• Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~ek [83.28.173.*]
    ktoś zgłosił to na policję??
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~pw [5.173.188.*]
    Ja również dostałam takiego maila, jakaś mrs Femi chciała niby kupić suknię ślubną dla swojej siostry w Australii. Ściema na całego. Mail dostałam od: mrsfemi01@gmail.com a potem z royal banku:RBC-Alert@secureroot.com.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~cdarko [94.254.192.*]
    Identyczna sytuacja, a MRS Femi koniecznie chciała abym suknie wysłał POCZTĄ POLSKĄ, a nie jak proponowałem UPS lub innym kurierem. Podany adres w Australii zapewne fałszywy, a ta szajka przejmuje pewnie przesyłki podczas transportu.
    Uważajcie ludzie i ostrzegajcie znajomych.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Ola [91.231.117.*]
    Do mnie też napisała Mrs Femi z Wielkiej Brytanii, z adresu: mrsfemi01@gmail.com. Chciała kupić suknię ślubną dla swojej siostry, sukienkę miałam wysłać do Belgii i również pocztą. Dostałam niby potwierdzenie z banku Scotia Bank, że mrs Femi wpłaciła pieniądze a bank potrzebuje potwierdzenia nadania przeze mnie przesyłki, aby mi przelać pieniądze na konto. W międzyczasie dostawałam ponaglenia od mrs Femi, że mam nie zwlekać w wysyłką, bo bank blokuje jej pieniądze. Zaczęłam podejrzewać , że coś tu nie gra i sukienki nie wysłałam. Po pierwsze nie potrzebowała nr swift banku, do którego ma przelać pieniądze - bez tego nie da się zrobić przelewu zagranicznego, po drugie zwątpiłam czy bank zajmowałby się przyjmowaniem potwierdzeń nadania przesyłek, by realizować przelewy. A przede wszystkim to, że w mailu, którego dostałam niby od banku nie było żadnych danych zleceniodawcy przelewu. Ja się nie dałam nabrać, ale pewnie mnóstwo osób tak. Powinno to być jakoś nagłośnione, by inni nie dali się oszukać.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~inka [5.172.235.*]
    Do mnie tez zgłosił sie człowiek z chęcią kupna aparatu fotograficznego, tylko bym wysłała aparat do UK, ale wcześniej mam wysłać do banku potwierdzenie wysyłki. A ten ktoś wysłał mi dziwne potwierdzenie transferu. Na całe szczęście mój Skarbek zorientował się ze coś jest nie tak. To po prostu było zwyczajne oszustwo! Ostrzegam przed RBC Royal Bank Online Money Transfer Order Has Been Approved Transfer RoyalBankonlineservicecare@accountant.com!
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Mechan [37.47.165.*]
    Jestem w podobnej sytuacji...Pisałem z osobą z USA która chce kupić samochód dla rodziny w Londynie.Wysłali mi emaila z banku .Co w tej sytuacji zrobić??Zgłosić to na policję??
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~wrbel [83.21.15.*]
    Witam trafilem na podobna sytuacje wszystko ładnie pięknie Pani "Emillia" chciala zakupic ode mnie ps4 tylko miałem wysłać do Londynu i pieniadze bym dostal za okazaniem dowodu wysyłki, wszystkie fajne maile z statusem transferu dostałem podobało to ze ze dostalem 4 maile i 4 inne transfery .... oczywiscie nic nie wyslalem ! aktualnie Pani grozi policja co z tym zrobic ?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Ewa [93.105.177.*]
    Do mnie napisali wczoraj z kaliforni,miałam wysłać złota bransoletkę .Dobrze ze znalazłam wasze wpisy i już wiem ze to oszuści
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Ewa [93.105.177.*]
    Uwazajcie na Sophie Richard to oszustka z USA
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Patrycja [188.146.97.*]
    Morton Hines. Nie wiem skąd ale chce żeby wysłać kasę na Ukrainę.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Martyna [188.193.192.*]
    Mnie również znaleźli. Wystawilam ofertę sprzedaży auta. Po 2 dniach napisała do mnie Martyna Jabłońska. (Powiem, że pisała do mnie po niemiecku, bo ogłoszenie było po niemiecku). Zdziwiłam się, kiedy zgodziła się na kupno samochodu w ciemno, później te maile z banku, i od firmy przewozowej.
    Nie ustalając ze mną takiego rozwiązania, zadecydowała z góry o jakimś potwierdzeniu przelewu.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: oszukany_przez_johna_smithkeya [31.0.125.*]
    Ja też się dałem naciąć skuteczne sprzedając markowy rower. Na szczęście nic nie wysyłałem. Pieniążki są w banku dowód wpłaty kosztów transportu 450zł na podane konto w Nigerii. Zostałem zapewniony, że oprócz ceny dostanę dodatkową tą o to kwotę doliczoną do przelewu. Potem spedytor rzekomy, który miał zająć się odbiorem i transportem do adresata naliczył niby dodatkową opłatę 720zł za ubezpieczenie paczki od wartości i na końcu odprawa celna i cło. Wyglądało to od Royal Banku tak wiarygodnie, ze ciężko było się kapnąć (bo w sumie też bardzo mało szło wyszukać informacji na internecie a na to forum trafiłem przypadkiem) aż gdy była wiadomość o dwóch sprzecznych kwotach raz 1000 a na końcu 600zł. Fakt dokonany 600 już wiedziałem czego szukać i w jaki sposób gdy już dokonałem tej niby ostatniej fazy i zostałem poinformowany, że źle. Druga sprawa banki nigdy nie mają adresu gmail - ten był ukryty. No nic doświadczenie z transakcji zagranicznych mnie tu zgubiło i opinia o tym, żę na zachodzie ludzie są uczciwi bardziej niż Polacy. No i też potrzebowałem mamony na inwestycje to też miałem uspaną czujność do pewnego momentu, zwłaszcza że na priv gościu zachowywał się jak swój chłop. Transakcje odbywały się przez World Remita, gdyż nie miałem PayPala na szczęście. Zostaje mi tylko zgłosić sprawę na Policje by zapobiec oszustwom innym osób chociaż gdyby miałby to być jeden przypadek mniej. Śmieszne i głupie ale tak caikiem serio to ciężko być uczciwym człowiekiem na prawdę ciężko. Im bardziej jesteś uczciwy i pomocny tym więcej będzie chciało cię o**ujać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.31.214.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Adrysia [79.186.218.*]
    Witam a czy ktoś miał próbę kupna od Kuda James'a? Bo ode mnie chce kupić maszynę do Gruzji i przelew zrobił właśnie przez ten bank RBC i oczywiście przelał kaskę na spedycję również.
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Krzysztof [31.182.163.*]
    Ja też się dałem nabrać...
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Marek [37.225.58.*]
    Ja miałem z nim kontakt
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: ~Stefka [83.20.224.*]
    No właśnie mam podobna sytuacje z Panem Kudą.. jak rozwiązała się twoja sprawa?
  • Re: ROYAL BANK OF CANADA mam problem Autor: mrtinez123 [84.17.55.*]
    J'accorde de l'argent pour financer tout le monde honnête et juste, en particulier ceux qui en ont besoin. Je donne des prêts allant de 1500zl à 50 millionszl voire plus sachant que nous sommes, en particulier, mon taux d'intérêt est très correct, il est de 2% par an, quel que soit le montant demandé, la période de remboursement est de 1 an à 30 ans selon le montant emprunté bien sûr. Veuillez me contacter pour les besoins de financement d'une demande de prêt, je suis disponible. merci de me contacter par email pour plus d'informations
    Courriel / bancing149@gmail.com
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [88.220.161.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)