• Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: ~Graham [83.11.82.*]
    Ja ide dzis zalatwiac do DM papiery ze posiadam akcje Formuly8 i wysylam je do naszego najwiekszego w tej chwili udzialowca pana M. Cagary przypomne raz jeszcze jego wlasciwy mail to: lex_nobilis@wp.pl

Jesli zbierzemy 50% to pan Cagara juz reszte zalatwi by bylo dobrze.. Ma swoja kancelarie, wiec nie dziala tez sam..
    Bedziecie chcieli to sprzedacie zaraz po odwieszeniu akcje, a jak kto bedzie chcial to sobie dluzej potrzyma moze zarobi wiecej, jeszcze spolke moze wyciagnie na prosta i zacznie z czasem przynosic zyski..
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: ~Lisu [83.21.44.*]
    To wyślijcie na maila co trzeba załatwić. ja wysłałem Panu Marcinowi numer telefonu oraz napisałęm ile posiadam akcji. Do tej pory nikt nie zadzwonił. Dlatego proszę o kontakt telefoniczny.
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: ~f8 [81.190.229.*]
    Lisu zgłosiło się ok 85 osób deklarujacych chcec współpracy
    jakby cagara miał dzwonić do każdego to chyba by zwariował

Niedługo ma sie pojawić instrukcja i pełnomocnictwa
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: ~drobnyspekulant [79.185.17.*]
    Ok i tego się trzymajmy ja już załatwiłem z DM telefonicznie i czekam na list
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: ~Formula [83.21.60.*]
    nie umiecie pojsc do Domu Maklerskiego w ktorym macie rachunek lub zadzwonic i poprosic o swiadectwo(dowod) ze sie posiada akcje Formuly i nic wiecej i wyslac ten dokument mailem do pana Cagary na maila : lex_nobilis@wp.pl

I czekac w najblizszych dniach powinno wyjsc INFO o pelnomocnictwie do glosowania waszymi akcjami przez pana Cagare, podpisujecie(lub sami jedziecie z akcjami na walne, ale musicie dodatkowo w KDPW zarejestrowac je przed walnym, nie wiem czy kazdy by potrafil wiec lepiej podpisac i miec z glowy i nie tracic na paliwo by jechac osobiscie haha) :D
  • Proces zalatwienia w DM dowodu jak kto nie wie jeszcze-wyjasniam Autor: ~Graham [83.21.60.*]
    Wyslalem wlasnie skan swojego rachunku z banku do pana Cagary na: lex_nobilis@wp.pl jako dowod ze wciaz akcje Formuly posiadam na rachunku(byla na nim widoczna dzisiejsza data) nie zaplacilem nic za to.
    Z tego co sie dowiedzialem trzeba bedzie jeszcze poprosic o swiadectwo(u mnie to jest koszt 30zl w DM BZWK) i podac date do kiedy maja byc akcje zablokowane na rachunku czyli do daty wyznaczonego NWZA by mozna nimi glosowac na walnym zgromadzeniu akcjonariuszy, ktore zwolaja jesli zbierzemy lacznie 50%akcji.

Jak widzicie latwo sprawe zalatwic wystarczy poswiecic temu chwilke, a jest szansa ze odwiesza spolke i odzyskamy swoje pieniadze..
    Radze kazdemu zrobic to samo jesli nie chce stracic akcji Formuly na zawsze..
  • Re: Proces zalatwienia w DM dowodu jak kto nie wie jeszcze-wyjasniam Autor: ~Geo [89.69.106.*]
    Pamiętajcie liczy się każda jedna akcja. Prosimy o zgłoszenia.
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: darexy [62.69.195.*]
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie i dziękuję za odzew na naszą akcję "MIsja ostatniej szansy" Mysle ,ze przejdzie ona do historii NC jako pierwsza i jak na razie jedyna udana skonsolidowana akcja drobnych akcjonariuszy +jeden duzy mniejszosciowy.. Jak na razie wszystkie inne spolki ,ktore byly w podobnej sytuacji zostaly wyrzucone z notowan,a akcjonariusze zostali z szeregiem cyferek na rachunku maklerskim pozbawionym wartosci..
    :-)
  • Re: Prosimy o zgloszenia e-mailowe Autor: darexy [62.69.195.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Akcja Autor: darexy [62.69.195.*]
    http://www.lex-nobilis.pl/
    Komunikat Lex-Nobilis

Szanowni Państwo,

Drodzy Akcjonariusze

Przede wszystkim Proszę o uzupełnienie pełnomocnictwa do zwołania NWZA spółki Formuła8 S.A. poprzez:

1. Uzupełnienie danych o AKCJONARIUSZU

Osoba Fizyczna - Lewa Kolumna

(Imię, Nazwisko, Adres zamieszkania, Numer i seria dokumentu tożsamości i numer PESEL)

Osoba Prawna - Prawa Kolumna

(Nazwa firmy i siedziba, NIP, Wysokość kapitału zakładowego Imię Nazwisko osoby reprezentującej akcjonariusza, Sąd Rejestrowy, Sąd Rejestrowy, Nr KRS)

2. Uzupełnienie danych o LICZBIE POSIADANYCH AKCJI

ILOŚĆ AKCJI - (Proszę wpisać tam ilość akcji deklarowanych na świadectwie depozytowym z Biura Maklerskiego)

LICZBA GŁOSÓW Z AKCJI - Jest taka sama co ilość akcji

3. Podpis Akcjonariusza

4.Data i Miejscowość

UWAGA!!

ŚWIADECTWO DEPOZYTOWE - to wydruk z biura maklerskiego informujący o stanie posiadanych akcji spółki Formuła8 S.A.

PROSZĘ NIE BLOKOWAĆ AKCJI W BIURACH MAKLERSKICH BO NA TO PRZYJDZIE CZAS. PO WYZNACZENIU DATY WALNEGO ZGROMADZENIA MOŻNA BĘDZIE DOPIERO BLOKOWAĆ AKCJE.

TERAZ MUSICIE PAŃSTWO TYLKO UZYSKAĆ WYDRUK SWOJEGO RACHUNKU POTWIERDZAJĄCEGO TO, ŻE MACIE PAŃSTWO AKCJE SPÓŁKI FORMUŁA8 SA. DOKUMENT TEN MUSI BYĆ PODPISANY I PODBITY PIECZĄTKĄ PRACOWNIKA BIURA MAKLERSKIEGO
    W ORYGINALE.

ORYGINAŁ Pełnomocnictwa oraz ORYGINAŁ świadectwa depozytowego proszę przesłać najlepiej poleconym na adres:

Lex - Nobilis sp. z o.o.

ul. Św Jerzego 1A

50-518 Wrocław
  • Re: Akcja Autor: ~kasandra [37.248.9.*]
    ok. jutro wysylam papiery .....
  • Re: Akcja Autor: ~Inwestor [83.21.87.*]
    ja tak samo wraz z pelnomocnictwem tylko glupi by tego nie zrobil, a jest szansa ze odwiesza jak sie zbierzemy, a moze ktos by chcial sprzedac akcje teraz? to bym kupil ale pod warunkiem ze tanio tak hm po 60gr ktos odda mi? :P
  • Re: Akcja Autor: ~ja [31.7.46.*]
    sorki za głupie pytanie ale takie pełnomocnictwo od ręki można napisać czy gdzieś znajdę druk?
  • Re: Akcja Autor: ~Geo [149.156.28.*]
    http://www.lex-nobilis.pl/

na dole strony
  • Re: Akcja Autor: ~kos [77.91.45.*]
    dzisiaj rano wysłałem do Lex-Nolilis listem - poleconym priorytetem pełnomocnictwo i potwierdzoną przez bank ilośc akcji na moim koncie - oby nam się udało nie dopuścić do wywalenia z giełdy
    pozdrawiam walczących
  • Re: Akcja Autor: ~geliusz [91.235.239.*]
    poprosilem o wystawienie takiego swiadectwa i niestety bez podania daty do kiedy ma byc blokada nie mozna go otrzymac. blokade mozna zdjąc tylko odsylając do biura to pełnomocnistwo. blokade zalozyłem do końca lutego i nie wiem czy nie za krótko. przedłużenie blokady to nowe świadectwo i kolejny koszt za wystawienie (mbank 30zł)
    jesteś w błędzie, bo to świadctwo nic nie kosztuje - dokument możesz sam sobie wydrukować ( ale nie wiem w jakim banku masz rachunek), a bank bezpłatnie przystawia ci pieczątki uwiarygodniając dokument - ja to zrobiłem dzisiaj ; Pani w banku miała wątpliwość - nie wiedziała o co chodzi, ale ja w banku zalogowałem się na konto i wydrukowałem stan rachunku, a ona potwierdziła to pieczęcią banku i swoją imienną
    ten wydruk razem z pełnomocnictwem wysłałem listem poleconym do Lex-Nobilis
    działaj - bule szybko
    pozdrawiam walczących
    nie wiem czy to wystarczy co dostałeś.
    tu chodzi chyba o świadectwo depozytowe a nie o potwierdzenie posiadania akcji.
    w mbanku koszt wystawienia i jednego i drugiego bez względu czy w placówce czy wygenerowane i przeslane listem kosztuje 30zł
    i wiąże sie zawsze z blokada akcji do określonej daty, która automatycznie ją zdejmuje po upływie tego czasu. trzeba określić jakąś datę.
    blokadę można zdjąć wcześniej tylko zwracając świadectwo.
  • Re: Akcja Autor: ~drobnyspekulant [217.99.11.*]
    Wklejam to co było napisane kilka postów wcześniej
    UWAGA!!

ŚWIADECTWO DEPOZYTOWE - to wydruk z biura maklerskiego informujący o stanie posiadanych akcji spółki Formuła8 S.A.

PROSZĘ NIE BLOKOWAĆ AKCJI W BIURACH MAKLERSKICH BO NA TO PRZYJDZIE CZAS. PO WYZNACZENIU DATY WALNEGO ZGROMADZENIA MOŻNA BĘDZIE DOPIERO BLOKOWAĆ AKCJE.

TERAZ MUSICIE PAŃSTWO TYLKO UZYSKAĆ WYDRUK SWOJEGO RACHUNKU POTWIERDZAJĄCEGO TO, ŻE MACIE PAŃSTWO AKCJE SPÓŁKI FORMUŁA8 SA. DOKUMENT TEN MUSI BYĆ PODPISANY I PODBITY PIECZĄTKĄ PRACOWNIKA BIURA MAKLERSKIEGO
    W ORYGINALE.

ORYGINAŁ Pełnomocnictwa oraz ORYGINAŁ świadectwa depozytowego proszę przesłać najlepiej poleconym na adres:

Lex - Nobilis sp. z o.o.

ul. Św Jerzego 1A
    nie jestem maklerem ale...
    jest tam nieścislość.
    potrzebne jest ŚWIADECTWO DEPOZYTOWE.
    zdanie o nie blokowaniu jest błędne bo jest automatyczna blokada do daty która trzeba wymyslić teoretycznie
    a...." WYDRUK SWOJEGO RACHUNKU POTWIERDZAJĄCEGO TO, ŻE MACIE PAŃSTWO AKCJE SPÓŁKI FORMUŁA8 SA"
    może się okazać niewłaściwy dla zwołania WZA
    napiszcie jasno że to chodzi o ŚWIADECTWO DEPOZYTOWE
  • Re: Akcja Autor: ~Inwestor [83.25.234.*]
    wlasnie to jest wazne, mi poprzednio pracownik zrobil tylko zrzut ekranu ze mam akcje wraz z data a to nie jest to, musi byc SWIADECTWO DEPOZYTOWE z podpisem i pieczata(nic nie placilem za to) dopiero pozniej 30zl jak sie akcje zablokuje az do daty NWZA, narazie akcji mamy nie blokowac, dopiero zrobimy to jak pan Cagara zwola walne zgromadzenie, o ile zwola, bo nie wiadomo czy zbierzemy te 50%, nie ma co czekac tylko wysylac czym predzej jak chcecie uratowac swoja kase.
    pisze ostatni 3 raz.
    u mnie (biuro maklerskie mbank) nie ma mozliwości nie blokowania przy wydaniu ŚWIADECTWA DEPOZYTOWEGO. musisz jeszcze podać datę do kiedy jest blokada
  • Re: Akcja Autor: ~MC [77.89.84.*]
    Narazie nic nie trzeba blokować. Tylko niech ci wydrukują ile masz akcji formula i przybiją pieczątke i nalepiej podpiszą to wszystko
  • Re: Akcja Autor: ~Inwestor [83.25.234.*]
    no to blokujesz jak nie masz mozliwosci ale to dziwne w BZWBK idzie nie wiem jak w innych, tyle ze za kazde blokowanie to bedziesz placil(u mnie to jest 30zl) albo poczekaj jak podadza date NWZA i wtedy zablokujesz tylko raz do daty jak bedzie to np 1styczen to mowisz w DM ze blokade chcesz do dnia 1stycznia lacznie, zeby mogl glosowac tymi akcjami Cagara(tylko o to chodzi tutaj) a po walnym jesli by odwiesili to bedziesz mogl juz je sprzedac jesli bedziesz chcial(ale nie tak predko bo jeszcze przyjdzie czekac z miesiac po walnym za wpisem KRS, czyli jak dobrze pojdzie wyrobimy sie na ostatnia chwile i w lutym moga juz przywrocic notowania o ile zbierzemy 50%+1akcja bo bez tego ani rusz, czyli kazdy kto ma chocby 100 akcji niech sie dolozy do tej akcji, bo moze sie okazac ze wlasnie tyle moze zabraknac NAM..
    tymczasem tak jak wyzej pisano wystarczy ksero konta z pieczatka biura , ze posiadacie akcje formuly i pelnomocnictwo na nwza i tyle .. bez kasy zalatwilam to wszystko w godzine lacznie zwyslaniem na poczcie poleconym ..
    pozdr dla myslacych !!!!!!!!!
    kasandra, - dokładnie tak jak piszesz - ja opisałem to wyżej - wydruk ze stanem akcji z pieczątką banku i imienną pracownika banku i to nic nie kosztuje, ale problem robią pracownicy banków, którzy nie wiedzą o co chodzi i że tak można - trzeba nimi odpowiednio pokierować - na wstępie mojej rozmowy w banku też pani chciała 50 zł opłaty, ale jak się zalogowałem na jej kompie i wydrukowałem ze swojego rachunku stan akcji 8FO to mi przystawiła pieczątki i nic nie płaciłem
    pozdrawiam walczacych
  • Re: Akcja Autor: ~J23 [178.159.171.*]
    obserwować DORADCY24 :)
    z bloga Grahama

"Do dnia dzisiejszego do Lex-Nobilis sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu wpłynęły pełnomocnictwa akcjonariuszy posiadających łącznie 135.000 akcji.
    Obecnie posiadamy 435.000 akcji, do zwołania Walnego Zgromadzenia brakuje nam jeszcze 215.100 akcji
    Bardzo Proszę osoby które zadeklarowały swoje akcje mailowo o przesyłanie dokumentów
    Bardzo Proszę osoby które do tej pory się nie zadeklarowały swoich akcji do odwieszenia spółki do przyłączenia się do zwołania Walnego Zgromadzenia"

• Re: Akcja Autor: ~drobnyspekulant [79.185.80.*]
    Ja zadeklarowałem i wyślę pełnomocnictwo - tylko czekam na list z DM pieniądze to potrafią wziąć ale wysłać szybko to już nie Mbank - 2200 szt
    ruszać sie nieudaczniki ..... czas leci a wy prostych spraw nie potraficie zalatwic !!!!!!!
  • Re: Akcja Autor: ~Ja [31.7.46.*]
    A może ogłosić się na innych portalach. Pewnie są tacy co nie wchodzą na bankiera.

Zebraliśmy 180 tys. brakuje 170 tys.
    Jakby wszyscy którzy się mailowo zdeklarowali wysłali swoje pełnomocnictwo i info o ilości akcji to byśmy uzbierali te 50%
    Nie wiem czemu ludzie jeszcze czekają

http://spolkigrahama.blogspot.com/2014/12/formua8-swiadectwo-depozytowe.html#comment-form
  • Re: Akcja Autor: ~mika [37.152.19.*]
    Do zwołania walnego nie potrzeba 51% a Wiśniewscy na walne się nie zjawią, bo mają to gdzieś, to chyba większość już macie?
    Z tego co pisał Pan Cygara na forum Grahama to wsumie mamy 470tys. zebranych akcji a musimy nazbierać 650 tys.
  • Re: Akcja Autor: ~mika [37.152.19.*]
    Do zwołania walnego ponad 260000 wystarczy a 470000 i tak Wiśniewskich przegłosuje, to na co 51%?
    Wydaje mi się, że nie masz racji. Pan Cygara wyraźnie zaznaczył ,że musimy uzyskać 650.000 tys akcji albo pozamiatane. Więc po co kręcisz.
    Oto co Pan Cygara napisał na forum Grahama

"Drodzy Akcjonariusze
    Do dnia dzisiejszego do Lex-Nobilis sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu wpłynęły pełnomocnictwa akcjonariuszy posiadających łącznie 170.000 akcji.
    Obecnie posiadamy 470.000 akcji, do zwołania Walnego Zgromadzenia brakuje nam jeszcze 180.100 akcji

Bardzo Proszę osoby które zadeklarowały swoje akcje mailowo o przesyłanie dokumentów

Bardzo Proszę osoby które do tej pory się nie zadeklarowały swoich akcji do odwieszenia spółki do przyłączenia się do zwołania Walnego Zgromadzenia
    Bardzo dziękuje również za przesyłanie dokumentów osób które nie deklarowały się mailowa a przyłączają się do akcji

Pamiętajcie Każda akcja się liczy !!!!"
  • Re: Akcja Autor: ~mika [37.152.18.*]
    co mnie obchodzi co Cagara napisał, ja piszę że do zwołania walnego nie potrzeba 51% akcji
  • Re: Akcja Autor: ~mika [37.152.18.*]
    masz MC link, możesz zacząć od strony 14-tej, no chyba że Cagara to twój jedyny słuszny informator https://www.bgz.pl/downloads/biuro_maklerskie/Edukacja/Jak_uczestniczyc_w_WZA.pdf

Czyli wychodzi na to, że zwolac mozna juz ale by zrobic wpis KRS trzeba 51% musimy jeszcze zbieirac bo inaczej stracimy na zawsze akcje Formuly
  • Re: Akcja Autor: darexy [62.69.195.*]
    Witam
    Przed chwila otrzymalem potwierdzsenie od Lex Nobillis,ze dotarlo moje pelnomocnictwo i swiadectwo. W rozmowie z p.Cagara pytalem o pakiety innych duzych akcjonariuszy podobno niestety juz ich nie maja Jedynie p.Wisniewscy i on i stad cla ta akcja bo niestety jak to wiele razy bywalo akcje maja pan, pani i tamten pan,ale kazdy mysli ,ze jest to tak niewielka ilosc,ze nie ma znaczenia, ale w sumie to jest niestety albo stety potezna sila caly problem to skonsolidowac ta sile.. Kto ma nawet pare sztuck niech sle pelnomocnictwo wraz z potwierzdzeniem podbitym przez DM posiadania tych akcji na rachunku.
    Pozdrawiam
  • RE: Akcja Autor: ~MC [77.89.84.*]
    Z forum Grahama;

"Drodzy Akcjonariusze
    Do dnia dzisiejszego do Lex-Nobilis sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu wpłynęły pełnomocnictwa akcjonariuszy posiadających łącznie 218.500 akcji.

Obecnie posiadamy 518.500 akcji, do zwołania Walnego Zgromadzenia brakuje nam jeszcze 131.600 akcji

Chciałem Bardzo Podziękować Panu Pawłowi który pomimo tego że zadeklarował tylko 400 akcji to chciało mu się ruszyć tyłek i podjąć działania zmierzające do zwołania Walnego Zgromadzenia

Gdyby wszyscy akcjonariusze w taki sposób podeszli do Naszej Wspólnej akcji to już dawno zebralibyśmy 50% niezbędne do zwołania Walnego Zgromadzenia

Bardzo Proszę osoby które do tej pory się nie zadeklarowały swoich akcji do odwieszenia spółki do przyłączenia się do zwołania Walnego Zgromadzenia
    Bardzo dziękuje również za przesyłanie dokumentów osób które nie deklarowały się mailowa a przyłączają się do akcji

Pamiętajcie Każda akcja się liczy !!!!

Akcjonariusze Bardzo proszę o szybkie i sprawne przesyłanie dokumentów przez osoby zadeklarowane w mailu bo zaraz Święta!..."
  • RE: Akcja Autor: ~Ja [31.7.46.*]
    Może by P.Cygara dotarł jakoś do osoby która wystawiła na S ponad 40 tyś akcji? To byłoby już coś! Chyba że ta osoba już się zadeklarowała....
  • RE: Akcja Autor: ~mar [37.31.47.*]
    To niemożliwe bo te akcje chyba należą do p. Wiśniewskiego
  • Akcja ratowania Formuly Autor: ~MC [77.89.84.*]
    Tak dla przypomnienia

"Bardzo Proszę o szybkie przygotowanie Pełnomocnictw i Zaświadczeń Depozytowych oraz przesłanie ich do spółki Lex - Nobilis sp. z o.o.

Liczę, że wszyscy którzy mailowo zgłosili chęć uczestnictwa w odwieszeniu spółki nie zmienią zdania i przygotują niezbędne dokumenty oraz prześlą je Lex - Nobilis sp. z o.o.

Bardzo Proszę o PILNE załatwienie sprawy ponieważ niestety nie mamy dużo czasu."

zródło: http://spolkigrahama.blogspot.com/
  • Re: Akcja ratowania Formuly Autor: miluh [87.206.172.*]
    ja wam radze napisać wytyczne do głosowania
    albo raczej za czym nie chcecie głosować.
    np że nie chcecie głosować za upadłością albo coś
    to wam do myślenia powinno dać. Chyba ze to tylko upoważnienia do do zwołania WZ. A czy Pan M.C ma jakieś uchwały i wam je przedstawił ?

• Re: Akcja ratowania Formuly Autor: ~MC [77.89.84.*]
    "Tych którzy jeszcze się nie przyłączyli do działania, bardzo Proszę o zapoznanie się ze stroną internetową:

www.lex-nobilis.pl "

źródło: http://spolkigrahama.blogspot.com/
  • Re: Akcja ratowania Formuly Autor: ~mika [37.152.18.*]
    jeszcze nie zwołaliście walnego?
  • Re: Akcja ratowania Formuly Autor: darexy [62.69.195.*]
    http://spolkigrahama.blogspot.com/2014/12/formua8-swiadectwo-depozytowe.html#comment-form
    Wois z dzisiaj:

lex nobilis19 grudnia 2014 18:30
    Drodzy Akcjonariusze

Do dnia dzisiejszego do Lex-Nobilis sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu wpłynęły pełnomocnictwa akcjonariuszy posiadających łącznie 303.161 akcji.

Obecnie posiadamy 603.161 akcji, do zwołania Walnego Zgromadzenia brakuje nam jeszcze 47.000 akcji

Pamiętajcie brakuje tylko 47.000 akcji
    Ci którzy się zadeklarowali a pomimo licznych przypomnień mailowych w dalszym ciągu nie przesłali pełnomocnictw wraz ze świadectwem depozytowym BARZO PROSZĘ PRZEŚLIJCIE JE A NAPEWNO NAM SIĘ UDA!!!!

Akcjonariusze Bardzo proszę o szybkie i sprawne przesyłanie dokumentów przez osoby zadeklarowane w mailu bo zaraz Święta!
    Jeżeli do końca Grudnie nie uda nam się zebrać 50% to nie zdążymy zwołać Walnego, a koniec grudnia tuż tuż

Pozdrawiam
    Marcin Cagara

Odpowiedz
[x]
8FORMULA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.