• Re: A wy dalej swoje... Autor: ~obi wan [83.35.239.*]
    jarek - powtarzasz jak mantrę ten sam argument,
    w innym miejscu piszesz : " oczywiście my kupujemy żeby sprzedać z szybkim zyskiem"
    więc po co piszesz w kółko jedno i to samo ?
    moim zdaniem naganiasz na spadek - dość delikatnie i z wyczuciem ale jednak próbujesz obudzić wątpliwości
    więc daruj sobie - nie trafiłeś na głupców, poza tym nie każdy kupuje żeby szybko sprzedać - tym bardziej że tu się kroi wysoko - wg mnie najmniej x3 ta cena jeżeli dostaną ten kredyt - a j uważam że dostaną , to że amerykanie się spóźniają zależy od 2 innych firm - członków syndykatu które spowolniły cały proces i stąd ten ślizg
    Co do prezesa - nie ma akcji ?
    to spójrz na strukturę akcjonariatu
    oprócz tego pakietu który posiada jestem niemal pewien że sięzabezpieczył a ten skup który trwa to może być końcowka zabezpieczania się - po prostu ktośjak najtaniej skupuje i skupi pakiet ponad 20% akcji - widać po sposobie skupu że to nie gracz i tego co ma nie oddaje tylko konsekwentnie zbiera- nic sienie dzieje a jak się nazbiera konkretny pakiet to schodzi nagle jednym ruchem - mylę się czy tylko ja to widzę?
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~jarek [89.77.131.*]
    masz rację powtarzam ten argument bo to mnie nurtuje. wszystko inne (poza zakupem łąki którego nie rozumiem ale sprawa jest błaha) wygląda ok. myślę że padają w tej rozmowie różne ciekawe argumenty. wolę rozmowę dlaczego prezes nie posiada akcji niż - tu będzie kosmos itd.
    dla mnie posiadanie akcji przez osoby zarządzające świadczy o tym jaki mają stosunek do biznesu. oczywiście my tego nie wiemy.
    nie naganiam bo narazie nie będę kupował ani sprzedawał - no chyba że przyjdzie fantastyczne info lub gdy prezes kupi...
    pozdrawiam
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~bałwan śniegowy [89.77.83.*]
    Żaden ze zwykłych uczestników forum nie wytłumaczy Tobie, dlaczego zarząd nie posiada akcji ponieważ tego nie wie. Można tylko spekulować na ten temat. Może mają obiecaną emisję managerską jak wszystko zakończy się pomyślnie? Może jest umowa z Platinum o odkupieniu akcji przez spółkę po załatwieniu kredytu z przeznaczeniem części dla kadry zarządzającej? Może nie mają wolnych środków? Może nie interesuje ich handel akcjami? I tak można wymyślać mądrzejsze lub głupsze powody, tylko po co? Jeżeli brak w akcjonariacie osób z władz spółki stanowi dla kogoś argument za nieposiadaniem akcji to ich nie kupuje. Zawsze można znaleźć argumenty na nie. Dla mnie więcej jest tych na tak.
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~bałwan śniegowy [89.77.83.*]
    Może być też tak, że n.p w wakacje podpisana została umowa przedwstępna zakupu nieruchomości ale spółka skorzystała z opóźnienia wykonania obowiązku informacyjnego, na co, pod określonymi warunkami, zezwalają przepisy. A ponieważ osób mających dostęp do informacji poufnych dotyczy okres zamknięty od momentu uzyskania takowej do jej upublicznienia, nikt z władz spółki nie mógł dokonać zakupu akcji. Jest to w dalszym ciągu gdybanie ale pokazuje, że można w sensowny sposób wytłumaczyć fakt, że osoby z zarządu bądź rady nadzorczej nie kupowały ostatnio akcji.
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~marre [5.241.196.*]
    ale milo byloby wiedziec ze zarzad posiada troche akcji oficjalnie... symbolicznie ale ze maja przynajmniej... posadam sporo akcji tej spolki i mam nadzieje ze uda sie im z tym kredytem ale czulbym sie pewniej gdyby akcje oficjalnie ludzie z zarzadu posiadali niemniej ryzykuje i czekam
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~Bartek [94.251.213.*]
    jak sie tak martwicie o to ze prezes nie ma akcji to napiszcie do niego wiadomosc i zapytajcie czemu nie kupuje.
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~marre [5.241.196.*]
    to on powienien sie martwic i dbac o akcjonariat spolki ktorej jest prezesem... a nie ja mam sie klaniac jemu...
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~aldek [83.28.22.*]
    a mnie ciekawi np dlaczego do tej pory stąły potezne batony po 100 po 200 tys akcji nawet a teraz nagle poznikały :):):)
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~CEO [81.15.134.*]
    A nie rozważacie takiego wariantu, że prezes ma opcję odkupu akcji które sprzedał po 0,6 po tej samej cenie lub powiedzmy 0,6 + koszt pieniądza (ktoś mógł kupić żeby sobie kółka porobić) i odkupi sobie wtedy kiedy spółka będzie chodzić po 1 zł+
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~obi wan [83.35.239.*]
    odpowiedź na pytanie dlaczego poznikały jest akurat prosta, cześć to była realizacja zysków a pozostałe tzw straszaki zostały rozebrane jednym ruchem - o czym pisałem wyżej i co mnie niesamowicie nurtuje i jednocześnie pozytywnie nastraja co do kursu:)
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~wkrotce [83.27.72.*]
    pozdro
    dla tych co mają
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~aldek [83.28.28.*]
    no fakt ale mogą postawic nowe i straszyc a jakos tego nie robia , czyzby sie obawiali czegoś :) ja obserwujac kurs nieraz widziałem np zdjecie zlecenia ze sprzedazy blokujacego a nastepnie zebranie

papier obecnie zachowuje sie bardzo dobrze moim zdaniem, co wróży dobrze na ten nadchodzący tydzień czego wszystkim życzę

krociowych zysków
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    W tej chwili juz nie ma pytania CZY? Jest tylko kwestia KIEDY? Sugerowalem wczesniej ,ze do 20 listopada powinnismy miec wszystko na patelni. Zostala nam do przejscia tylko bankowa administracja kredytowa ale to czysta technika a nie wielomiesieczne czekanie i zbieranie dokumentow od firm z wielu krajow uczestniczacych w tym przedsiewzieciu. Papier robi sie coraz mocniejszy dlatego, ze myslacych przybywa i jak znam gielde to nie wyobrazam sobie aby spolka majaca nieruchomosci za ponad pol milarda pln miala tak mala kapitalizacje jak obecnie. Do gry weszlo sporo osob, kupujacych powyzej 40 groszy, stad trzymamy sie calkiem niezle. Seria super inf, ktora nadejdzie przy malym ff na tej spolce... sami wiecie co to oznacza.
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Wiemy wiemy Znachor i coraz więcej osób wie :) Wiemy też że aktualna cena za tydzień/dwa będzie tylko marzeniem. My na szczęście to wiedzieliśmy na tyle wcześnie że jesteśmy już obkupieni inni jeszcze bojąc się że prezes akcji nie posiada czekają do końca - też pewnie nieźle zarobią ;)
    Dzięki Śniegowy za statystykę , chociaż gołym okiem widać że akcje są zbierane a nie sprytnie wypychane ;)
  • Re: A wy dalej swoje... Autor: ~spekulant 1973 [83.31.63.*]
    Ryba mija drugi tydzień
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.