A MOże scenariusz alternatywny. tuora +jakiś fundusz ,ewentualnie branzowy, wiedząc o problemach totala ogłasza wezwanie te informacje z piątku o mythicach byłyby logiczne-łapiński wychodzi z orphee z , może to udziałowcom totala i cormaya jakoś wytłumaczyć-sytuacja WIN -WIN-Łapiński zachował twarz TUORA też zadowolony bo i tak Cormay miał wydmuszką zostać
te wszystkie medialne gierki, to może tylko negocjacje w sprawie wysokości ceny wezwania-jak daleko w d,, jest TOTAL i jaką cenę jest w stanie zaakceptować
Dnia 2015-06-22 o godz. 01:23 ~zloty napisał(a): > te wszystkie medialne gierki, to może tylko negocjacje w sprawie wysokości ceny wezwania-jak daleko w d,, jest TOTAL i jaką cenę jest w stanie zaakceptować
złoty masz racje, że te medialnie gierki czemuś służą, bo nagle jest ich bardzo dużo i jak dla mnie wszystkie są przesłaniem do potencjalnych dużych inwestorów, którzy byliby zainteresowani kupnem Orphee
czy jeżeli Łapiński sam lub w duecie zrobi wezwanie to ja muszę mu sprzedać swoje akcje??? NC odnosi się chyba do regulacji zawartej w umowie spółki, jeśli ta cała zadyma jest po to, aby przestraszyć drobnych inwestorów i cena akcji mocno spadła, po to aby potem dobrze sprzedać całą spółkę poważnemu inwestorowi, to ja się nie zgadzam na sprzedaż swoich akcji za grosze
a i bardzo dużo jest tendencyjnych wpisów że Tuora okradł spółkę i że nic z niej nie ma, to po to aby wywołać panikę wśród akcjonariuszy? czy po to aby zniechęcić potencjalnych kupujących?,
czy czynności przekraczające zwykły zarząd wymagają działania całej Rady Dyrektorów? do tych istotniejszych spraw zawsze chyba podejmują decyzje wspólnie?
brali dzisiaj na otwarciu dziesiątkami tysięcy po 94 gr a teraz ubierają tymi akcjami leszcza dużo grubiej, niestety ja znów zaspałem liczyłem na 80 gr i znowu muszę czekać na obniżkę kursu |!!