Zgadza się, ale we wcześniejszych postach była mowa o stopie zwrotu, która w MetLife Amplico DFE w 3 kwartale wyniosła 8,1 %, a nie ponad 20% jak podał to "Gść". Z mojej strony było to zwykłe "przejęzyczenie".
Ja sobie założyłam że w tym roku postaram się też odpowiednio zatroszczyć o swoją emeryturę. Musze, bo naprawde licząc na to co mogę otrzymac z ZUSu to nie da sie przezyć. Wiec w grę wchodzi IKE albo IKZE.
Możesz posiadać IKE oraz IKZE jednocześnie, w sumie to niewielkie składki, które w przyszłości mogą okazać się zbawienne. Ponad to masz elastyczność dokonywania wpłat i szerokie możliwości decydowania o kwotach i częstotliwości wpłat na rachunek.
PKO PTE należy do Grupy Kapitałowej PKO Banku Polskiego. Chyba nie trzeba dodawać, ze to największa instytucja finansowa w Europie Środkowo-Wschodniej.
PKO PTE należy do Grupy Kapitałowej PKO Banku Polskiego. Chyba nie trzeba dodawać, ze to największa instytucja finansowa w Europie Środkowo-Wschodniej.
Trzeba myśleć jak najwcześniej, zwłaszcza gdy nasze zarobki są niewielkie. Ja właśnie w oszczędzam w IKZE i wpłacam po 50 zł. Zanim pójdę na emeryturę uzbiera się spora sumka.