• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~RZyczliwy [91.198.177.*]
    a kto wam każe pracowac znam takich co nie pracują i maja pieniażek i to bardzodużo nie pisze osobie

• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~bankowiec [176.221.122.*]
    Potwierdzam u nas też tak jest, zastanawiam się własnie czy to jest jeszcze Bank Spółdzielczy czy skok prezesa. Ze nikt nie może zrobić z tym porządku!
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Zrezyvnowzn [178.42.254.*]
    Nic się nie zmieniło, dalej tak samo, ! ! !
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~puta [83.20.136.*]
    To dlaczego tkwicie w tym miejscu skoro tak żle w Banku Spółdzielczym. Mamy wolny rynek więc zmieńcie pracę zamiast narzekać, Proponuję pracę w komercji, może będzie tam Wam "będzie lepiej", zarobicie 200 zł więcej ale będziecie chodzić codziennie w stresie do pracy, zapomnicie jak wygląda rozdział pomiędzy pracą i rodziną. Mam siostrę w komercji a siostrzenicę w Banku spółdzielczym. Siostrzenica może mniej zarabia ale ma równowagę psychiczną a jej mama codziennie rano łyka środki uspakajające gdy idzie do pracy. CO lepsze? Skoro Wam tak żle to zróbcie coś ze swym życiem. Ja pracuję od lat w BS, kocham to co robię i wiele lat zarabiałam mało mając małe dzieci, ale nie usiadłam i narzekałam tylko walczyłam o więcej podejmując wysiłki by poszerzać swe umiejętności, cały czas się uczyłam, robiłam koleje studia dążyłam by zdobywać szerszą wiedzę i opłaciło się. Wygodnie jest siedzieć, narzekać ale dać coś więcej z siebie być ambitnym to znacznie trudniej.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: zuzanna92 [31.175.198.*]
    Dziwne, a jak człowiek przychodzi do banku to pracownicy tacy mili i uprzejmi :/
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.236.72.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~MartaBey [213.192.104.*]
    Od 2 lat pracuję w Stefczyku i masz rację - bardzo dużo zależy od podejścia kierownika/dyrektora. Ja akurat dobrze trafiłam (pracuję w Gdyni), ale pewnie różnie może być:>
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~bankowiecnawylocie [188.33.255.*]
    witam serdecznie wszystkich
    króciutko moja historia:
    właśnie za kilka dni kończy mi się 3 m-ny okres wypowiedzenia w BS, które to złożyłem po 7 latach pracy.
    pracowałem na stanowisku: kasjer dysponent, analityk kredytowy, oraz specjalista ds monitoringu kredytów, choć na umowie jest tylko kasjer dysponent :) , nie będę rozpisywał się o obowiązkach, dość powiedzieć że 8 h dziennie było mało, natomiast u innych uprzywilejowanych 3-4 h to absolutny maks na wykonanie obowiązków, nie mówiąc juz o członkach zarządu którzy wiadomo nie robią nic
    2350 zł brutto moja pensja - odszedłem po połrocznych "pertraktacjach" o podwyżce, prezes ma 16 tys.
    nepotyzm i kolesiostwo oraz traktowanie pracowników jak niewolników - tak to u mnie wyglądało
    atmosfera w pracy była pomimo to przyjemna - po prostu współpracownicy byli ok
    więc jesli ktoś nie jest z klucza to nie ma co szukać w BSie, bo ciężką pracą to sie tam można tylko garba dorobić

pozdrawiam i przepraszam za błędy

• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Munio [94.254.163.*]
    Odnawiam wątek. Są plany? Duży nacisk? Jakie zarobki w miasteczku 20tys mieszkańców?

• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: przemyslaw_piasecki [150.254.36.*]
    Szanowni Państwo,

Zapraszamy do wzięcia udziału w badaniu „Kompetencje kadr i warunki pracy w bankach spółdzielczych”! Nasz projekt to realna szansa na wypowiedzenie się pracowników sektora bankowości spółdzielczej w Polsce na temat warunków pracy (np. wynagrodzeń, szkoleń, oceniania) oraz stosunku do miejsca pracy (satysfakcja, zaangażowanie, chęć odejścia). Wnioski z projektu zostaną zaprezentowane na ważnych spotkaniach sektorowych, stąd liczymy, że będą miały realny wpływ na zmiany w polityce kadrowej poszczególnych banków. Jesteśmy niezależnym podmiotem, który gwarantuje pełną anonimowość danych. Poniżej zamieszczamy link do kwestionariusza ankiety:
    link

Prosimy o wypełnienie kwestionariusza do dnia 08.12.2017. Zachęcamy do przesłania linku znajomym pracownikom Państwa banku! W razie pytań, zapraszamy do kontaktu: kontakt.kadrybs@projekty.ue.poznan.pl 

Pozdrawiamy licząc na szerokie zaangażowanie całego środowiska bankowości spółdzielczej.

Realizatorzy badania – pracownicy Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Paula20193 [188.146.226.*]
    Hej A jakie obowiązki.ma analityk kredytowy ? Co to za stanowisko?
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~gość [77.113.60.*]
    Polecam http://www.comperialead.pl/a/pp_adserwer.php?link=be02a7a058bc098ee985902bd76036c8&etykieta_=hygtfrd
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Tomo [37.248.138.*]
    Ostatnio bylem na rozmowie na stanowisko analityk kredytowy w BS. Pensja minimalna krajowa, w perspektywie czasu moze jakas niewielka podwyzka no i cos wspominali o premiach co 3msce. Ogolnie obiecuja zlote gory. Widac ze jest rotacja pracownikow i gdy ludzie zorientuja sie jak wygladaja te "zlote gory" to uciekaja jak najdalej.
  • praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Mona [37.47.16.*]
    Też byłam na rozmowie. Nic się nie zmienia. Dalej nędzne kasa i obietnice. Tylko mniejszybka nacisk na plany i trochę spokojniej niż w korpo. Zastanawiam się czy przyjąć ta ofertę. ..
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~korpka [91.150.147.*]
    Mam nadzieję ze nie przyjęłaś. Pracowalam w wielu korpo i skokach. Takiego syfu jak w BS nie widziałam. Nikt się Tobą nie interesuje. Nie ma procedur tylko to co Pani Krysia powie ze tak się zawsze robiło to tak trza robić. Kobitki zdrowo 50+ znerwicowane z fochami. Brak pomocy od kogokolwiek bo ich tez nikt nie uczył. Kaska marniutka. Kierowniczkę widziałam na oczy parę razy po parę minut. Nie mają pojęcia o bankowości o standardach. Wytrzymałam pół roku i uciekłam z ulgą do korpo. Powodzenia
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~kasia77 [193.111.166.*]

a ile proponują kasy na początek?

• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Wkurzona [89.229.184.*]
    Nie wiem jaka jest tam praca ale powiem jedno najgorszy bank na świecie!!!!! Przytrzymują pieniądze a człowiek nie ma za co żyć !!!nie polecam tego banku!!!!
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Ewa88 [217.168.128.*]
    A w którym Banku Spółdzielczym pracujesz/pracowałaś? Ja w Poznaniu - dział leasingu i akurat poszukujemy doradcy, więc warto wysłać do nich aplikację: link Jest naprawdę przyjazna atmosfera i kompetentna kadra. Pracuję już tu 2 lata i jestem bardzo zadowolona.

• Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~zainteresowana [185.238.122.*]
    Witam
    Dostałam ofertę z UP do Banku Spółdzielczego do Będzina czy ktoś może mi coś o tej placówce opowiedzieć
    bo nie wiem co myśleć po przeczytaniu wszystkich powyższych info.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Pracownik [5.226.76.*]
    Po 20 latach 2300.00 netto plus premie kwartalne około 1600.00 netto. Odeszłam z uwagi na wyzysk typu ciągle zastępstwa na różnych stanowiskach i w różnych oddziałach , nadgodziny bez wynagrodzenia,
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Grey18 [79.174.34.*]
    A jeśli pracujesz dla siebie, to w ogóle nie jesteś podatnikiem. Wolę tak pracować. A potem jakoś się zadomowił i tyle już mnie tam odpisali, mamusiu. Dlatego teraz tylko tak e-sportu w Polsce i teraz tylko ja dostaję bonusy, tylko na plus i prawie nigdy na minus. Spróbuj, mimo że artykuł jest przydatny
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~testa [178.36.254.*]
    testa