Shp, chyba przesadzasz., dopiero godzina handlu i popyt jest przyzwoity.
Widzę, że jesteśmy tu na tyle długo że optymizmu w nas już prawie nie ma wcale.
Jak dla mnie sytuacja wygląda na zmiane trendu - wszystko na to wskazuje jednoznacznie, chociaż nie jest póki co jak na petrolu - od widełek do widełek :)
Jest dobrze, bo Żabojady przynajmniej próbują dorównać wczorajszym wzrostom w Polsce, a bałem się, że mogą blokować na poprzednim poziomie poniżej 7,50 E. A tak doszliśmy znowu do granicy 8E, które pewnie dzisiaj nie przekroczymy. W Paryżu uznają ten dzień za dobry, ale wszyscy wiemy, że jeśli nie przekroczymy 8 E, to nadal będzie trend boczny.
pzdr. mr.money
ja właśnie, od tej chwili ze swoimi komentarzami powstrzymam sie do zamknięcia sesji.
bo to co obserwuje obecnie mnie wcale, a wcale nie cieszy, bowiem każda cofka na kursie, to dla wielkiej części akcjonariuszy pretekst aby wreszcie z tego dziadostwa wyskoczyć.
Masz bardzo dużą wiedzę o spółce, ale nie wiem o co Ci chodzi - spółka podaje coraz lepsze infa i jest coraz lepiej, a kurs szoruje d.... po dnie przed skupem. Wywalenie teraz tego papieru to frajerstwo moim zdaniem. Dobrze, ze na orco w pl nie ma gry na krótko, bo pomyślałbym że to zwykłe naganianie na spadki, a obiektywnie orco robi się przecież z każdym dniem lepszą mega okazją inwestycyjną.
info, infem, ale nie zapominaj że FF na spółce to ok 75%,
ten FF nie ma akcji po 5E, tylko po 10-12 i o wielewiele więcej.
tak więc, gdy tylko jest UP (tak jak dziś), po dobrym info (dobrych info mielismy ostatnio dużo ), a po 1-2h cofka (tak jak teraz), to Ci co ubrali się dosłownie ponad rok temu za 10-12E, zaczynają oddawać. Czy to debilizm - oczywiście, czy ja oddaje?- oczywiście że nie :).
Natomiast są tacy, co 'boją' sie ponownego powrotu do 7.0-7.2E i oddają, zaciskając zęby i jednocześnie ciesząc się że oddają po 7.85 a nie 7.0
to tyle :),
a miałem nic nie pisać już do 17:35. - wiec STOP.
czekam i analizuje po 17:35
pozdrawiam
ps:
i nie myslcie, że ja przeciwko WAM :), ja z Wami, ale naprawde akcjonariat orco nie zachowuje sie 'logicznie' dlatego też b. ostrożnie wypowiadam się na temat kursu akcji... bo to w tym wypadku jak 'zgadywanie'
no to dla odmiany u nas w Polsce ktos batony ustawia. Gdyby nie to, byłoby już blisko 33 zł. Jeśli robią to indywidualni mali inwestorzy, to ręce opadają (sami sobie podcinają gałąź na której siedzą), choć raczej jest to kontynuacja półrocznej sterowanej kontroli nad wzrostami cen OPG. Kiedy to się skończy ....? Wiem, wiem, że to wkońcu wystrzeli w górę i to mocno, ale .... szlag człowieka moze trafić jak ciągle to samo jest grane...
Zależy jak patrzeć na to czy dobrze że nie ma gry na krótko - bo teraz jest tylko jeden punkt widzenia - od strony longa. A od shorta ? Wyobraź sobie mieć shorta a później spójrz w lustro i powiedz - mam shorta z 30 zł na spółce która niegdyś była po 300 i więcej, wycena akcji nie jest nawet na poziomie 0,5 C/WK a spółka idzie do przodu i wychodzi z kryzysu... jak przyjdzie co do czego to jedni będą kupować bo będą chcieli a ci co mieli by shorty MUSIELI by je zamykać... taki wodospad jak za kryzysu tylko w górę :]
To fundy zbierają. Nie sprzedawajta przez kilka miesięcy, a nie pożałujeta. Przygotujta się na MEGA jazdę bez trzymanka. Orco nie upadnie. Nie ma już ryzyka. Wartość akcji na dziś to 90 zł + dobre wyniki za 2 kwartały. Każdy fund się skusi. Czuć zapach łatwej kaski na wyciągnięcie łapki... Nie ma obecnie lepszej spółki na giełdzie. Orco wraca z wygnania!
Będzieta cytować moje słowa.
Wielki Mistrz Zakonu Krzyżacki