad 3 lata
    My tu gadu gadu a jednak dolar rośnie
  • Re: -anonim Autor: ~Anonim2015 [77.252.107.*]
    Co do mnie to wynegocjowałem 80pipsów , powyżej 100 pipsów to dla mnie strata czasu na waluty no chyba ze czekam tylko na mega okazje :-)
    Gdzie i jak wynegocjowałes ?
  • Re: -anonim Autor: ~Anonim2015 [77.252.107.*]
    Muszę kupować franki a do tego chciałem pohandlować (spróbować a'la forexa), ze wszystkich dostępnych internetowych platform wybrałem kantorfx. Zadzwoniłem i pogadałem o swoich planach - dali rabat, potem stwierdziłem że nic nie zarobię i znów telefon czy nie da nic więcej wytargować choć na jakiś czas aby zobaczyć czy warto sie w to pchać, więc dali mi rabat max 80 pipsów na 3 waluty i 100 pipsów na GBP przy spełnieniu z mojej strony utrzymania kilku "k" PLN. Dostałem info że spełniam cały czas warunki naszej umowy i przedłużą mi do odwołania przyznane 80 pipsów. Ot historia
  • Re: DOLARY PAZDZIERNIK Autor: ~ARP [89.66.185.*]
    Zielony będzie wędrował do góry nawet do 3,85-90
  • Re: DOLARY PAZDZIERNIK Autor: ~ARP [89.66.185.*]
    Dojdą do 3,85 - 90
  • Re: DOLARY PAZDZIERNIK Autor: ~Anonim2015 [148.81.191.*]
    "Zostałem na peronie" - pociąg dolarowy odjechał, przeciwieństwo JP (ty już zadowolony z kursu) :-)