czy brak informacji z strony zarządu , oraz zbycie akcji ,,,,
nie świadczy o tym że duzi akcjonariusze wiedzą już o nowej emisji z pp ,,
pozbyli się akcji dla których nie przysługuje pp ....
na takich zawirowaniach na gpw i świecie pp spokojnie spadnie do pozimu 1 gr może 2 gr
nabycie akcji z nowego pp 50 gr czyli cena z pp ok 51 -52 gr
sypali w rynek ile się dało przypominam że kapitał zakładowy mogą podwyższyć o 30 %
pepees w tej chwili to nie pewna spółka na niepewnym rynku !!!!! ryzyko jest duże zwłaszcza przez niedorozwinięty , niedoinformowany zarząd , włdze spólki same graja w brak informacji lub całkowitą dezinformacje , do czego to prowadzi - do braku zainteresowania spólką spadkiem obrotów , brakiem zaufania , w końcu do dużej przeceny ...... ta spólka na dzień dzisiejszy to wielka mina , skoro jest taką dobra firmą jak wypisujecie !!!!! to dlaczego sprzedano tyle akcji ,,, kto pozbywa się dochodowej firmy za groszę , chyba że wie o informacjach które doprowadzą do osuwania się kursu ??????
to chora spólka przyglądam się z boku , widzę duże wyprzedanie , ale cały rynek jest wyprzedany i są lepsze okazje , tu będą tylko spekulacyjne podbicia pod wywalanie trefnego towaru ... abym się mylił życzę wzrostów
jezhttp://www.parkiet.com/artykul/7,1075999-Pepees--Sadowych-potyczek-ciag-dalszy
"............kto pozbywa się dochodowej firmy za groszę ....."
pomijajac zwale na calym szerokim
odpowiadam
a) midston z przymusu utraty prawa glosu tzw przeparkowanie ....?
b) zelki z przyczyn rezygnacji i niedojscia do objecia warrantow ....?
To że spółka nie informuje może świadczyć tylko o jednym: przesunięcia wśród akcjonariatu się jeszcze nie skończyły. Prawdopodobnie czekają nas jeszcze transakcje kupna/sprzedaży i wygląda na to że będą one zawierane z uwzględnieniem rabatu promocyjnego.
Poza tym patrzcie co się dzieje na szerokim rynku.... wszyscy się nakręcają na kryzys, część sprzedaje druga część dmucha i podsyca atmosferę kryzysu.
CHCIAŁBYM KUPIĆ TĄ SPÓŁKĘ , ALE NIE PEWNA SYTUACJA W FIRMIE , NIE PEWNA NA SZEROKIM .....
I JEDNO MNIE ZASTANAWIA JEŻELI SKROBIA TAK ZDROŻAŁĄ , DLCZEGO TAKI SŁABY RAPORT ZA 1Q
JEŻELI SPADNIE NA 50 GR MYŚLĘ ŻE I TAK NIKT Z NAS NIE KUPI DUŻEGO PAKIETU , 50 GR TO BĘDZIE JUŻ PANIKA , MOIM SKROMNYM ZDANIEM LECIMY NA 40 TYS PKT NA WIG ,, CZYLI WYCENA NA PEPES NA TYM POZIOMIE WIG OK 50 GR ,, POMYŚLICIE CZY KUPICIE AKCJE NA POZIOMIE WIG 40 TYS PKT , CZY NIE WARTO WTEDY SPRZEDAĆ WSZYSTKIEGO I DAĆ SOBIE SPOKÓJ Z GPW , STRACIŁEM W TYDZIEŃ 100 TYS NA GPW , WIEM ŻE MOGĘ TO ODROBIĆ , WIEM ŻE DALSZE SPAKI JEŻELI BĘDĄ POGRĄŻĄ KAŻDEGO
TREND YOUR FRIEND.
ZOBACZCIE USA JAKIE WACHANIA KURSU , W NIEMCZECH TAKIE ODREAGOWANIE BANKOWO SKONCZY SIĘ PONIEDZIAŁKOWĄ PRZECENĄ
UWAŻAM ŻE WIG W PONIEDZIAŁEK WZROŚNIE PO PARU GODZINACH BĘDZIEMY POD KRESKA CO SPOWODUJE KOLEJNĄ FALĘ PRZECENY , MY POLACY JESTEŚMY 2- 3 KOSZYKIEM DO INWESTYCJI :)
DLA MNIE WSPARCIE PIERWSZE NA WIG TO 40 TYS PKT , OBRONA A NASTĘPNIE OSUNIĘCIE W OKOLICE 3700 PKT
PEPES NA TYM POZIOMIE OK 30 40 GR
ZASTANÓWCIE SIĘ CO MOŻE POMÓC RYNKA , TYLKO JEDNA INFORMACJA
ZNOWU URUCHAMIAMY DRUKARNIE , RYNKI ROSNĄ BO SĄ POMPOWANE PINIĘDZMI BEZ POKRYCIE , SMUTNE ALE PRAWDZIWE , NIGDY TAK WYSOKA CENA ZŁOTA NIE POKRYWAŁA SIĘ Z WYSOKĄ WARTOŚCIA INDEKSÓW W USA
PRZYPOMINAM ŻE USA BADAJĄC CAŁĄ HISTORIJĘ WZKAŻNIKÓW USA , 5 FAL ELIOTA , JEST OBECNIE W POCZĄTKU BESSY !!!!!!
TO MÓWIĄ FALE ELIOTA
Z DRUGIE STRONY W USA KAŻDY SPADEK AKCJI TRAKTOWANY BYŁ JAKO OKAZJA DO ZAKUPÓW ,
rozumiem twoje rozgoryczenie szczególnie po stracie stówy w tydzień, ale jestem bardziej optymistycznie nastawiony i sądzę ze to jest /była b. ostra korekta na rynku, która jest potrzebna do dalszych wzrostów. co do Pepeesa to uwazam, że jest on w znacznie lepszej sytuacji niż rok czy dwa lata wczesniej a to ze względu na wysokie ceny skrobi.po za tym zobacz że nie wszystkie spólki ostatnio spadały po kilkanaście % dziennie a nawet niektóre rosły. wg twojej teori wszystkie powinny spadac bo wig spada!, nie wszystkie spadaja jednak. dlaczego wyniki za IQ to "tylko" ok.2mln zysku to poczytaj sobie posty wieśka, sensownie chłop pisze.
A TAK NA KONIEC TO UWAŻAM, ZE TWOJE PISANIE TO NIC INNEGO JAK NAGONKA NA SPADKI W ZAWOALOWANY SPOSÓB ROBIONA.