dziś na ogólnie słabej sesji eurotel pokazuje siłę. co mnie nie dziwi, w związku z wczorajszym komunikatem, który właściwie wyjaśnia niepewności czy będzie dywidenda. czy zostały tu jeszcze jeszcze jakieś niedowiarki? :-)
Też myślę, że ten poziom wkrótce będzie wzięty. Na razie obstawiałbym, że jutro będziemy gdzie grubo powyżej 13 zł. No bo jutro WZA i mam nadzieję, że wyjaśnią się kwestie dywidendowe...
no, ba, dzisiaj ponad + 4 procent, przy spadających WIGach, to świadczy o ewidentnie byczych nastrojach przed jutrzejszym WZA. czyli konsensus oczekiwań jest taki, że będzie dywidenda, pewnym znakiem zapytania jest jej wysokość
dziwię się trochę, że wzrosty były tylko przed NWZA, a potem już jakby decyzja w cenie, ale tak to często na giełdzie bywa ...
w każdym razie - te 15 zł, o których mówisz, to realny ce krótko-średnioterminowy, myślę, że do końca roku spokojnie go dosięgniemy.
stopę dywidendy ja liczę inaczej - na dziś to prawie 9 proc. a przecież już wiesz, że będzie dywidenda, więc możesz kupować akcje w tej cenie. Czyli 9 proc. (a nie 6)
Ha, od ostatniego wpisu jest 12,5 proc. kursu więcej i to już po odcięciu dywidendy. To jest jednak papier, co ma wszystkie inne papiery pod sobą :-) Teraz nic tylko czekać na wyniki roczne i jazda!
no, widzę, że gra pod wyniki już się zaczęła chwilę nie wchodziłem na notowania i 5 procent w górę, ba, w tym momencie poruszamy się bez bliskich oporów technicznych jak jeszcze za kilkanaście dni dojdą do tego dobre wyniki roczne, to żyć nie umierać
Sporo hałasu o ten t-mobile a przecież już od kilku at Eurotel sugerował, że t-mobile robi się dla niego coraz mniej ważny i że to proces długofalowy trwały. Zatem Play, potem Apple, wszystko to po to, by sie uniezależnić od tmobile i się udało. Wyniki za 2014 spółeczka pokazała fajne, teraz czekam na Q1, to już niedługo, pewnie też niedługo pownny być decyzje dywdendowe
No i już wszystko (prawie) wiadomo. Dywidenda będzie na poziomie złotóweczki. Co prawda do poziomów rekordowych trochę brakuje, ale jak dla mnie OK - po pierwsze to będzie już druga dywidenda od Eurotela w tym roku, a po drugie czasy się też zmieniły, jeśli na kredycie hipotecznym "płacę" oprocentowanie 3,5 proc., a tu dostaję 7-8 proc. z akcji w formie dywidendy, to jak dla mnie bomba
Wszystko pięknie, Eurotel daje zarobić itp., ale coś atmosfera ogólna na giełdach słabiutka. Codziennie jakież złe newsy, a to Chiny, a to Ateny, trochę pachnie jakimś głębszym spadkiem. Mam nadzieję, że akurat kurs Eurotela się z tego wybroni jakby co. A z drugiej strony - newsy takie jak ten: http://biznes.interia.pl/makroekonomia/news/prognoza-nadchodzi-polskie-piec-albo-szesc-tlustych-lat,2142323,2156
że nas czeka 5-6 lat tłustych teraz. Czyli rozchwianie nastrojów duże...
I kolejne wyniki już lada moment. Ostatnie wzrosty (jesteśmy znienacka już na 15,60!) sugerują coś jakby, że rynek oczekuje dobrych, albo wręcz bardzo dobrych...
Czy widzieliście wyniki za 2015 rok?Eurotel pokazał chyba najlepszy wynik w historii spółki.Możemy przyjąć,że za 4 miesiące wypłacą dywidendę w wysokości : 1,5-1,6 zł na akcję.A więc kupując dzisiaj akcje mamy niezły zwrot z samej dywidendy.No i kurs powinien ruszyć na północ.