Załozyłam strategie lwa aby zarabiać i iwestować pieniądze, ale ja zamiast iwestować trace pieniądze i za każdym razem słysze ile to kasy dostaną po mojej śmierci. Szczerze to mam to gdzieś co będzie po mojej śmierci. Dałam sie nabic w butelke. Nie mam ochoty płacić tym oszustom moich pieniędzy a oni tak nimi obracają że sami mają zagwarantowany zysk a ja straty na 100%. Dodam jeszcze że zakładając tą polise agent przekonywał mnie że oszczędzam na własną emeryture a ochrona na życie jest dodatkowa. Cóż człowiek uczy się na błedach!!
Witam,
Rozwiązanie tupu ING strategia lwa były dobre 10 lat temu jak nic innego nie było na rynku...
co do haraczy typu ZUS czy OFE...jak narazie płacimy i coś mi się wydaje że dalej tak będzie. Z tych dwóch filarów będziemy mieli łącznie emeryturę maksymalnie 40% ostatniego wynagrodzenia czy nam się to podoba czy nie. Nie mamy na to wpływu. Jednak możemy wziąć sprawę w swoje ręce.
Na rynku istnieje wiele rozwiązań, które są reklamowane jako rozwiązania na emeryturę. Są to jednak rozwiązania, które nie spełniają podstawowych parametrów wymaganych na emeryturę, np. dożywotniego świadczenia o określonej wysokości już w dniu dzisiejszym. Rozwiązanie typowo emerytalne powinno posiadać kilka niezbędnych parametrów. Ponadto powinno być ono dopasowane do indywidualnych możliwości i potrzeb. Należy się również zastanowić na czym tak naprawdę Wam zależy..czy na odkładaniu części środków z przeznaczeniem na emeryturę czy też agresywne inwestowanie i narażanie ciężko zarobionych pieniędzy. Być może warto również podzielić środki na 2 równoległe takie rozwiązania tak, by chociaż w części zapewnić sobie gwarantowaną minimalną emeryturę na satysfakcjonującym dla Was poziomie. Jest takie rozwiązanie obecnie na rynku, które już w dniu podpisania umowy daje gwarancję otrzymywania jasno określonej sumy pieniędzy miesięcznie i to dożywotnio!
I od razu mówię, że nie ma to nic wspólnego z ubezpieczeniami oferowanymi przez T.U. jako rozwiązania na emeryturę bo tak naprawdę nie spełniają one podstawowych parametrów. Jak coś jest do wszystkiego (ubezpieczenie z funduszem) to jest do niczego. Co innego ubezpieczenie na życie (które tak naprawdę powinno być realnym zabezpieczeniem a nie tylko polisą) i co innego jeżeli mówimy o gromadzeniu środków na emeryturę.
Jeśli ktoś chciałby uzyskać więcej informacji na ten temat, proszę zostawić swój e-mail poniżej. Śledzę ten wątek więc odpiszę.
atc.trader Jestem pracownikiem kontraktowym składki nie są odprowadzane chcę założyć IKE co o tym myślisz ico można w mojeje sytuacji zdziałać lepiej na giełdzie się nie znam próbowałam z Funduszami Inwestycyjnymi lipa jak możesz to podpowiedz Alicja
polisy inwestycyjne maja jedna podstawowa wade: koszty wieksze niz zyski i to w bardzo dlugim okresie czasu, o ile nie do konca trwania polisy. tlumaczenie agenta, ze to dopiero po ilus latach zacznie rosnac, mozna sobie wlozyc... dobrze, ze jego pensja po podpisaniu umowy rosnie od razu!
temat walkowano wielkorotnie i wniosek jest jeden: kopac w d**e wszystkich agentow wciskajacych ten SHIT!
Dnia 2010-03-07 o godz. 19:47 ~magda28211 napisał(a):
> ten produkt to totalny SHIT!
polisy inwestycyjne maja
> jedna podstawowa wade: koszty wieksze niz zyski i to w
> bardzo dlugim okresie czasu, o ile nie do konca trwania
> polisy. tlumaczenie agenta, ze to dopiero po ilus latach
> zacznie rosnac, mozna sobie wlozyc... dobrze, ze jego
> pensja po podpisaniu umowy rosnie od razu!
temat walkowano
> wielkorotnie i wniosek jest jeden: kopac w d**e wszystkich
> agentow wciskajacych ten SHIT!
No brawo magda 28211,jutro dzień kobiet a ty się stresujesz.a tak naprawdę nie masz pojęcia oczym piszesz.Tu jest mowa o strategi lwa z ike .Najtańszy produkt emerytalny wsród róznego badziewia.chcesz konkretnie to podaj datę swojego urodz.porównasz z TFI.pozdro.