Właśnie tak. Naganiasz! I to bede tępił. Jak możesz pisać co kto zrobi, kiedy sprzeda, po co kupił? Masz taką wiedzę? Ja opieram się na faktach i tylko takie przedstawiam. A to jaka ktoś podejmie decyzję to jest jego sprawa. Ale fakty uważam ze warto znać a nie tylko bajki jakie starasz się wyrysowywac!
Daj spokój Greg - to jest jakiś troll lub ktoś nie spełna rozumu - nie ma co z nim dyskutować - jego cel to chyba powku$#%% innych. Na spółce jak widać ch. d. i kamieni kupa, liczyłem ze po tym splicie coś się ruszy i po tych pozawieranych umowach, ale jak widać zima jest i kto to wie czy i kiedy się ruszy, bo jak widać kurs się STABILNY zrobił ale w dół.... Ja tam zostaje z tą kiszkonką jak się nie ruszy to może dla dzieci/wnuków będą akcje coś warte. Zlej pacynkę wyżej - znikną to dobrze nie znikną to ich problem. pozdr
Pol. Masz rację. Nie ma sensu wchodzić w dyskusję. Pokolenie Z... Nie warto wdawać się w dyskusję bo to nie ma sensu. Plus jest taki ze wczoraj jeden ptaszek juz wyfrunal ze swoim 1000akcji. Za prę dni i drugi odleci. Ps. miejmy nadzieje ze nasze dzieci będą szczęśliwe ze tata miał akcje AC ;)
Cieszę się, że regualrnie odpisujecie, przynajmniej wiem, że wchodząc na forum poprawię sobie humor widząc wasze posty (nigdy się nie zawodzę :). Chcesz potępiać moje naganianie, którego nie robię, proszę bardzo, rób to dalej. Obserwując wasze posty ciężko nawet mówić o Kajko&Koszko bo widać, że styl pisania macie bardzo podobny :)
Smuci mnie fakt, że nawet nie raczysz odpowiedzieć Greg na moje pytanie zadane po raz 3-4 ? Skoro tak nie lubisz Astorii to czemu nie sprzedaż ich akcji lub nie oddasz komuś innemu ?
Nie upatrujcie tutaj przyszłości tylko zostawcie to innym, którzy dorobią się na tym jak inwestycje spółki zaczną przynosić wysokie dochody :)
Odpowiedz jest tak blacha ze nawet nie chce mi się po prostu o tym pisać. Nie sprzedaje akcji na których tracę. Jestem tutaj od początku i wiem jak spółka działa do tej pory. Pozostaje tylko usrednianie. Ty jesteś 3tyg ale wszystkie rozumy pozjadales. Zostań z nami jak będzie kurs 0.5zl to pogadamy znowu. Zobaczymy co wtedy powie twoja analiza. Ty nie odpowiedziałeś na żadne pytanie. Ale mam jeszcze jedno. Cena nominalna akcji AC była 10zl. Jak myślisz dlaczego WDM obniżył do 1zl??? Myśl chłopie a nie rysuj wykresów. To nie jest WIG20
Skąd się biorą tacy eksperci jak wy ? Bo akurat mnie twoje teorie załamują Greg, jak i twojego kolegi.
Może i jestem kobietą i siedzą krócej od was chociaż wątpię co do tego ale mam jak i kolega rozgarnięcie dobre w temacie :D Podaj konkrety dlaczego ma być kurs 0,5 skoro to nawet nie zmierza do 1zł a udzielę się i dalej z wami w dyskusji bo pisać każdy może a jak ma to się do rzeczywistości to nikt nie wie :D
Dzięki mój Pat czy Mat (nie wiem kogo z nas jak nazywa Kajko&Koszko) za udział w dyskusji, przynajmniej jest ktoś rozgarnięty do prowadzenia normalnej dyskusji
Dziwne jest twoje gdybanie Greg, że analizowanie analiz technicznych jest próbą naciągania nowych akcjonariuszy gdyż analizy pokazują jak na tacy jaki jest obecna sytuacja spółki. Chyba zgodzisz się z tym, że lepiej patrzeć na spółkę po analizach miesięcznych czy tygodniowych niż tak jak ty ileś w lat wstecz gdzie sytuacja spółki 3 lata temu nic nie zmienia w stosunku do obecnej sytuacji. Żyjcie dalej z Koszko tym co było kiedyś a nic nie zyskacie tutaj a inni za to tak
Nie ma za co ;) Wiesz, dziwi mnie brak odzewu z ich strony ale jeśli razem zamilkli w tym samym czasie to można gdybać, że to jedna i ta sama osoba :D
A z Tobą zgodzę się co do analiz. Np. ja nie patrzę ciągle co było ileś lat temu bo co z tego będę mieć ? Lepiej zaglądać w analizy i patrzeć co na bieżąco się tutaj szykuje bo przynajmniej wiem na co się nastawiać :D Początek tygodnia na plusie paru groszy więc jest przynajmniej dobra wiadomość ;]
Nie odpisują/odpisuje bo ciężko im cokolwiek powiedzieć skoro oceniają spółkę jedynie poprzez pryzmat tego co było kiedyś zamiast patrzeć na to co jest teraz.
Jeśli spółka ma w obiegu kilka inwestycji a jej kurs nie jest groszowy to sorry ale nie widzę powodu, żeby mówić o jej upadłości, stratach itp. Zyski i kurs mogą nie być w swojej idealnej formie, ale nie oznacza to aby od razu stwierdzać najgorsze.
Wystarczy popatrzeć na inne spółki co się z nimi dzieje gdzie miały świetlaną przyszłość a nagle kurs toczy się po parę groszy. Tutaj tak nie jest więc nie ma co brać nad pod uwagę takie rzeczy..
P.S Dzięki Greg za ocenianie mnie głównie po moim nicku. Jeśli mamy tym oceniać to znaczy, że Drzazga jest surowa a ty jesteś Grekiem i bankrutujesz ? Sorry za takie stwierdzenia ale idę twoim tokiem rozumowania
Twoje ostatnie stwierdzenie rozłożyło mnie na łopatki :D :D :D
Inne spółki na giełdzie mają się gorzej a Astoria trzyma. Nie jest to ich najlepsza forma bo stać je na lepsze ale jest dobrze. Jeśli stać ich na więcej i mogą swoimi działaniami wycisnąć więcej to dadzą radę. Zarząd nie uczyni cudów z dnia na dzień ale strategię na inwestycje na pewno mają rozpisaną na kilka miesięcy w przód więc obserwujmy co będą robić dalej
Dokładnie o to chodzi. Greg i Pol (Kajko&Koszko) czepiają się, że to niby jest źle a widać, że ich wiedza o giełdzie jest ograniczona jeżeli chcą aby spółka dorobiła się w 2/3 dniach. Teraz Astoria w najbliższych tygodniach spokojnie może się dorobić na swoich inwestycjach - więcej o tym w innym temacie gdzie więcej szczegółów jest o tym.
Szczerze to nie wiem czy to jeszcze kiedyś ruszy... Zaczynają kombinować i sprzedają akcje z małym zyskiem co daje im trochę kasy w firmie, ale podkreślam małym. Mogli by napompowac bardziej ale wola mieć cokolwiek bo wiedzą że wałki robią. A kasę i tak pewnie wyprowadza na "usługi obce" czyli do WD .. Masakra. Nawet nie potrafią już nakręcić popytu na swoje spółki bo zaufanie do nich jest zerowe. Tylko ładnie piszą i nic poza tym. Polecam kupowanie jak coś sprzedadzą bo wtedy spółki w końcu idą do góry. Ja kupiłem aedes jak wyszli i jestem zadowolony z zysku.
Dzięki za odpowiedź. Syf kiła i mogiła. Nawet wyjść z tego porządnie nie można... zreszta jak pisałem chyba już wolę wnukom zostawić a to jeszcze długa droga... niż sprzedać chyba żeby zrobić sobie stratę na koniec roku. Gdzie szukasz komuikatów o zbyciu tego co posiadają: w wiadomościach z z "ich" konkretnych spółek czy ogólnych komunikatach ESPI/EBI ?
Z espi. Teraz juz tak nie śledzę bo mam ich w nosie ale kiedys szperalem wiecej. Tu tak jak ty zostane na dluuuugo. Mysle ze 5 lat to min zanim zaczniemy cos zarabiać. Jesli wczesniej ich jakies pozwy nie zniszcza i nie zbankrutuja