No szkoda, jak coś trzymam jeszcze gotówkę, może będzie jakiś chwilowy spadek na rynkach, że wszystkie spółki zaliczą korektę przed większymi wzrostami. Albo gdy ktoś postanowi sprzedać większą ilość akcji to kurs się osunie (tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć).
Tak samo jak jakiś fundusz postanowi kupic akcje Novity to szybko będzie te 33 zł.
Szacunek.
Mieliście chłopaki rację, szkoda, że w lutym nie spadło niżej i nie załapało się na mój limit kupna. No trudno. Z tą dywidendą, ktoś nieźle pisał o 3zł. To było nie do uwierzenia.
Musiałem się pocieszyć innymi spółkami dywidendowymi. zamiast Novity kupiłem:
- Pragma Faktoring SA
- 4FUNMEDIA
- i ostatnio Votum
Załapałem się na ostrożne 10% dywidendy. Ale szkoda, że nie kupiłem NoVity za 23,5 :(
nic straconego za rok 3,70 a własciwie rocznie teraz wychodzą dwie czyli 7 zeta dywidendy.
dla długodystansowców .
Jak wszystko w spółce sie dobrze poukłada to dywidenda moze rosnąć i rosnąć .
Widac nawet 10 zeta rocznie w planach. Sam w to nie mogę uwierzyć.
Nowa umowa najmu podpisana:
NOVITA SA zawarcie ważnej umowy najmu
Raport bieżący 21/13
Zarząd Novity S.A. informuje, że zawarł obecnie umowę najmu 5.200 m2 powierzchni zwolnionych przez TREVIRE. Umowa zawarta jest na czas określony 3 miesięczny, od 15 września br., z firmą holenderską.
Jednocześnie, przez Spółkę prowadzone są rozmowy co do wynajmu przez firmę niemiecką - na okres 5-letni, pozostałej wolnej powierzchni w ilości 1720 m2, z możliwością zwiększenia najmu do 2.600 m2, od m-ca XII br.
Następna czeka na podpisanie. Spółka znowu pozytywnie zaskakuje.