obrót duży fakt że to dzięki telekomunikacji ale kogo to będzie interesowało.Teraz na koniec trzeba zrobić białą świeczkę i mamy git jutro do pełni szczęścia biała potwierdzająca kierunek i góra. Fakt że to tylko moje takie czarowanie ale jakoś wierzę w taki scenariusz zobaczymy co z tego wyjdzie
"Polska w b(ó)dowie", fucktycznie, tylko czego?
Inne gospodarki kwitły, gdy u nich budowano, u nas wszystko się wali, tylko giełdunia jeszcze udaje, że gra gitara (sic)
tak ,tylko no nie byl zwykly spadek korekcyjny a raczej czysta dystrybucja u nas podobnie widząc obroty , napewno cos sie szykuje gwaltownego . czuj czuj czuwaj !!
Mam dziwne wrażenie, że jutro nastąpi rozstrzygnięcie... Każda ze stron ma swoje argumenty, ale popyt chyba większe: kolejna obrona w sytuacji wydawałoby się beznadziejnej, wsparcie innych giełd, trwający dodruk pieniądza... Po stronie podaży jest chyba tylko to, że potrafi być nieobliczalna... :-)
Podaz anemiczna,popyt zachowawczy za dlugo trwa to wszystko .Jestem za wybiciem w gore tylko ze co nas moze pozytywnie pchnac? ,) brakuje niby niewiele
1460 na S&P - na tym poziomie u janków automat włącza sprzedaj i jebie w rynek bez opamiętania.
Będą wzrosty jak to przejdą. Albo gdy ktoś wyłączy ten p......y komputer.
tepsa przeszło pół miliarda obrotu na -20 a tu zero komentarzy ?
policzcie sobie jaki to miało dziś wpływ na wig 20
kto w to wierzy że to pod tą dywidende i wyniki
prawdę mówiąc co tu komentować? Ja osobiście nie mam żadnych notowań spółek na monitorze, tylko wykres indeksu i kontraktów....Nie sposób jednak było uniknąć wiadomości z rynku.... moja opinia: TPSA od lat to jest gniot w notowaniach wig20 w sumie o minimalnej amplitudzie wahań, złotówka tam , złotówka siam, typowa spółka trzymana dla dywidendy przez dużych. Szczerze wątpię by Ci duzi nie mieli dostępu do analiz i nie wiedzieli co się święci i ich zaskoczono, mali co liczyli na jakiś spekulacyjny wzrost wpadli w popłoch i oddali dużemu po okazyjnej cenie. Za parę dni pewnie pójdzie jakieś info o restrukturyzacji, oszczędnościach, wygranym procesie, przejęciu, czy wdrożaniu nowych technologii i powitamy kurs ponownie przy 17 pln, i tak to się kręci