Trzymam. Chć oczywiście lepiej było wyrzuć po 33 i odkupić po 27,50 :-) Próbowałem tak grać na Immo ale jak porównałem po pół roku wynik to trzeba było kupić i zapomnieć a nie żyć w stresie:-) Teraz siedzę i w żadne AT się nie bawięPozdr.
undertaker, nie denerwuj mnie!, jakiś czas temu mówiłeś , że odpuszczasz, potem milczałeś na forum, już myslalem, ze tylko ja siedzę tu już prawie dwa lata!!!< a teraz sie odzywasz jakby nigdy nic , ze masz!, no bez jaj :)
faktycznie nie udzielałem się, mam, choć miałem mały pakiet przy 24 dokupiłem, cały czas mam kontakt ze znajomą z Francji, obserwujemy razem forum OPG,
niedawno razem spotkaliśmy sie w Warszawie, obejrzeć złotą.
Orco to nałóg, ciężko odpuścić, :)
klubbe, było kiedyś już takie,
jakoś w zeszłe lato.
rano -5 a zakończyło na +7%... tego dnia kupiłem, i to był najgorszy moment na inwestycje w orco (potem juz tylko spadki.....)[tym razem mam nadzieje tak nie będzie]
na szczęście kapitał był i można było równoważyć.... dlatego dość pokaźnie udało mi sie średnią kupna zmniejszyć.
dlatego juz teraz, wlasnie teraz ciesze sie niezlym zarobkiem. i trzymam.
systuacja jest na tyle nieciekawa, że jak na orco nic sie nie dzieje, to zaraz Ci co mysleli że przez 2 dni zarobią 100% zaczynają oddawać, aby tylko oddać.
I dzieje, się to co się dzieje, czyli spadek przez leszczy.
potem mamy drugą kategorie leszczy, którzy oddają jak jest -3 % (tyle sobie zakładają)
i zaraz może być tak, że i oni zaczną oddawać i wtedy będziemy mieli kolejną nieuzasadnioną wyprzedaż akcji. a z każdym procentem na (-) prawdopodobieństwo jeszcze większego wyleszczania rośnie, chyba geometrycznie (nie liniowo..... niestety)
Nierutowalne, czyli lokalne lub prywatne.
Klasa A: 10.0.0.0 - 10.255.255.255 maska 255.0.0.0
Klasa B: 172.16.0.0 - 172.31.255.255 maska 255.255.0.0
Klasa C: 192.168.0.0 - 192.168.255.255 maska 255.255.255.0 (mamy tu dostępnych 256 podsieci 192.168.0.0- >192.168.255.0)
Ładnie się forum rozkręciło. Mam więc w tym temacie prośbę. Pozostańmy na tej zakładce o wyjątkowo dobrej nazwie i piszmy tutaj a nie po trosze tam i tu i tam i tu. Można fajnie Was poczytać a i moje wpisy nie są nadaremne. To tyle w temacie. Jeżeli mam coś powiedzieć o dzisiejszej sesji to zwieracze zacisnąłem przy max zjechaniu i zacząłem się zastanawiać kto podbijał i kto zbijał kurs. Zapewne znowu puściły stop lossy i historia jak z immoeastem się powtarza. Tam były takie numery , zbijano kurs po to aby pozbierać stopy i jedziemy up. Pamiętam jak 3 razy ustawiony stop z immo poszedł a potem goniłem za kursem +8%. To co widzę na OPG daje mi porównanie z Immo. A wiecie jak Immo skończyło :)"shp" dzieki za dociekliwość.
Teraz powoli, powoli codziennie powinien być mały/duży UP
Ci co siedzieli od 5E, sprzedali przy ostatniej korekcie
teraz siedzą zapakowani po 20-100E (stare czasy) i nowi (po 7-8 E)
Więc nie ma kto oddawać już papierka.
ja nie wiem na co czekają inwestorzy - za rok przywództwo w ue obejmie Polska i raczej nie pozwolą sobie na skandal z orco: wyszłoby na to, że u nas prawa się nie przestrzega i urzędnicy robą samowolke jak chcą....... a potem przecież euro i jak by wyglądał taki nedokończony budynek w samym centrum wawy
systuacja jest na tyle nieciekawa, że jak na orco nic sie nie dzieje, to zaraz Ci co mysleli że przez 2 dni zarobią 100% zaczynają oddawać, aby tylko oddać.
I dzieje, się to co się dzieje, czyli spadek przez leszczy.
potem mamy drugą kategorie leszczy, którzy oddają jak jest -3 % (tyle sobie zakładają)
i zaraz może być tak, że i oni zaczną oddawać i wtedy będziemy mieli kolejną nieuzasadnioną wyprzedaż akcji. a z każdym procentem na (-) prawdopodobieństwo jeszcze większego wyleszczania rośnie, chyba geometrycznie (nie liniowo..... niestety)
shp ja mam inną teorię. Jeżeli zbieraja papier to zbiorą wszystko co oddzadzą leszcze.Jeżeli jednak będzie dalszy spadek tooooo..... źle. Źle bo nie ma odbierających, czyli podbicie do prawie 8 euro było pod wyjście. To znowu źle, bo zejdzie do 6 euro i znowu próba podbicia do 8 euro po decyzji o Żaglu. Mańka wstańka. A gdzie kierunek 25 euro.Ja mam wrażenie, że jednak idziemy już z rynkiem. Dzisiaj korekta ogólego rynku i na OPG rownież w dół. Zobaczymy jutro.
jestem dobrej myśli. W sierpniu na giełdę doszło wielu nowych graczy, podejrzewam, że jako taką wiedzę posiadają i mają świadomość wartości ORCO i najbliższych wzrostów. Paryż wskazuje na nieśmiałą realizację zysków raczej, u nas wygląda tak, jakby sprzedawały osoby minimalnie uszczuplające stan posiadanych akcji.
sprawy mają się tak, jest marazm, bo Ci co kupili już kupili, a nowych chętnych po tej cenie nie widać.
JEdyne co nas może uratować obecnie to Złota 44 (mimo iż jestem świadomy, że to nie jedyna inwestycja ORCO, to jest ona najbardziej wyczekiwana-decyzja)
Jeżeli takowa nie zapadnie w najbliższym czasie, to niestety (co już widać) powoli, ale systematycznie będziemy zbliżać sie do widełek Dolnych.
Dla mnie , to cały czas ktoś we Francji zbiera. Zapewne już coś wie, ale info wyjdzie za parę tygodni. Zbiera tak, aby kurs sam nie wystrzelił w górę. Dzisiejsza sesja tak przynajmniej sugeruje. Zejście w dół, ustawienie wszystkich sprzedających w szeregu a potem zebranie wszystkiego co było na sprzedaż. Jestem dobrej myśli / postawy.
brak popytu i tyle
ktos nie daje 10tys w jednym pakiecie, bo odrazu paniką poleci i nie odda po cenie po której chce, to chyba normalne (szczególnie kiedy jest niepewność)
Inaczej sie oddaje jak jest UP , a inaczej przy takiej 'niepewnosci'
mnie osobiście irytuje już ta sytuacja. siedzę , bo siedzę.
Mniejmy nadzieje, że jednak Wojewoda M. stanie na wysokości zadania i 23 września (jak spodziewa sie rynek), coś tam powie i że nie będzie to kolejne stwierdzenie: dodatkowe analizy, dodatkowe analizy, prawnicy, wiec jeszcze 30 dni. bo wtedy nie muszę nikomu z tu obecnych mówić co się będzie działo.
przeciąganie liny na orco aktualnie - to jest dno bo prawie nikt nie chce oddać po obecnej cenie w Francji: kto się miał wyleszczyć już to zrobił; pakieciki na s mają zniechęcić do kupowania i zachęcić do oddawania akcji > widać tu robote dobrych spekulantów i przypuszczam, że z nimi będzie można dobrze zarobić - jak dłużej potrwa to przeciąganie liny to wyjście w górę kursu może być olbrzymie
Zawsze znajdą się niecierpliwi spekulanci i oddadzą po taniości . Podoba mi się ta korekta , bardzo zdrowa , a poza tym dolna granica kanału wzrostowego według mnie powinna dziś się ukształtować na poziomie 29,8-30.2 ,,,no ale pożyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam akcjonariat.
Jadę na grzyby , nie ma co siedzieć ;))
za chwilę końcówka i ktoś kupuje po 28,80 - tylko, kto po takiej cenie sprzedaje? luuudzie, toż to straszne marnotrawstwo, tak myślę..
trzymam,
pozdrawiam
Chyba wyjdę z Chemosa i Triona. Wszystko przerzucę w Orco. Mam coś czutkę, że Zlota wypali. Już Libeskind z Orco poprzez niemieckie stacje TV wykazują błędy naszej warszawskiej administracji. Zaczyna się od programów w TV a skończy w Brukseli o odszkodowanie. To jeszcze nie nagonka na Warszawę a tylko zwiastun tego co może sie rozpętać jak budowa nie ruszy. Jestem więc dobrej myśli i chyba dokupię.Dobrej nocki :)