• Re: Francja na widłach! Autor: zbych_ww [83.16.100.*]
    Mogę powtórzyć tylko to, co wczoraj mówiłem - nie wiem , czym sie kierują sprzedający. Obie strony rynku nie mogą mieć racji.
    Dzisiaj zwiększyłem pozycję i bym zwiększył na fixie, ale mi się system zwiesił :((
    Uważam, że w obecnej technicznej sytuacji żaden wojewoda czy wyniki kwartalne nie mają większego znaczenia.
    Dlaczego?
    Bo wydaje mis się, że to nie jest podbitka, a generalna zmiana trendu.. mogę się mylić..
    Z resztą opieszałość i bałaganiarstwo władz będzie kolejnym argumentem w kwestii arbitrażu i rynek też to może wykorzystać..
    Mam nadzieję, że jutro pojawią się jeszcze sprzedający i skończę to, czego nie dałem dzisiaj zrobić.

I dodam, że jeżeli mówimy o zmianie trendu to stawką nie są szczyty zeszłoroczne.., ale jakieś normalniejsze odreagowanie spadków . Tego nie da się wyliczyć, więc nie próbuję mówić - 100 czy 200 złotych.. Wszystko możliwe, jak również 5 złotych czy 1 złoty za akcje... Ryzyko.. jest .. przecież istotą inwestycji na gpw..
  • Re: Francja na widłach! Autor: ~Mimi [83.4.194.*]
    Co za dyletanci siedzą w tym sądzie, że nie umieją przesłąć kompletu dokumentów!?!
    Póki co nasz papier dalej pozostaje mistrzem jednej sesji...
  • Re: Francja na widłach! Autor: ~envestor [82.160.219.*]
    Raczej nie chodzi o to, że nie umieją lecz nie chcą. To celowe działanie władz aby zwiększyc czas na podjęcie decyzji.
  • Re: Francja na widłach! Autor: zbych_ww [83.16.100.*]
    ~envestor

Te zamieszanie naprawdę już nie ma znaczenia, a jeszcze paradoksalnie może zwiększyć popyt. Orco będzie miało coraz więcej argumentów w kwestii dochodzenia do odszkodowania. Jeżeli obecna kapitalizacja orco wynosi niecałe 300 milionów, a będą się starać o 600 baniek odszkodowania to.. hmm trochę intrygujące...
    Nikogo nie chcę namawiać na kupno, dzielę się swoją intuicją, a ta nieodmiennie od 2 miesięcy mówi mi : kupować teraz... :)
  • Re: Francja na widłach! Autor: ~Rentier [78.8.78.*]
    Roszcznie Orco wynosi 600 mln pln czyli 150 mln euro.
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,14 2025-09-25 13:49:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.