• Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~tonik [89.68.151.*]
    To jest oczywiste tylko zrobią jak wicisną od ludzi jak najwięcej akcji.Na razie to trzymają kurs sztywno to dobry znak
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~duju [46.186.13.*]
    Wciąż będę się upierał, że to wasze życzeniowe prośby. Zaznaczę, że ja wsiadłem jak były po 7 zł. Bipromet to niestety też spółka budowlana i ten profil działalności (przynoszący straty) niekorzystnie wpływa na cenę akcji.
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~jo [5.57.149.*]
    to że zyczeniowe to widac kazdemu sie chyba ten marazm uprzykszył lecz ze budowlanka to bym tego nie bral pod uwage zobacz energopol poludnie puscili kurs na nizej 5 i w tym roku byl juz pod 10,, energoinstal puscili na 4 zobacz 14 i nie daja moim zdaniem my tu n ic do powiedzenia nie mamy zeby trzeba zacisnac i tylena zadnej malej nie graja tylko na miedzie i na wigu nasz czas jeszczenie nadszedl i kiedy on b edzie to niestety nie wie nikt z nas
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~bajobongo [82.210.184.*]
    mam propozycje dla was../......
    sprzedajcie akcje i po bolu, wszystko mozna zamknac przeciez PKCem
    To nie jest budowlanka nie mylić .
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: volt2005 [213.17.176.*]
    Nikt tu niczego nie myli. Jaki jest profil działalności spółki córki PB KATOWICE S.A.? Jak tam u niej z zyskami?
    40 tys metrow kw. NOWEJ SIEDZIBY na wynajem.... jakie z tego będą zyski co rok ?
    Podobno Dolina 3 Stawow to najbardziej prestizowe miejsce w Katowicach, 500 metrow od siedziby BIPROMETU....
    http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,11793749,Wiadomo__kto_zbuduje_Dom_w_Dolinie_Trzech_Stawow.html

...
    W dniu 21 października 2011r. Zarząd Spółki, w ramach zakończonego postępowania przetargowego,
    powierzył wyspecjalizowanej firmie konsultingowej opracowanie szczegółowego
    planu inwestycyjnego dotyczącego możliwości i kierunków zabudowy połączonych działek.
    Biorąc pod uwagę przeznaczenie terenu zajmowanego obecnie przez Bipromet S.A., o łącznej
    powierzchni ponad 12 tys. m2, możliwym jest powstanie w tym miejscu zarówno centrum
    konferencyjno-biurowego, jak i wielopiętrowej zabudowy komercyjnej, hotelowej, czy też
    apartamentowej.
    http://www.bipromet.com.pl/pics/_prasa/39_artykul.jpg

ale kto trzyma ? i w ktorą stronę ?

• Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~mors [82.210.184.*]
    kiedy to wezwanie ?
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~ja [89.231.119.*]
    Czyzby znowu rysowało nam się podwójne dno?
    na co my wlasciwie czekamy? na klif ? to sie moze ciagnąć niewyjasnione do czerwca nawet ja mysle ze my w tych ubrankach posiedzimy jeszcze z roczek na bide ja juz k mam dosc tego dziadowa
  • Re: Bipromet - Technicznie Autor: ~duju [213.17.176.*]
    Ja już siedzę 1,5 roku a Ty?
    Remont w KGHM w tym roku będzie bardzo duży zobaczycie pojawią się ruchy na akcjach.Myślę przed wynikami się ruszy lub ponich.Na razie trzymają ostro.

e
    W przyszłym miesiącu miedziowy gigant opublikuje nie tylko budżet na bieżący rok, ale również aktualizację długoterminowej strategii – mówi „Parkietowi" Dorota Włoch, od połowy ub.r. wiceprezes do spraw rozwoju KGHM. Obecna strategia obejmuje lata 2009–2018, nowa powinna zostać rozszerzona do 2020 r.

– Przejęcie Quadry oznacza dla KGHM praktycznie pełną realizację założeń produkcyjnych. Musimy się zastanowić, jaką spółką chcemy się stać w dłuższym terminie – mówi Włoch. Mimo gigantycznego przejęcia (kosztowało firmę ponad 9 mld zł) KGHM nie zaprzestanie ekspansji. – Skupi- my się na poszukiwaniu złóż na wczesnym etapie rozwoju – są tańsze, ale wymagające więcej pracy, by przygotować ich eksploatację. Tak naprawdę to rynek oportunistyczny – reaguje się na pojawiające się okazje, a nie szuka złoża pod konkretne założenia. Nasz zespół cały czas analizuje pojawiające się na rynku projekty – dodaje.
    Pytana o budżet na 2013 r., nie chce się odnosić do konsensusu analityków (3,88 mld zł zysku netto przy widełkach 3,24–4,55 mld zł).
    Prawdopodobnie także w lutym – a nie w styczniu – rynek pozna ostateczne nakłady na budowę kopalni Sierra Gorda w Chile – ze względu na procedury japońskiego partnera. Bieżący budżet dla Sierra Gorda to 3 mld USD.
    Wczoraj analitycy Deutsche Banku podwyższyli wycenę akcji KGHM do 205 zł. Średnia cen docelowych z ostatnich trzech miesięcy to 171,3 zł przy widełkach 127–210 zł.
    i co z tego dla nas tu jest bipromet a nie kghm chamuj sie kolo
    kolo to do zony mozesz mowic :)

a co do KGHM to zrobią co zechcą z BIPROMETEM !!!!
[x]
BIPROMET 1,28% 6,34 2015-04-21 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.