• Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~mrkuchar [156.17.58.*]
    Ty prowokujesz czy tak rzeczywiście myślisz? Drobni oddali już dawno ;)
    Jeśli jest jakaś reszta to jest ona w portfelach inwestorów indywidualnych z wieksza gotówka i głową na karku. W tej chwili to teatr jednego aktora ;)
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~maniutek [77.114.33.*]
    Dnia 2015-03-04 o godz. 09:52 kamerdyner-profesora napisał(a):
    > A dzisiaj znowu rynek na leb leci.
    > To co napiszę w tej chwili, to każdy adept sztuki analizy technicznej powinien sobie zapamiętać.
    > Teraz mówię o całym rynku a nie o GTC.
    >
    > Zobaczcie jak silna jest formacja dwóch czarnych świec w połączeniu ze zniesieniem 0.618.
    > Rynek przebił zniżkującą linię oporu, dając tym samym nadzieje na mocny wzrost, a tu niespodzianka w postaci oporu na wymienionym
    > poziomie dała mu kopa w dół.
    > Co zakłada więc Kamerdyner na nadchodzące dni.
    > Zakłada formacię Gartleya.
    > Ot i wszystko w tym temacie.
    >
    > Kamerdyner
    > A GTC ?
    > GTC sobie a rynek sobie. Bardzo fajnie widać, jak zastosuje się do GTC wykres godzinowy i kanał medianowy.

czyli że mamy ruch w okolice 2.415 pkt ???
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: kamerdyner-profesora [89.68.99.*]
    To znaczy, że na wigu oraz wigu 20 buduje się formacja Gartley Pattern.
    To co najważniejsze, to trzeba wiedzieć z którego miejsca dokonywać pomiary.

Co do GTC, to jak widzę wszystkie moje starania, aby przekonać antygtc do analizy technicznej, nie przynoszą skutków.
    No cóż możesz kolego zostać przy swoich przekonaniach, mnie nic do tego, tylko zobacz gdzie one cię jak dotychczas doprowadziły.
    Przecież musiałeś na ich podstawie wcześniej kupować GTC dużo dużo wyżej, gdzieś w okolicach 20 zeta.
    Więc jak to jest, ciągle nie rozwiązany dylemat a mianowicie, czy analiza techniczna, czy fundamentalna ?
    Ja myślę, że jedna chodzi w parze z drugą, problem w tym, że jedna i druga musi być na odpowiednio wysokim poziomie. A do tego trzeba lat nauki. Dlatego jak widzę kogoś wchodzącego bez przygotowania na rynek Forex, lub rynek kontraktów, to wiem jedno.
    Wyczyszczą go do spodu, szybciej niż myśli. Dokładnie te same prawa obowiązują na rynku akcji, ale zmiany zachodzą tylko w jedną stronę, są dużo wolniejsze a sygnały kupna bardziej widoczne. Można oczywiście latami sobie grać na rynku, ale bez opanowania podstawowych praw jakie tu obowiazują wynik z góry będzie wiadomy.
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~maniutek [31.0.2.*]
    można by by rzec trafiony zatopiony...
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~maniutek [31.0.2.*]
    Dnia 2015-03-22 o godz. 23:39 ~maniutek napisał(a):
    > można by by rzec trafiony zatopiony...

tzn. gartley na wig20 jak malowany...
  • Re: Zabawa i tany od ściany do ściany Autor: ~maniutek [77.114.33.*]
    w tym przypadku za XA przyjąłem spadek począwszy od 04/12

zastanawiam się czy są jakieś zależności dotyczące okresu w jakim są budowane obydwa skrzydła... czy tu występuje jakaś zależność...

pzdr
[x]
GTC -0,25% 4,02 2025-09-23 14:26:02
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.