• Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~Zdzichu [79.141.160.*]
    Uważasz, że w styczniu i do połowy lutego, a później 13 i 27 kwietnia to był wash trade, kompletnie nie związane z fundamentami?
    Po styczniowych i lutowych wash trade rynek dostał newsa o odwołaniu prognozy, to ciekawy jestem jakiego teraz dostanie po kwietniowym wash trade?
  • Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~MagK [62.87.147.*]
    Dnia 2015-05-01 o godz. 19:26 ~Zdzichu napisał(a):
    > Uważasz, że w styczniu i do połowy lutego, a później 13 i 27 kwietnia to był wash trade, kompletnie nie związane z fundamentami?
    > Po styczniowych i lutowych wash trade rynek dostał newsa o odwołaniu prognozy, to ciekawy jestem jakiego teraz dostanie po kwietniowym wash trade?

Nie obserwowałam notowań w styczniu i lutym więc się nie wypowiem. A w kwietniu moim zdaniem mamy do czynienia z wash trade. Oczywiście to moje zdanie, mogę się mylić.

Dnia 2015-05-01 o godz. 19:00 ~MagK napisał(a):
    > Dnia 2015-05-01 o godz. 18:37 ~jacek napisał(a):
    > > ci co uwalili kurs swoje dostali. Dokupili to ok. 200 tys. akcji. Wiadomo to nie są wielkie pieniądze, ale zawsze lepiej kupić po 1.4 zamiast 5.4. Ruch te spowodowały jednak osuniecie kursu na niższe poziomy. Na obecna chwile nie ma chętnych do kupna, bo ci co mieli kupić już dawno to zrobili i czekają. Na arkuszach sprzedaży jest trochę akcji, ale to efekt paniki leszczy.

A skąd wziąłeś te 200 tys akcji? Tak teraz sprawdzam notowania i nie widzę takich obrotów przy kursie ok. 1,4

http://www.biznesradar.pl/notowania-historyczne/AGTES

uważasz, że tu spółdzielnia rozgrywa?
    Dnia 2015-05-01 o godz. 19:44 ~Zdzichu napisał(a):
    > uważasz, że tu spółdzielnia rozgrywa?

Tak właśnie uważam, niestety...

Odwołanie prognoz jeszcze nie świadczy o tym, że Spółka nie będzie miała przyzwoitych wyników. Odwołanie prognoz było podyktowane opóźnieniami w pozyskiwaniu kontraktów. Może już pozyskali te kontrakty. Trzy lata pod rząd zyski: 1 mln, 3 mln i chyba 3,7 mln. Mają począwszy od zysku za 2014 r. rok wypłacać dywidendę (oczywiście jak akcjonariusze tak uchwalą ale zarząd będzie rekomendował wypłatę dywidendy). To nagle jak odwołali prognozy to się wszystko zawali, będą straty, koniec spółki?

No nie wiem. Ja i tak czekam na wyniki i dywidendę. :)
    Nie wiem skąd wy tą dywidende bierzecie skoro nawet jeszcze raportu rocznego nie opublikowali.
    Gdyby to była taka dobra spółka to raczej Altus nie pozbył się jej w tych cenach.
    Poza tym w przedzial 1,4-2,5 poszło milion papiera, więc kogoś mocno parzy to w rączki. Przy tych wskaźnikach nikt normalny by tego nie robił.
    Dnia 2015-05-01 o godz. 19:59 ~Zdzichu napisał(a):
    > Nie wiem skąd wy tą dywidende bierzecie skoro nawet jeszcze raportu rocznego nie opublikowali.

Z raportu za 4Q 2014. :)

> Gdyby to była taka dobra spółka to raczej Altus nie pozbył się jej w tych cenach.

Altus zdaje się nie puścił w rynek tylko sprzedał Tonbo Investments Ltd. Nie wiadomo jaka była cena sprzedaży.

> Poza tym w przedzial 1,4-2,5 poszło milion papiera, więc kogoś mocno parzy to w rączki. Przy tych wskaźnikach nikt normalny by tego nie robił.

No właśnie - nikt normalny by tego nie robił. Wszystko wskazuje na spółdzielnię.

Dnia 2015-05-01 o godz. 19:59 ~Zdzichu napisał(a):
    > Poza tym w przedzial 1,4-2,5 poszło milion papiera, więc kogoś mocno parzy to w rączki. Przy tych wskaźnikach nikt normalny by tego nie robił.

I jeszcze takie pytanie mi się nasuwa do tego co napisałeś. Kto kupił ten milion papiera? Tu na forum jest kilka osób. To sugeruje, że ulicy jest tu niewiele.
    Dnia 2015-05-01 o godz. 20:14 ~MagK napisał(a):
    > Dnia 2015-05-01 o godz. 19:59 ~Zdzichu napisał(a):
    > > Poza tym w przedzial 1,4-2,5 poszło milion papiera, więc kogoś mocno parzy to w rączki. Przy tych wskaźnikach nikt normalny by tego nie robił.
    >
    > I jeszcze takie pytanie mi się nasuwa do tego co napisałeś. Kto kupił ten milion papiera? Tu na forum jest kilka osób. To sugeruje, że ulicy jest tu niewiele.

No i w sumie jeszcze pytanie kto sprzedał? Oprócz Altusa oczywiście. Więcej komunikatów o zmniejszeniu zaangażowania nie było więc nikt duży nie sypał. No tylko mi pasuje ten wash trade. :)

Tylko proszę się nie sugerować tym co piszę przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnych. To tylko moje spostrzeżenia i wnioski. Mogę się mylić.

• Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~jacek [88.105.42.*]
    myślenie nie boli, ale widzę sprawia kłopoty. Ja sugerowałem, ze ktoś spokojnie mógł kupić ok. 200 k. Nie chce mi się liczyć ile akcji się przewinęło od lutego. Na pewno w samym kwietniu będzie grubo ponad 300 k. Na marginesie  z takich większych 13/04-- 135735, 27/04 92098, 29/0-4 29751.
    Dnia 2015-05-02 o godz. 13:37 ~jacek napisał(a):
    > myślenie nie boli, ale widzę sprawia kłopoty. Ja sugerowałem, ze ktoś spokojnie mógł kupić ok. 200 k. Nie chce mi się liczyć ile akcji się przewinęło od lutego. Na pewno w samym kwietniu będzie grubo ponad 300 k. Na marginesie  z takich większych 13/04-- 135735, 27/04 92098, 29/0-4 29751.

Zrozumiałam, że piszesz, że teraz - w kwietniu ktoś kupił ok. 200k akcji po cenie ok. 1,4 zł co nie byłoby możliwe bo takich obrotów w cenie ok. 1,4 zł nie było. Ale jeśli piszesz że od lutego no to tak, mógł tyle w tych cenach kupić.
  • Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~jacek [88.105.42.*]
    Ok już wiem, gdzie jest problem. Nie chodzi mi stricte o 1.4, ale ogólnie ktoś ładnie tanio skupuje. Po 2.7 tez było tanio. Zresztą musimy poczekać, aż mafia się obkupi 
  • Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~drobny [31.174.204.*]
    Agtesa juz nie ma w notowaniach
  • Re: Boruta topi Agtesa ? Autor: ~eo [89.229.14.*]
    jw
[x]
AGTES 0,00% 0,26 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.