Wciąż będę się upierał, że to wasze życzeniowe prośby. Zaznaczę, że ja wsiadłem jak były po 7 zł. Bipromet to niestety też spółka budowlana i ten profil działalności (przynoszący straty) niekorzystnie wpływa na cenę akcji.
to że zyczeniowe to widac kazdemu sie chyba ten marazm uprzykszył lecz ze budowlanka to bym tego nie bral pod uwage zobacz energopol poludnie puscili kurs na nizej 5 i w tym roku byl juz pod 10,, energoinstal puscili na 4 zobacz 14 i nie daja moim zdaniem my tu n ic do powiedzenia nie mamy zeby trzeba zacisnac i tylena zadnej malej nie graja tylko na miedzie i na wigu nasz czas jeszczenie nadszedl i kiedy on b edzie to niestety nie wie nikt z nas
40 tys metrow kw. NOWEJ SIEDZIBY na wynajem.... jakie z tego będą zyski co rok ?
Podobno Dolina 3 Stawow to najbardziej prestizowe miejsce w Katowicach, 500 metrow od siedziby BIPROMETU....
W dniu 21 października 2011r. Zarząd Spółki, w ramach zakończonego postępowania przetargowego,
powierzył wyspecjalizowanej firmie konsultingowej opracowanie szczegółowego
planu inwestycyjnego dotyczącego możliwości i kierunków zabudowy połączonych działek.
Biorąc pod uwagę przeznaczenie terenu zajmowanego obecnie przez Bipromet S.A., o łącznej
powierzchni ponad 12 tys. m2, możliwym jest powstanie w tym miejscu zarówno centrum
konferencyjno-biurowego, jak i wielopiętrowej zabudowy komercyjnej, hotelowej, czy też
apartamentowej.
na co my wlasciwie czekamy? na klif ? to sie moze ciagnąć niewyjasnione do czerwca nawet ja mysle ze my w tych ubrankach posiedzimy jeszcze z roczek na bide ja juz k mam dosc tego dziadowa
W przyszłym miesiącu miedziowy gigant opublikuje nie tylko budżet na bieżący rok, ale również aktualizację długoterminowej strategii – mówi „Parkietowi" Dorota Włoch, od połowy ub.r. wiceprezes do spraw rozwoju KGHM. Obecna strategia obejmuje lata 2009–2018, nowa powinna zostać rozszerzona do 2020 r.
– Przejęcie Quadry oznacza dla KGHM praktycznie pełną realizację założeń produkcyjnych. Musimy się zastanowić, jaką spółką chcemy się stać w dłuższym terminie – mówi Włoch. Mimo gigantycznego przejęcia (kosztowało firmę ponad 9 mld zł) KGHM nie zaprzestanie ekspansji. – Skupi- my się na poszukiwaniu złóż na wczesnym etapie rozwoju – są tańsze, ale wymagające więcej pracy, by przygotować ich eksploatację. Tak naprawdę to rynek oportunistyczny – reaguje się na pojawiające się okazje, a nie szuka złoża pod konkretne założenia. Nasz zespół cały czas analizuje pojawiające się na rynku projekty – dodaje.
Pytana o budżet na 2013 r., nie chce się odnosić do konsensusu analityków (3,88 mld zł zysku netto przy widełkach 3,24–4,55 mld zł).
Prawdopodobnie także w lutym – a nie w styczniu – rynek pozna ostateczne nakłady na budowę kopalni Sierra Gorda w Chile – ze względu na procedury japońskiego partnera. Bieżący budżet dla Sierra Gorda to 3 mld USD.
Wczoraj analitycy Deutsche Banku podwyższyli wycenę akcji KGHM do 205 zł. Średnia cen docelowych z ostatnich trzech miesięcy to 171,3 zł przy widełkach 127–210 zł.