• Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~dywidentist [89.66.10.*]
    dziś na ogólnie słabej sesji eurotel pokazuje siłę. co mnie nie dziwi, w związku z wczorajszym komunikatem, który właściwie wyjaśnia niepewności czy będzie dywidenda. czy zostały tu jeszcze jeszcze jakieś niedowiarki? :-)
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~realista [31.183.69.*]
    Droga na 15 zł otwarta będą wstrząsy i straszenie.
    Przy 15 zł to jest 6.66% lokaty daleko w tyle.
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~15zł [89.66.10.*]
    Też myślę, że ten poziom wkrótce będzie wzięty. Na razie obstawiałbym, że jutro będziemy gdzie grubo powyżej 13 zł. No bo jutro WZA i mam nadzieję, że wyjaśnią się kwestie dywidendowe...
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~noba [37.248.255.*]
    no, ba, dzisiaj ponad + 4 procent, przy spadających WIGach, to świadczy o ewidentnie byczych nastrojach przed jutrzejszym WZA. czyli konsensus oczekiwań jest taki, że będzie dywidenda, pewnym znakiem zapytania jest jej wysokość
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~2013dywidenda [89.66.10.*]
    no i jest. super! dywidenda za 2013. Ha!

http://www.telix.pl/artykul/eurotel-podzieli-zysk-za-2013-rok-przy-bardzo-wysokiej-stopie-dywidendy-3,64223.html
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~poNWZA [89.66.10.*]
    dziwię się trochę, że wzrosty były tylko przed NWZA, a potem już jakby decyzja w cenie, ale tak to często na giełdzie bywa ...

w każdym razie - te 15 zł, o których mówisz, to realny ce krótko-średnioterminowy, myślę, że do końca roku spokojnie go dosięgniemy.

stopę dywidendy ja liczę inaczej - na dziś to prawie 9 proc. a przecież już wiesz, że będzie dywidenda, więc możesz kupować akcje w tej cenie. Czyli 9 proc. (a nie 6)
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~poNWZA [89.66.10.*]
    Aha i jeszcze przy okazji ciekawy link, bo mi wpadło w oko właśnie info o nocnych sprzedażach iDream:

http://www.telix.pl/artykul/idream-rusza-jutro-z-nocna-sprzedaza-iphone-6-i-6-plus-3,64245.html

Swoją drogą myślałem, że takie rzeczy to w Stanach, nie wiedziałem, że u nas też..
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~EuroCool [89.66.10.*]
    No i pięknie. Wyniki jak malowanie, wszystko dwucyfrowo do góry. Aż jestem ciekaw jak pojadą notowania w poniedziałek.
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~LubiczDywidendix [89.66.10.*]
    Ha, od ostatniego wpisu jest 12,5 proc. kursu więcej i to już po odcięciu dywidendy. To jest jednak papier, co ma wszystkie inne papiery pod sobą :-) Teraz nic tylko czekać na wyniki roczne i jazda!
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~poWyniki [37.152.19.*]
    no, widzę, że gra pod wyniki już się zaczęła
    chwilę nie wchodziłem na notowania i 5 procent w górę, ba, w tym momencie poruszamy się bez bliskich oporów technicznych
    jak jeszcze za kilkanaście dni dojdą do tego dobre wyniki roczne, to żyć nie umierać
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~idream [89.66.10.*]
    a to widzieliście? tak w oczekiwaniu na wynik roczne :-)

http://mackozer.myapple.pl/posts/8366-pierwszy-apple-premium-reseller-w-toruniu-idream-uruchomil-swoj-salon-w-tym-miescie
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~wynik [89.66.10.*]
    Sporo hałasu o ten t-mobile a przecież już od kilku at Eurotel sugerował, że t-mobile robi się dla niego coraz mniej ważny i że to proces długofalowy trwały.
    Zatem Play, potem Apple, wszystko to po to, by sie uniezależnić od tmobile i się udało. Wyniki za 2014 spółeczka pokazała fajne, teraz czekam na Q1, to już niedługo, pewnie też niedługo pownny być decyzje dywdendowe
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~Jarkis [5.172.252.*]
    Też tak uważam, dlatego cały czas odbieram bo jest tanio.
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~Dywidenda [89.66.10.*]
    No i już wszystko (prawie) wiadomo. Dywidenda będzie na poziomie złotóweczki. Co prawda do poziomów rekordowych trochę brakuje, ale jak dla mnie OK - po pierwsze to będzie już druga dywidenda od Eurotela w tym roku, a po drugie czasy się też zmieniły, jeśli na kredycie hipotecznym "płacę" oprocentowanie 3,5 proc., a tu dostaję 7-8 proc. z akcji w formie dywidendy, to jak dla mnie bomba
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~5lat [89.66.10.*]
    Wszystko pięknie, Eurotel daje zarobić itp., ale coś atmosfera ogólna na giełdach słabiutka. Codziennie jakież złe newsy, a to Chiny, a to Ateny, trochę pachnie jakimś głębszym spadkiem. Mam nadzieję, że akurat kurs Eurotela się z tego wybroni jakby co. A z drugiej strony - newsy takie jak ten: http://biznes.interia.pl/makroekonomia/news/prognoza-nadchodzi-polskie-piec-albo-szesc-tlustych-lat,2142323,2156

że nas czeka 5-6 lat tłustych teraz. Czyli rozchwianie nastrojów duże...
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~pitagolas [89.66.10.*]
    I kolejne wyniki już lada moment. Ostatnie wzrosty (jesteśmy znienacka już na 15,60!) sugerują coś jakby, że rynek oczekuje dobrych, albo wręcz bardzo dobrych...
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~łempicka [178.36.224.*]
    sierpień miesiącem zarabiania! :-):

http://www.parkiet.com/artykul/1438042.html
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~małokumaty [89.229.218.*]
    czyżby Eurotel miał zakładać telefony na kopalniach węgla że tak kurs spada
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~Tomek [178.183.183.*]
    Czy widzieliście wyniki za 2015 rok?Eurotel pokazał chyba najlepszy wynik w historii spółki.Możemy przyjąć,że za 4 miesiące wypłacą dywidendę w wysokości : 1,5-1,6 zł na akcję.A więc kupując dzisiaj akcje mamy niezły zwrot z samej dywidendy.No i kurs powinien ruszyć na północ.
  • Re: Eurotel - wyniki - dywidenda Autor: ~senior [89.229.218.*]
    powinno być 2,5 zł dywidendy a nie 1,6 zł tylko czy zarząd zgodzi się na taką dywidendę
[x]
EUROTEL -0,65% 30,65 2026-06-22 16:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.