Ponieważ nudzę się trochę brakiem ruchu na kolejnej sesji, tak dla rozrywki jak i w celu dalszego "gnębienia" prezesa Kluby napisałem kolejnego maila w temacie polityki informacyjnej spółki. Dla odmiany zacytuję jego treść od razu. Odpowiedzi, wbrew tytułowi, dzisiaj nie spodziewam się. A oto mój mail:
Panie Prezesie.
Pragnę jeszcze raz ustosunkować się do Pańskiej odpowiedzi na moją sugestię odnoście feralnego komunikatu z dnia 11 kwietnia. Komunikat, a konkretnie przypuszczalna data uruchomienia kredytu, została jak sądzę określona na poważnych podstawach. Skąd zatem wziął się już prawie półroczny okres opóźnienia? Późniejsze komunikaty, jak sam Pan stwierdził, "omawiały kwestie dalszych terminów i czynności będących w toku". Czy wspomniane czynności nie były już wcześniej znane Spółce? Czyżby banki amerykańskie dołoży jakieś dodatkowe procedury, wymogi do spełnienia ? (Muszę stwierdzić, że byłoby to dość dziwne posunięcie ze strony banków). Jeżeli tak było w istocie, to drobni akcjonariusze oczekiwaliby właśnie takiej informacji a nie jedynie "opisu czynności" bez odniesienia się do podanego wcześniej błędnego terminu. Jeżeli żadne nowe procedury nie były jednak wymagane, to skąd w takim razie mógł wziąć się podany termin dwóch miesięcy?
Obecna sytuacja zaczyna do złudzenia przypominać tę z wiosny. Podano przypuszczalny termin, który dawno minął i cisza. Czy rzeczywiście Spółka nie ma oficjalnie nic do powiedzenia drobnym akcjonariuszom? Zaznaczam, że piszę w imieniu nie tylko swoim ale grupy osób, które zainwestowały własne, nie małe pieniądze w akcje Dependa. Czy bardziej skuteczną formą dopominania się o oficjalny komunikat byłoby pisanie maili przez każdą osobę oddzielnie?
Z innej beczki. Dzisiaj kurs do 0,40 zł już nie spadł, chociaż można tam sprzedać od ręki ponad 40k. Popycik pojawił się na 0,42 zł. Wiem, wiem to jeszcze nie koniec sesji.
Dnia 2013-11-28 o godz. 17:56 ~xxxxx napisał(a):
> Dnia 2013-11-28 o godz. 17:44 ~Bartek napisał(a):
>
> a o ktorej dzwoniles? buahahahahaahahaahhahaha....ech
> > ynwestory...zero rozumu.
Nie sprzedałeś jak było
> po ok. 0,6x i były obroty???
Buahahahahahahaha zero
> rozumu...
buahahahahahahaha...a skad ty wiesz co ja zrobilem? buahahahahaahahahahahahahahahahahaahahahahahaha ..nastepny inteligent buahahaahahahahahahaahah
Komunikaty formułowane przez spółkę oparte są na podstawie informacji otrzymywanych od PCG lub instytucji finansowych zaangażowanych w realizację transakcji. Komunikat z 11 kwietnia oparty był na takich informacjach. Jednakże nikt z bieżących respondentów nie uwzględnia warunkowości podawanych terminów. Czynności administracyjne wykonywane w trakcie realizacji transakcji wynikają z wewnętrznych procedur bankowych, o których oczywiście nie jesteśmy informowani, gdyż są to wewnętrzne sprawy bankowe. My, jako kredytobiorcy jesteśmy poinformowani jedynie o tych elementach procedur, które w sposób bezpośredni nas dotyczą, czyli tych, w których bezpośrednio musimy uczestniczyć. Inne są bankowym „know how” i instytucje finansowe z całą pewnością nie zdradzą nam ich szczegółów. W przypadku zaangażowania tak dużej ilości instytucji finansowych (konsorcjum banków tworzy kilkadziesiąt banków z całego świata) wystarczy jedno drobne opóźnienie w przesłaniu drobnego dokumentu by zaburzyć planowany harmonogram. Ze względów proceduralnych wszystkie czynności muszą być wykonane w pełni i w odpowiedniej sekwencji. Dlatego PCG nie podał na razie terminów pewnych, lecz przypuszczalne, które niestety, jak Pan zauważył, ulegają zmianom.
Prosimy śledzić komunikaty. Gdy tylko otrzymamy znaczącą wiadomość z PCG, zostanie ona opublikowana, tak by umożliwić wszystkim akcjonariuszom bieżące śledzenie rozwoju wypadków.
Z poważaniem
Henryk Kluba
Prezes Zarządu
Odpowiedź jest jaka jest, bo praktycznie inna być nie może.
Dnia 2013-11-29 o godz. 09:46 ~bałwan śniegowy napisał(a):
> I jest odpowiedź na wczorajszego maila.
Szanowny Panie,
> Komunikaty formułowane przez spółkę oparte są na podstawie
> informacji otrzymywanych od PCG lub instytucji finansowych
> zaangażowanych w realizację transakcji. Komunikat z 11
> kwietnia oparty był na takich informacjach. Jednakże nikt z
> bieżących respondentów nie uwzględnia warunkowości
> podawanych terminów. Czynności administracyjne wykonywane w
> trakcie realizacji transakcji wynikają z wewnętrznych
> procedur bankowych, o których oczywiście nie jesteśmy
> informowani, gdyż są to wewnętrzne sprawy bankowe. My, jako
> kredytobiorcy jesteśmy poinformowani jedynie o tych
> elementach procedur, które w sposób bezpośredni nas
> dotyczą, czyli tych, w których bezpośrednio musimy
> uczestniczyć. Inne są bankowym „know
> how” i instytucje finansowe z całą pewnością
> nie zdradzą nam ich szczegółów. W przypadku zaangażowania
> tak dużej ilości instytucji finansowych (konsorcjum banków
> tworzy kilkadziesiąt banków z całego świata) wystarczy
> jedno drobne opóźnienie w przesłaniu drobnego dokumentu by
> zaburzyć planowany harmonogram. Ze względów proceduralnych
> wszystkie czynności muszą być wykonane w pełni i w
> odpowiedniej sekwencji. Dlatego PCG nie podał na razie
> terminów pewnych, lecz przypuszczalne, które niestety, jak
> Pan zauważył, ulegają zmianom.
Prosimy śledzić komunikaty.
> Gdy tylko otrzymamy znaczącą wiadomość z PCG, zostanie ona
> opublikowana, tak by umożliwić wszystkim akcjonariuszom
> bieżące śledzenie rozwoju wypadków.
Z poważaniem
Henryk
> Kluba
Prezes Zarządu
Odpowiedź jest jaka jest, bo
> praktycznie inna być nie może.
Jak Ci tak dobrze idzie z tymi email -ami to zapytaj
jaki jest stan akcji zarządu na dzień dzisiejszy,
Czy pan kluba posiada akcje spółki której jest prezesem
Jeśli nie to co jest przyczyną tego stanu (może ma obiecaną emisję )
O tym, że zarząd nie posiada akcji to wiadomo. Gdyby posiadali, spółka podałaby komunikat. Kluby pytać nie będę czy zamierza kupić akcje. To jego prywatna sprawa i nie wypada o takie rzeczy pytać. W mailowaniu idzie mi tak jak może iść każdemu, komu zechce się maila napisać. Jak masz pytania to sam je zadaj.
To my wszyscy którzy mamy akcje to jesteśmy mądrzejsi od zarządu???
Dziwna sprawa!
Może myślą że jak nie wyjdzie z kredytem to wtedy będą kupować żeby ratować spółkę?
3. Wdrożenie zweryfikowanych umów planowane
jest wstępnie na 5 listopada 2013 r.
Warunkiem jest otrzymanie do tej daty zwrotnych potwierdzeń od banków korespondentów.
4. Sporządzenie Harmonogramu Wypłat spodziewane jest
w terminie 3 dni bankowych
od realizacji punktu 3 powyżej
co z pkt 3 ?????zaraz 5 grudnia nas zastanie panie prezesie...............
jak prezes Ci odpowiada na maila to zapytaj go o to czy to prawda ze konsorcjum banków w USA bedzie dopiero szukało chetnych na objecie warrantów na kwote 1mld usd o ktore zostana przeznaczone na finansowanie tego projektu o ktory również stara sie Depend S.A
znachor w to nie wierzy wiec jak moze Ty potwierdzisz taka informacje z Prezesem to może zacznie wierzyc :)
Kluba jesli chodzi o bankowosc jest widocznie takim samym dyletantem jak ty nwa. On nawet nie wie dokladnie ile bankow uczestniczy w tym przedsiewzieciu. Jesli byloby ich kilkadziesiat to i 10 lat by nie starczylo na doprowadzenie sprawy do konca. To prezes malowany, raczej zarzadca tej spolki niz wlasciciel. On nawet glosu na walnym zadnego nie ma obecnie.Uwazam, ze Kukolewscy w calosci trzymaja reke na pulsie i oni sa punktem odniesienia dla tego kredytu a Depend jest jak witryna w sklepie. Przeczytalem jeszcze raz to co pisali w raportach i twierdze,ze umowa o otwarciu linii kredytowej zostala podpisana z BoA. Pracowalem wiele lat w tej dziedzinie i mimo, ze nie mialem do czynienia z tak rozbudowanym konsorcjum to pewne prawidla sa niezmienne. Powtarzam,ze finalizacja bedzie o niebo szybsza niz kilkumiesieczne czekanie na zamkniecie konsorcjum. Ja jestem dziwnie spokojny i nie mace ludziom w glowach bo nie mam w tym celu. Mam akcje i trzymam, bo wiem ze je korzystnie niedlugo sprzedam.
szczerze to nie mam pojecia co chciałes przekazac.
studiowałem ekonomie i dyletantem takim straszym nie jestem jak Ci sie wydaje.
ciekawe czy wiesz kim z wyksztalecenia jest Kluba?
pracowales wiele lat i wiesz, że sam przelew bedzie duzo szybszy niz zamkniecie konsorcjum. brawo!
musiales byc pracownikiem roku przez te wiele lat z rzedu :)
Dnia 2013-11-29 o godz. 11:47 ~nwa napisał(a):
> znachor,
szczerze to nie mam pojecia co chciałes
> przekazac.
studiowałem ekonomie i dyletantem takim
> straszym nie jestem jak Ci sie wydaje.
ciekawe czy wiesz
> kim z wyksztalecenia jest Kluba?
pracowales wiele lat i
> wiesz, że sam przelew bedzie duzo szybszy niz zamkniecie
> konsorcjum. brawo!
musiales byc pracownikiem roku przez te
> wiele lat z rzedu :)
Kluba to nauczyciel wf był i trochę w piłkę ręczna grał. Znachor nie pisał pochwał o prezesie jak ty nwa po walnym. Teraz się pojawiłes po dłuższym czasie i kręcia robotę robisz aby pewnie kupić po taniosci. Brzydko pachniesz kolego.
mysl co chcesz, ale czytajac co piszesz mam wrazenie, że Ty tez kupujesz w zależnosci od tego co ludzie piszą na forum??
myslisz ze wierze w to ze cokolwiek napisze tutaj bedzie mialo jakis wplyw na kurs akcji??
powiedz mi jakie to pochwaly pisałem o prezesie?
jeslil chcesz wiedziec to pisze wlasnie dlatego, że prezes nie jest takim czlowiekiem jakiego chcial nam przedstawic na walnym a do ludzi ktorzy maja lub nie maja akcji a sa na forum nie mam nic.
wszystko co pisze to jest skierowane do prezesa bo wiem ze czyta to forum
Dnia 2013-11-29 o godz. 11:47 ~nwa napisał(a):
> znachor,
szczerze to nie mam pojecia co chciałes
> przekazac.
studiowałem ekonomie i dyletantem takim
> straszym nie jestem jak Ci sie wydaje.
ciekawe czy wiesz
> kim z wyksztalecenia jest Kluba?
pracowales wiele lat i
> wiesz, że sam przelew bedzie duzo szybszy niz zamkniecie
> konsorcjum. brawo!
musiales byc pracownikiem roku przez te
> wiele lat z rzedu :)
Musiales straszne lomoty dostac na PSW i PMI. Szkoda,ze taki czujny nie byles i twoja wiedza z ekonomii ci nie pomogla, ze o intuicji nie wspomne, jak czytales komunikaty o sprzedazy zlotych monet w ilosci 15 tys. sztuk dziennie przez manufakture szalbierza z Gliwic skoro nawet mennica panstwowa nie jest w stanie tyle sprzedac. Chcesz sie tu odbic, powtarzam wciaz masz szanse.
z nwa też się tak boksowałem na GLE dopóki nie poszło info o wejściu funduszu
potem ucichł - i tu też ucichnie- po co się produkuje nie mając akcji
hm taka dobra dusza z niego - dba żebyśmy nie zarobili:)
jak mi to jeden mądry kolega napisał "SIŁA SPOKOJU" :)
pozdr
Nwa ma swoje zdanie i nie trzeba zaraz podejrzewać go o złe zamiary, jak to niektórzy czynią. A że widzi każdą spółkę przez pryzmat PMI to mu się wcale nie dziwię. Jak ktoś się sparzy raz, to potem może zrobić się przeczulony. Ja też mam kilka wątpliwości i denerwuje mnie niedotrzymywanie terminów oraz przeciągające się działania banków ale cały czas uważam, że zarobi się tutaj bardzo dobrze.
znachor, szkoda,że tylko potrafisz odpowiedziec poruszajac temat PMI i PSW a nie na to o czym pisałem widać Twoj poziom, nie bede sie dalej rozwodził. komentuje tylko wpisy jakie sa pod moim adresem a nie zakladam coraz to nowych watkow aby "wystraszyc" jak co to poniektorzy sugeruja i kupic taniej.
mam inne zdanie ale jakie to ma znaczenie bo przecież chyba nie myslicie ze ktos bierze pod uwage to co pisze zanim kupi lub sprzeda akcje.
pisze tylko po to, żeby czesc z Was zaczela myslec i troche poswiecic czasu na swoja inwestycje. jesli tego nie zmienicie bedziecie nadal gralil w ruletke" albo wpadnie albo nie"
chłopie sam tu pisałes o pmi i swojej wtopie na nim
tam dawno temu trabili ze to wałek i ty teraz tu moralizujesz ze chcesz uswiadomic od tak sobie bezinteresownie wszystkich zeby byli bardziej dociekliwi ????????????
a czemu ty nie byłes taki mądry na pmi ???????
kompromitujesz sie tylko , pozwól że sie zapytam po co tu siedzisz skoro nie masz akcji ??
Witaj Nwa ,
nawet nie wiesz ilu ludków podejmuje decyzje dot. zakupów czytając tylko fora - nikt się do tego nie chce oczywiście przyznać :)
Napisz co spowodowało że znów do nas wpadłeś ?? Wszyscy wiemy że zostało niewiele czasu , także wielu manewrów z komunikatami już nie można zrobić - teraz już będzie wóz albo przewóz - ja oczywiście jako urodzony optymista stawiam na wóz za dużo i za daleko to poszło żeby teraz można się było ot tak wycofać.
Tak na marginesie nie wiem czy czytałeś dzisiaj komunikat z WPX :) Podpompowali akcje wyżej niż PCA ;) a teraz pokazali za ile całą spółkę puścili :)
Tych to chyba nawet Rysiu nie przebije :)
"...
Zarząd PSW Capital S.A. informuję, iż w dniu 28.11.2013r podpisał z firmą Cameron Private Investment Ltd z siedzibą w Izraelu umowę sprzedaży 211.224.000 (dwustu jedenastu milionów dwustu dwudziestu czterech tysięcy) akcji stanowiących 91,82% (dziewięćdziesiąt jeden i osiemdziesiąt dwie setne procenta) kapitału zakładowego Spółki pod firmą Weglopex Holding S.A. z siedzibą w Warszawie za cenę 2 300 000,00zł ( dwa miliony trzysta tysięcy złotych )