• Taxxo - dostępność odp. Autor: ~polska3-0 [85.214.73.*]
    Nie ma znaczenia, gdzie masz siedzibe. Nawet jeżeli masz firmę na Giewoncie to kurier odbierze, tylko właściwie po co? Skanujesz i wysyłasz więc fizycznie nie ma potrzeby jakiegokolwiek kontaktu z biurem rachunkowym. Wracając do Warszawy, na Jerozolimskich szukaj jest pare dobrych biur.
  • Taxxo - dostępność odp. Autor: ~Turek [89.70.63.*]
    Czy ktoś zmieniał biuro w trakcie roku rozliczeniowego ? Interesują mnie koszty i czas przejścia do takiego systemu online jak taxxo, a jestem póki co związany z biurem rachunkowym umową z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia. Jeżeli ktoś się przenosił, to proszę o jakieś wskazówki.
  • Taxxo - dostępność odp. Autor: euro2102 [37.225.157.*]
    Bardzo ciekawy system, szczególnie pewne unikalne funkcje w platformie. Dla analityków jak znalazł, bo można się zasypać zestawieniami. Jedyny minus to póki co mała ilość biur ok.50 w całym kraju. Największe miasta i regiony są bardzo dobrze obsadzone dotychczas, reszta to pewnie kwestia czasu.
  • Taxxo czy można połączyć ze starym biurem? Autor: ~Toszek [62.220.135.*]
    Witam, czy jest możliwość spięcia starego biura z takim systemem ? Nie chcę rozstawać się z biurem, a niestety nie mają żadnego programu, poza...@ szczytem technologicznym. Z usług jestem zadowolony, ale chciałbym troche więcej wiedzieć, trochę skupić się na analizie finansów.
  • Taxxo czy można połączyć ze starym biurem? Autor: ~Gawron [31.172.30.*]
    To już pytanie do taxxo, czy chcą się akurat z Twoim biurem zbratać, podobno lepsze jest wrogiem dobrego więc zastanawiałbym się nad zmianą, chociaż neiwykluczone, że bardzo blisko masz jakieś biuro, które akurat współpracuje z taxxo.
  • Taxxo opinie Autor: ~plewnia [77.247.181.*]
    Innowacyjny i obiecujący system, jeżeli ktoś prowadzi ecommerce to można wyciągnąć z niego ciekawe analizy. oczywiście abstrahuję od tych podstawowych opcji, które są niezbędne i bardzo pomocne w każdej firmie.
  • Taxxo ecommerce Autor: ~ITCLOWN [193.24.206.*]
    cześć, gdzie dokładnie widzisz plus dla ecommerce ?
  • Re: Taxxo ecommerce Autor: ~e-zajawiony [62.168.109.*]
    Autor: ~ITCLOWN [193.24.206.*], 2012-06-19 17:39
    cześć, gdzie dokładnie widzisz plus dla ecommerce ?

abstrahuję od funkcjonalności, chociaż widzę tam możliwość integracji z systemami sprzedażowymi to przecież CAŁA usługa to e-platforma, zatem wpisuje się w charakter e-handlu (słowo ecommerce jest passe)
  • Re: Taxxo czy można połączyć ze starym biurem? Autor: ~mozo [198.144.105.*]
    Kluczem jest otwartość. Otwórz się też na jakieś zmiany, bo szkoda, żebyś przegapił pewne szanse.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~oddajcieVat [80.81.183.*]
    przejście można zrobić na dwa sposoby, albo kończysz współpracę z aktualnym biurem i wchodzisz w sieć, albo przekonujesz swojego aktualnego usługodawce do instalacji takiej możliwości, ale to wiąże się z decyzją biura.
  • Taxxo - opinie o platformie Autor: k.matysiak [199.48.147.*]
    Ile czasu trwa standardowe wdrożenie systemu, nie mówie oczywiście o całkowitym, łącznie z wypowiedzeniem umowy w dotychczasowym biurze, ale sama aktywacja na gołą firmę. Czy ma również znaczenie historia firmy ?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~botak [31.172.30.*]
    Autor: k.matysiak [199.48.147.*], 2012-06-22 00:33

Ile czasu trwa standardowe wdrożenie systemu, nie mówie oczywiście o całkowitym, łącznie z wypowiedzeniem umowy w dotychczasowym biurze, ale sama aktywacja na gołą firmę. Czy ma również znaczenie historia firmy ?

Zmiana biura jest dokładnie taka sama jak w przypadku każdego innego biura, wdrożenie systemu informatycznego to kwestia szybkiego szkolenia, bo jest bardzo intuicyjny, zresztą można sobie go potestować samemu na stronie.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~SLIMBELL [80.237.226.*]
    jak można potestować ten system ?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~simple [63.141.199.*]
    Z tego co wiem, mają darmowe wersje próbne i są elastyczni.
  • Taxxo - opinie o platformie Autor: ~stal-export [62.220.135.*]
    Czy ktoś korzystał z opcji doradztwa ? Jak to wygląda w rzeczywistości i czy chodzi o doradztwo z biura, któremu udostępniamy dokumenty, czy to jakaś "centrala"?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~zBIGniew [80.237.226.*]
    wszystko się dzieje w ramach biura, z którym współpracujesz. pojęcie online jest tu względne bo chodzi tylko o dostęp, a nie o samą wykonywaną pracę, która wykonuje się nadal w tym wybranym biurze...podobnie jak doradztwo.
  • Taxxo - Warszawa Autor: ~Zittoph [77.247.181.*]
    Szukam w Warszawie biura, które taki system obsługuje. Dzięki, najlepiej klienci niech się odezwą.
  • Re: Taxxo - Warszawa Autor: ~wysocki_gaz [78.108.63.*]
    szukaj na stronie taxxo informacji, ewentualnie jakieś inne firmy, infakt albo enova, w zależności jak bardzo zaawansowany potrzebujesz system.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: kolendramat [199.48.147.*]
    Raczej nie ma szans, żebyś wymógł na swoim biurze taki ruch (żeby dla Ciebie włączyli taką opcje). Zależy co dokładnie interesuje Cie z tego systemu, bo może niekoniecznie musiałbyś akurat korzystać z Taxxo. Jeżeli natomiast akurat te wyjątkowe funkcje, które mają są niezbędne, to jedynym wyjściem jest znalezienie biura, które już jest w ich systemie.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Sandomierz [89.70.63.*]
    lepiej szukać już biura, które taki system obsługuje, czyli szukuać bezpośrednio na ich stronie.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Mika [80.237.226.*]
    fajnie, system jest jak widac sprawny i ma wiele innowacyjnych rozwiązań, ale jak sie ma to, że jest stacjonarny do informacji w necie ? ciężko znaleźć informacje, gdzie znajdę biuro z systemem taxxo.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Syjon [193.24.206.*]
    na stronie przecież jest wszystko jak na dłoni, wystarczy formularz wypełnić.
  • Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Tiptop [200.82.228.*]
    ale nie ma wszystkich miast, tylko główne na Taxxo.pl
  • Taxxo pełna księgowość Autor: marek.gadysz [189.70.174.*]
    po kilku miesiącach korzystania z usług księgowości taxxo mogę spokojnie wystawić pozytywną ocenę, bo w ogóle nie było żadnych problemów "odpukać" i wszystko jest robione na czas. Przyznam, że podglądałem statusy księgowań na początku z ciekawości jakie jest tempo pracy, ale z czasem już zaniechałem, bo nawet większe partie dokumentów księgowano w max 3-4 dni.
  • Re: Taxxo pełna księgowość Autor: ~Sarkozy [89.70.63.*]
    przeglądając oferty biur to zdecydowanie jedna z lepszych ofert pod względem konkurencyjności zarówno ceny jak i zaawansowanej jakości usług. Polecam szczególnie pełną księgowość.

Taxmel Łódź
  • Re: Taxxo pełna księgowość Autor: ~Revvel [89.70.63.*]
    Czy tarcza taxxo jest związana z księgowością, czy to jest zupełnie inna usługa ?
  • Taxxo do sklepu internetowego Autor: ~WOjtek BOK [85.73.89.*]
    Czy można to sprzężyć z systemem sprzedażowym symfonia ? taki kombajn podobno można stworzyć, tylko czy to działa bez jakiejś dodatkowej obsługi.

Ps, prowadzę sklep internetowy, obrót na poziomie 15 tysięcy miesięcznie, ale dużo faktur sprzedażowych na małe kwoty.
  • Re: Taxxo seminarium Autor: ~Miskiweicz [110.138.227.*]
    Czy ktoś brał udział w tych szkoleniach ?
  • Taxxo seminarium Autor: ~karma3yn [24.232.66.*]
    te seminaria chyba się dopiero rozpoczynają, ale też jestem ciekawy co to jest, dokładniej w Katowicach na początku Listopada.
  • Re: Taxxo seminarium Autor: ~Tauzen [77.253.32.*]
    gdzie w Katowicach jest organizowane to seminarium ?
  • Taxxo seminarium Katowice Autor: krakowskie.przedmiescie [212.90.23.*]
    W Katowicach jest w Regionalnej Izbie Gospodarczej, a dzień później 7 Listopada w Krakowie w Hotelu Europejskim. Napiszcie czy warto się tam zjawić, bo planuję właśnie do Krakowa zawitać. Aha, napiszcie czy jest rzeczywiście za free.
  • Taxxo seminarium Katowice opinie Autor: ~RIG - K-ce [76.108.243.*]
    Nie wiem czy się wybierałeś na seminarium w Katowicach, jeżeli tak to już nieaktualne, jeżeli zastanawiasz się nad Krakowem to warto. Bez bredni i podprogowego wciskania, ale fajnie omówione przypadki i sytuacje księgowe, które się zdarzają bardzo często. Najciekawsza chyba była prezentacja partnera taxxo odnośnie optymalizacji podatków do 9 %. Jeżeli w Krakowie będzie to samo to warto. Trwało 3,5 godziny.
  • Re: Taxxo opinie Autor: ~citOff [188.147.180.*]
    na czym polega wspolpraca taxxo z raiffeisen bankiem? ciekawe polaczenie bank z ksiegowoscia...moze nazbyt ryzykowne?
  • Re: Taxxo opinie Autor: ~kce taxoffice [178.182.28.*]
    Bank Raifeissen posiada pewne narzedzia do optymalizacji, ktore mozna wykorzystac do szybkiego oznaczania platnosci. Bardzo dobry sposob kiedy masz duzo niezdefiniowanych platnosci od klientow. Jest to raczej taka dodatkowa funkcjonalnosc, ktora Taxxo moze we wspolpracy z bankiem wdrozyc. Nie jest to zaden system, ktory automatycznie dysponuje srodkami na szczescie. Bardziej ciekawi mnie jednak tarcza podatkowa, ktora tworza razem z bmk. Temu sie warto przyjrzec, poki tego w Polsce nie zablokuja.
  • Re: Taxxo opinie Autor: ~Baniqr [82.145.210.*]
    To jest system automatycznej identyfikacji pim. Dobre jak masz przelewow w setkach.
  • Taxxo opinie Autor: ~Systems001 [50.117.72.*]
    Masz chyba na myśli SIP http://www.raiffeisen.pl/klienci_korporacyjni_system-identyfikacji-platnosci całkiem niezły, ale zdecydowanie dla dużych, generalnie detalicznych handlowców, którzy mają cały czas nowych płatników. Nie ma jednak reguły i takie rozwiązanie jeżeli firma może sobie pozwolić to warto wdrożyć choćby dla samej optymalizacji procesowej. Na pewno moduł, który warto rozważyć w połączeniu z taxxo, chociaż dla mnie to zupełnie odmienne działki.
  • Re: Taxxo opinie Autor: ~Paleosz [190.235.101.*]
    Dla dużych klientów jak najbardziej, ale o wiele ciekawszym jest tarcza podatkowa taxxo. Niestety znowu dla dużych działalności o charakterze spółki handlowej, niestety ciężko o opinie tego systemu, bo kto by się chciał chwalić, że płaci niższe podatki w pełni legalnie...
  • Taxxo opinie Autor: ~Kohl [50.117.72.*]
    Współpracują nie tylko z reiffeisen bankiem, ale jeszcze z bmk, które ma się o wiele bardziej do optymalizacji, przynajmniej o wiele bardziej efektywniej. To jest bardzo ciekawe - tarcza podatkowa taxxo, ale za cholere nie mam pojęcia jak to funkcjonuje.
  • Re: Taxxo opinie Autor: ~autorytett [213.158.216.*]
    gdybys wiedzial kolego to bys sie vincent nazywal, jest tyle sposobow na ominiecie us ile dziur w prawie. kazdy dobry ksiegowy wymieni na biegu killa.
  • Re: Taxxo seminarium Katowice Autor: ~ekosze.pl [204.93.60.*]
    Dnia 2012-10-30 o godz. 22:16 krakowskie.przedmiescie napisał(a):
    > W Katowicach jest w Regionalnej Izbie Gospodarczej, a dzień
    > później 7 Listopada w Krakowie w Hotelu Europejskim.
    > Napiszcie czy warto się tam zjawić, bo planuję właśnie do
    > Krakowa zawitać. Aha, napiszcie czy jest rzeczywiście za
    > free.

Były za free, bo udało mi się zapisać, niestety losowy przypadek i nie mogłem być. Orientuje się ktoś czy są planowane kolejne spotkania w ramach seminariów taxxo ?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: krzysztofff79 [101.255.58.*]
    Czy ktoś korzystał z darmowego triala taxxo ? Jestem po instalacji, ale nie bardzo rozumiem jaki to ma sens ?

pozdrawiam
    KRS
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~LEXLOCUM-księgowość [109.109.213.*]
    Też jestem po instalacji tej "prezentacji". To nie jest demo, że można własne dane wrzucać, tylko już gotowe i pokazujące jak wygląda w praniu system. Wszystko działa i można przynajmniej funkcjonalności sprawdzić.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~marpel2 [198.144.116.*]
    Ciekawy jestem, bo tego nie ma akurat w tym programie, jak długo tra zweryfikowanie faktury ?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: wandzix [63.141.199.*]
    Jeżeli z bazy prześlesz faktury do księgowania, czyli Ty je zatwierdzisz to wtedy biuro ma czas na księgowanie. Wszystko zależy ile tego podeślesz, ale przewagą jest że widzisz co się z nimi dzieje, czyli masz "podgląd" działań. Trochę biuro się przez to wystawia, ale tez może potwierdzić swoją jakość. Nie do końca jestem przekonany do tego systemu, bo to jest trochę podglądanie i patrzenie na ręce, ale z drugiej strony jeżeli ktoś jest fair, to nie ma nic do ukrycia. Tu już opinię musiałby jakiś filozof pracy się wypowiedzieć.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~frodo [63.141.199.*]
    taxxo wdraża taki system który jest kompatybilny z każdym prawie systemem na rynku wiec kwestia wdrożenia w biurze w ktorym działasz lub wybierz inne biuro.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Dlaczego ? [173.245.64.*]
    Nie wiem czy to jest opłacalny biz, żeby przenosić cały majdan specjalnie żeby mieć online, od czego są maile, skanery, dyski wirtualne ?
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: telemax [204.93.60.*]
    Dnia 2012-11-30 o godz. 14:24 ~Dlaczego ? napisał(a):
    > Nie wiem czy to jest opłacalny biz, żeby przenosić cały
    > majdan specjalnie żeby mieć online, od czego są maile,
    > skanery, dyski wirtualne ?

Jakie dyski, jakie skanery człowieku...właśnie od tego masz zintegrowaną usługę i nie martwisz się, tylko masz wszystko w jednym miejscu. Taxxo akurat nie jest jakieś szczególne, bo ifirma i taxcare robi podobne rzeczy incloud, różnica tkwi w tej platformie i możliwości spięcia jej z niezależnym biurem.
  • Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Bulin [198.144.116.*]
    Na potrzeby jednoosobówki rzeczywiście można skorzystać z lowcostowych rozwiązań, ale nie w dużej firmie. Profesjonalne rozwiązanie szczególnie jeżeli ktoś ma dział księgowości w firmie.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~zadarmoumarlo [203.130.216.*]
    Dnia 2012-12-04 o godz. 23:46 ~Bulin napisał(a):
    > Na potrzeby jednoosobówki rzeczywiście można skorzystać z
    > lowcostowych rozwiązań, ale nie w dużej firmie.
    > Profesjonalne rozwiązanie szczególnie jeżeli ktoś ma dział
    > księgowości w firmie.

Ale spełnienie nawet minimum, czyli wysyłka dokumentów, wystawianie faktur, terminarz zwyczajny, czyli to co można zrobić samemu zajmuje samemu o wiele więcej czasu do ogarnięcia. Z tych funkcjonalności jakie widzę u nich na stronie, to za taką kasę zdecydowanie się opłaca. Efekt skali, dlatego może to być takie tanie dla indywidualnego klienta.
  • Re: Taxxo - opinie o platformie Autor: ~Taxxo dla małych ? [63.141.199.*]
    A co z opłacalnością w przypadku działalności gospodarczej ? Widzę, że większość osób korzysta z takich opcji do obsługi spółek, a książka ? Jest w ogóle jakiś system tańszy niż 150/mc w obsłudze ?