A tam pakiet, może ktoś chce zrobić sobie stratę, nie mówcie że będziecie trzymać gniota, na tej spółce, jest tylko jeden kierunek, może lepiej ratować kasę i sprzedać z rana przed 12 bo później jak wig będzie na czerwono to może być wodospad.Co? Ja jestem umoczony, to trzymam bo co zrobić, ale wy to przemyślcie.
kur*a bob skad sie takie barany jak ty biora ... dzieciaku zmien forum a nie zmieniasz nicki tylko i na spadki pajacu naganiasz czytac sie tych twoich wypocin nie chce a sa wszedzie wypier***aj wkoncu stad na swojego polcolorit co odpal na 0,50 ma miec
A ja myślę że nerwy nic tu nie dadzą i myślę że będziemy się tu kisić jak długo będą chcieli bo jak ktoś już powiedział że (ci co tu piszą tylko się chwalą że mają "kaskę" ) jak mają to niech kupią choć 10 k i nie sprzedają. A tak z przykrością stwierdzam że naganiacze na spadki są ustawieni na K i tak sobie czekają aż coś wpadnie, a jak uzbierają zamówioną ilość to pakiecikiem opychają zleceniobiorcy 30% wyżej. I stąd pakiety latają po 1,25 a my po 95 gr. Ale to są tylko moje odczucia.
ja czekam teraz z kupnem na sygnał kupna, już dokupiłem na tych poziomach dosyć, odbicia póki co nie ma, to czekamy na sygnał. Nie warto się teraz na maxa w Mirke pakować bo nie wiadomo do ilu spadnie albo ile jeszcze będziemy się kisić. Na razie szukamy innych okazji:) Pozdro:)
Po sesji pakiet 711 646 po 1,25 to daje 889,5 tyś zł przedwczoraj poszedł pakiet 850 kilo, jeszcze wcześniej prawie 130 k, aj zbierają, już wiem czemu naganiacze na spadki dziś się nie udzielali, pewnie zbierali.
Tak sobie myślę, że w akcjonariacie Miraculum zostają już tylko więksi akcjonariusze. Mali wystraszeni, znudzeni, zniecierpliwieni brakiem wzrostu kursu pomimo dobrych komunikatów i ciekawych perpektyw zostali pozbawieni tego cennego walorka w ostatnich 2-3 miesiącach.
Dzięki temu mamy coraz mniejszy FF.
To dobrze. Bardzo dobrze.
Czytajcie uważnie ten wątek. Jest tutaj dużo ważnych informacji i komunikatów na temat Miraculum przed układem, który już za około 2 m-ce. Może szybciej.
MIRACULUM SA brak sprzeciwów do listy wierzytelności
21.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 25/2011
Zarząd Miraculum Spółka Akcyjna w upadłości układowej ("Emitent" lub "Spółka") podaje do publicznej wiadomości, iż zgodnie z informacjami uzyskanymi z Sądu Rejonowego dla Krakowa-Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, nie wpłynął żaden sprzeciw od listy wierzytelności, o wyłożeniu której Spółka informowała raportem bieżącym numer 12/2011 w dniu 04.02.2011 r. Termin do zaskarżenia listy minął w dniu 04.03.2011 r.
Spółka aktualnie oczekuje na zatwierdzenie listy wierzytelności przez Sędziego Komisarza, sporządzenie list wierzycieli uprawnionych do głosowania w grupach oraz zwołanie Zgromadzenia Wierzycieli, na którym będą głosowane propozycje układowe. Emitent przewiduje, iż Zgromadzenie może odbyć się pod koniec kwietnia/z początkiem maja br.
Spółka będzie informowała na bieżąco o dalszych zdarzeniach w toczącym się postępowaniu upadłościowym.
MIRACULUM SA wyznaczenie terminu Zgromadzenia Wierzycieli
20.04. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 34/2011
Zarząd spółki Miraculum S.A. w upadłości układowej przekazuje do publicznej wiadomości informację uzyskaną w dniu dzisiejszym tj. 20 kwietnia 2011 r. o sporządzeniu przez Sędziego Komisarza list wierzycieli uprawnionych do głosowania w grupach oraz zwołaniu przez Sędziego Komisarza Zgromadzenia Wierzycieli na dzień 23 maja 2011 r. (poniedziałek), o godz. 10:30, w sali nr 222, pawilon "K" w budynku Sądu Rejonowego dla Krakowa Śródmieścia w Krakowie, Wydział VIII Gospodarczy dla spraw upadłościowych i naprawczych, ul. Przy Rondzie 7.
kom espi amp/
Zarząd Miraculum S.A. w upadłości układowej ("Spółka") informuje, że w dniu 12 maja 2011 roku Spółka podpisała zmianę do ugody z BNP Paribas Bank Polska S.A. (dawniej: Fortis Bank Polska S.A.) z siedzibą w Warszawie ("Bank"), której przedmiotem jest zmiana zasad spłaty zobowiązania Spółki wobec Banku wynikającego z tytułu umowy o kredyt nieodnawialny nr WAR/3060/07/159/CB z dnia 27 kwietnia 2007 roku, wraz z późniejszymi zmianami ("kredyt"), która została wypowiedziana przez Bank w dniu 19.02.2010r. (informacja o podpisaniu ugody była przekazana przez Spółkę raportem bieżącym nr 111/2011 w dniu 13.12.2010r.)
Na mocy podpisanego dokumentu zmianie ulega harmonogram spłat zobowiązania Spółki wobec Banku w nowym terminie tj. do dnia 29 sierpnia 2011 r. oraz obniżeniu ulegają miesięczne raty spłaty zaległych zobowiązań z tytułu kapitału i odsetek z poziomu 250 tys. zł do kwoty około 140 tys. zł miesięcznie.
W okresie obowiązywania ugody oprocentowanie kapitału wynosi: stawka WIBOR dla depozytów 1-miesięcznych powiększona o 4,5 punktów procentowych marży Banku.