Dzisiaj już ktoś wyłożył parę tys. na podniesienie kursu. Cały czas nie mogę się zdecydowac czy to ma byc zachęta do zakupów czy podniesienie poziomu pod dystrybucję. Tak na marginesie to sygnału kupna nadal brak bo poziom 1,33 wyrównał zaledwie max z dnia minimum. No i ta masakryczna pozycja w rankingu.
równie dobrze jedno jak i drugie... albo też po prostu ktoś kupuje codziennie jakąś tam ilość - czasami większą, czasami mniejszą ale regularnie... Pytanie kto i ile tego juz ma...
moje zdanie jest takie: przeważający procent obrotów robi ktoś na podtrzymanie jako takiej płynności, przy okazji ktoś pare setek kupi i tyle samo sprzeda...
Fajerwerkow tu nie bedzie i trzeba to sobie powiedziec jasno i nie nalezy spodziewac sie cudu.
Od przyszłego roku kotek będzie opodatkowany na zasadach ogólnych i to w tej sprawie pan przewodniczący RN dał głos. Innej aktywności tego pana jakoś sobie nie mogę przypomnieć. Swoja drogą z każdego NFI wyprowadzono poprzez tzw. firmy zarzadzające po kilkadziesiąt mln.
zgadza sie... sami zakładali spólki zarządzające i dodatkowa kasa wpada do dzis... haha
To teraz chłopaki będą musieli spiąć pośladki... Przygotowują sie do tematu "styczen 2013" haha
Wzieli sie za restrukturyzacje itp... czas goni
Gdy ktos przyzwyczaił się do łatwej i niemałej kasy, w tym przypadku wynagrodzenia za administrowanie, bo wyniki spółki nie miały na nie żadnego wpływu, to tak łatwo nie odpuści. Znajdą inny sposób, oczywiście zgodny z prawem, żeby dowartościować osoby strategiczne dla kotka. A tak nawiasem mówiąc, to kurs trzyma się ostatnie 1/2 roku bo w dłuższym terminie to mniejszościowi są PDK.
Dzisiejszym zachowaniem kursu jestem zbudowany, ktoś to jednak podbił. Nie wyglada to na leszcza. Wprawdzie obrót nie jest duży ale transakcje drobnicy na tych poziomach to około 1500 akcji /wartość transakcji 2000 pln/.