Ostatnio pojawiła się ciekawa wyszukiwarka nieruchomości, polecam zajrzeć na klikmapa.pl. Tu macie ogłoszenia z Warszawy - http://www.klikmapa.pl/mieszkania-na-sprzedaz,mi-warszawa,dz-wola.html
Poza kryterium cenowym warto wsiąść pod uwagę jak daleko masz do pracy i typowych miejsc twojej aktywności, które z potrzebnych ci usług są blisko, jaka jest perspektywa inwestycyjna dla danej okolicy i jaka jest twoja. Np. Są piekne mieszkania na dawnym Służewcu przemysłowym, ale komunikacja tam sie pogarsza, jest za mało usług, nie ma szkół ani przedszkoli a nowo budowane w okolicy drogi zablokują ja na amen. 4 kilometry dalej na Służewiu jest dokładnie na odwrót, tylko mieszkania są z wielkiej płyty.
Warto też sobie powiedzieć na ile lat planujesz ten zakup. Ludzie już nie kupują mieszkania na "całe życie". Jako singiel potrzebujesz czego innego niż jako ojciec 3 dzieci i stanowczo czego innego jako emeryt.
Przykładowo: Jeśli pracujesz w centrum kupowanie mieszkania na przedmieściach oznacza że dojeżdżasz 30-40 minut w 1 stronę. Teraz możesz nie cenić tego czasu, ale za 1-2 lata? Jeśli masz samochód to mieszkając i pracując przy metrze będziesz z niego korzystał sporadycznie. a 2 nitkę otwierają w przyszłym roku . To może warto zrezygnować z samochodu i miejsca parkingowego i kupić coś np. na bliskiej Woli? itd....
sprawdzanie na nic się nie zda
u mnie sprawdzał bank, open finance i co...
po 4 latach budowy i 8 aneksach z developerem i 8 z bankiem złożyłem wniosek o
upadłość developera.
developer upadł
a teraz walczymy w sądach...a mieszkania stoją bo nie ma pozwolenia na użytkowanie- brakuje 10mil. na dokończenie
Jak dla - jesli ktoś się nie zna to warto iść do pośrednika. To nie musi wyjść drożej, a na pewno wyjdzie bezpieczniej. Tylko pośrednik musi być sprawdzony.
dokładnie, zakup dziury w ziemi to po pierwsze większe koszty a po drugie spore ryzyko,nie wiesz czy na pewno skończą w danym terminie i czy cena nie pojdzie w górę
Nie dziwi zatem dlaczego taką popularnością cieszą się w ostatnim czasie inwestycje developera JWC, który właśnie gotowe mieszkania, a nie dziurę w ziemi swoimklientom oferuje.
Hej, sprawdź na tej stronie: http://rynekpierwotny.com/mieszkania/?query=warszawa.Mają spory wybór wśród różnych inwestycji, powinieneś bez większych problemów znaleźć coś dla siebie.
Mam do zamiany mieszkanie 38m2, do remontu na Wiejskiej, bliżej sejmu.
Chętnie zamienię na nieco większe w śródmieściu lub w cichej i zielonej okolicy.
Możliwa tez zamiana na 3miasto.
Z przyjemnością informujemy, iż udało się nam pozyskać nowego dewelopera do współpracy – firmę Nexity. Realizują budowę inwestycji Bianco Bemowo. Jesteśmy w ten weekend na dniach otwartych. Serdecznie zapraszamy także na cotygodniowe dyżury naszych architektów na warszawskich inwestycjach:
- środa - inwestycja Oligo Park w Pruszkowie realizowana przez developera Golub Gethouse ;
- czwartek - inwestycja Premium Point realizowana przez GreenHouse Development ;
- czwartek - Apartamenty przy Krasinskiego inwestycja realizowana przez Atlas Estates ;
- wtorek - inwestycja Wola Tarasy realizowana przez BPI Polska
Ostatnio szukałam informacji na temat tego gdzie i w jaki sposób mogę wycenić swoją nieruchomość. Przeszukałam mnóstwo stron i w końcu znalazłam portal, na którym jest wszystko czego chcesz wiedzieć o nieruchomościach: www.e-propertyrating.pl.
Najlepiej skorzystać z serwisu internetowego. Ja gdy szukałam mieszkania używałam: http://www.BiuroNajmu.pl i bez problemu znalazłam interesujące mnie oferty. Serwis dotyczy tylko stolicy, więc można liczyć na pełen profesjonalizm ;)
Możesz też skorzystać z oferty biura nieruchomości Akces zerknij na ich obecną ofertę http://www.akces.org.pl/oferty mają wiele mieszkań w Stolicy do sprzedaży czy wynajmu.
Balon pęka !
Większość postów to rozpaczliwy spam reklamowy.
Potwierdza to tylko jedno ..W branży jest słabo i to się nie zmieni !
Mieszkania będą jeszcze tanieć i tanieć !
Specjalna oferta od developera JW Construction. Wyprzedaż mieszkań dwu-pokojowych na inwestycji Lewandów Park, na dniach otwartych, w najbliższy weekend, pod hasłem "Ostatnich 20 mieszkań za 220tys. zł na 20-lecie JWC. Co ważne osiedle wybudowane, z gotowymi mieszkaniami! Pierwszy krok? Rejestracja na stronie naszeosiedla.pl